Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...56789101112
Dolů
Téma: Přestal jsem pít
*
#34410
Re: Přestal jsem pít Před 7 rok, 10 měsíce  
Tak jsem dnes během brzkých ranních hodin pokračovala ve čtení Vašich příspěvků a smekám. Najednou mě tak napadá spousta věcí, které možná zdánlivě nesouvisí, ale možná.., kdo ví...

Jsem v mládí byla docela štíhlá.. Při své výšce jsem 171cm jsem dlouhá léta vážila něco mezi 58-65 kg. Jenže pak se něco zvrtlo: vedli jsme docela aktivní život - během víkendů spousta akcí se spoustou dobrého jídla a pití. Jenže zkraje se stačilo v týdnu držet zpět a váha se držela, jenže pak co takový víkend, tak to klidně i kg nahoru,které ne a ne dostat zpět. Partnerovi to hodně vadilo, měl čím dál více arogantních poznámek vůči mojí narůstající váze. Jenže: čím víc jsem se snažila, tím větším odporem o jakoukoli snahu o nápravu to končilo. Když jsme se rozcházeli, vážila jsem už 75-80 kg. Byla jsem z toho nešťastná a.... co bych dnes za to dala: dopracovala jsem se k váze 98-101 kg.

Bojím se, že to bude podobné i v tomto případě. Zvládnu to dotáhnout do zdárného konce, pokud neuvidím úspěchy? No možná uvidím jinde: často píšete, že jste zhubli, splaskl obličej.. to už je motivace.

Rozhodně je velmi dobrá motivace, pokud se zlepší psychický stav. Ten je na alkoholismu asi tím největším peklem na zemi.

Také mě zaujal postřeh (myslím Škorpion psal? už nevím) změnu úhlu pohledu na tv. Já jsem závislák na pc a tv: sotva přijdu domů, už obojí zapínám. V minulosti jsem raději sáhla po knize. A teď, když mi na tvrdo dochází, že jsem propadla démonu závislostí, tak na tv taky nemám ani pomyšlení. Už 3 dny jsem neměla potřebu ji pustit. Připadá mi, že se tam řeší nepodstatné nesmysly, zatímco já teď stojím před závažným problémem, který budu muset nějak řešit.

Pc mi běží stále - hledám tu útěchu pro svoji situaci. Pomáhá vědět, že nejsem žádná výjímka. Strašně se peskuju za každé svoje alkoholové selhání. Najednou zjišťuju, že jsou tyto stavy běžné, zdaleka netrápí jen mě.

Tak uvidíme, jak se mi bude dařit do budoucna. Zatím stále popíjím ve velkém horkou vodu a přestože mají v Lidlu akci na vodku: nikam nejdu.

Pěknou neděli všem, Jana
Jana
Fresh Boarder
Příspěvky: 17
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34416
Re: Přestal jsem pít Před 7 rok, 10 měsíce  
...vodka v akci ( tohle časem ani nepostřehneš, jestli se pustíš jinou cestou, než dosud.)
Hrozně mě to pobavilo, ta tvoje vsuvka, nemyslím to ve zlém, ale i legrace musí být.
Říkám si podprahovka k akci v obchodě)))
Myslím si, že si v podstatě veselá duše i z toho mála co si napsala, tak nějak to cítím a usuzuji. Jenom ten chlast Ti to bere ....
To je fajn, že už cítíš něco s tím dělat.
Josef
Platinum Boarder
Příspěvky: 700
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34418
Re: Přestal jsem pít Před 7 rok, 10 měsíce  
a.... jak dlouho se daří tobě abstinovat? že píšeš "akce na alkohol" nepostřehneš. Protože jsem dnes také četla "o tom, jak zabít draka - Josef Formánek" a zmínil tam několik momentů, ve kterých se vidím. Třebas: že se začal bát lidí, že se bál chodit na místa, kde dříve konzumoval alkohol, jenže.... já ho konzumovala vždy výhradně doma. Jsem ta, která to velmi dlouho (těžko říct jak moc úspěšně) tajila. Taky psal, že mu zkraje dělalo problém jít nakupovat tam, kde dříve obstarával alkohol....

PS: ani nevím, jestli mu to vydrželo a nebo jestli se vrátil do starých kolejí
Jana
Fresh Boarder
Příspěvky: 17
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34419
Re: Přestal jsem pít Před 7 rok, 10 měsíce  
Jani,
nepiji cca druhým rokem, s pokorou dodávám zatím se držím. Přestala jsem to přesně počítat, ale mám tu někde datum, takže si to vždycky můžu dohledat pro vlastní potřebu.Bažení se ozývá již méně. Obchody, kapitola sama o sobě , teda u mně.
Začátek, to jsem do obchodu ani nešla, neměla jsem na to sílu odolat, teda myslela jsem si to, tak jsem neriskovala. Jak jsem si zabránila jít do obchodu?Nakoupila dopředu.Nakupovala s manželem-pojistka, dohled v začátcích a dokonce jsem si koupila i jednu pojistku, kdybych chtěla jít sama do obchodu. Psala jsem to tenkrát i sem a využila ji, ale nechci se k tomu vrácet. Zpětně mi to přijde nevhodné)))to znova psát.
Pila jsem jak Ty , většinou homedrink)))zakže jsem změnila razatně vzhled tohoto prostředí, ale až časem.To je jenom okrajová věc, to není to co to řeší , to jsem jenom cítila potřebu navíc i toto změnit.
Tak se drž a přemýšlej a konej, vlastně držme se!
(PS: létáky neodebírám, z jiných důvvodů, takže máme na schránce : léták NE. Jinak já i kdyby to nebylo v akci, tak bych se svoji závislotí dala tenkrát cokoliv , jen si to koupit...a vypít.)
Josef
Platinum Boarder
Příspěvky: 700
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 05/06/2016 09:45 Provedl: Stopka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34420
Re: Přestal jsem pít Před 7 rok, 10 měsíce  
Ano, zobrazuje se tu datum registrace.
Tak skutečně už máš rok za sebou, to už o čemsi svědčí. Moc Ti to přeju.
Víš, co mě zaráží? On mě vlastně ten alkohol zkraje až tak moc nechutnal. Dokonce jsem pila výhradně víno a protože mi to začalo dělat zle, přešla jsem na vodku či rum (co zrovna bylo levnější), ale už i po rumu mě začala pálit žáha, vodka zatím OK. Ale stejně: tož kurde, kde je ten pravý požitek z toho všeho? Proč se člověk dostane až tak daleko?
Jana
Fresh Boarder
Příspěvky: 17
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34422
Re: Přestal jsem pít Před 7 rok, 10 měsíce  
Cituji:..kde, je ten požitek z toho všeho...je pryč, pak nastane to období, kdy to nejde bez alkoholu, ale ani s ním...
Skromně dodávám, že jsem psala i před registrací, schválně jsem se mrkla, takže rok a 7měsíců. Jenomže to nic neznamená, protože , to je hrozné krátká doba, sice z mého pohledu kus cesty, ale krátko. A je to vlastně na celý život, což jsem pro sebe proměnila do formulky: změna životního stylu)))
Přeji všem krásný víkend a jdu něco dělat)))
Josef
Platinum Boarder
Příspěvky: 700
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#54246
Re: Přestal jsem pít Před 5 rok  
Dobry den

Tak vas tu vsetkych zdravim. Precital som si cast fora a vidim, ze su tu ludia, co su na tom alebo boli na tom horsie ako ja. Neviem, ci mi budete vobec verit, to co sem napisem. Ale napisem: Pil som v minulosti 6 10 stupnovych piv kazdy vecer + 2 male pohare brandy karpatske. Kazdy vecer som pil. Zacal som abstinovat od 25.02.2019 a abstinujem doteraz. Bazenie(craving) ma uz preslo, to som prezival tak 3 - 4 dni po skonceni pitia. Teraz mam sem tam len take, ako to napisat psychicke jemne pokusenie, nutkanie, take, ze: A sak si daj, sak ide vikend, a sak co sa stane, ked si trocha das. No zatial tomu pevne odolavam, lebo viem, zeby som sa rozpil. V minulosti som chodil k Dr. Vidovi - Psychiater v Adiktologickom centre v Trnave, neviem, ci tam niektori chodite. Tak bol som tam cca pred 2 rokmi. Dohodli sme sa na ambulantnej liecbe, ale vydrzal som nepit potom tak tyzden. Navrhoval mi PAL, co som odmietol,lebo sa mi nezdalo, ze som na tom az tak zle, i ked priznam sa, rad by som sa tam isiel pozriet, aby som mal predstavu ako to tam chodi. Vtedy som pil 4 10 stupnove piva kazdy vecer, teraz naposledy, ako som pisal na zaciatku, som sa dost rozpil, uz po pive prislo aj na tvrde. Ja viem, ze je to smiesne, lebo si poviete, vsak toto robi 90 % chlapov, co chodi do krcmy t.j. niekolko piv a nejake panaky k tomu. Proste na slovensku norma. Ale ja nechodim do krcmy, lebo nemam ani s kym tam chodit. Max. tak s otcom na kofolu. Pil som doma, bol som taky vecerny hladinkar, velmi vzacne som sa opil tak, aby som o sebe nevedel, alebo sa potacal alebo chodil po styroch...proste som potreboval dosiahnut svoju kyzenu hladinku a dobru noc. Bude sa vam to zdat smiesne, ale ja uz som mal rano aj vycitky svedomia. Mnohi z vas si povedia, tak skoro ? Nuz ano. Opicu som nemal aspon nie po pive, ale ked som k pivu pridal brandy, rano ma bolela hlava a bol som taky otapeny. Pracujem v lekarni, tak som obstaral diazepam, neurol na abstaky, no a este pravidelne beriem acamprosat mylan 3 * 2 tablety, ale dost ma to stoji. Doma okrem mna pije este mama, ale ta uz 10 aj viac rokov pije pivo max. 2 litre vecer a nezvysuje davku. Nechapem to u nej. mne stacila pred 6 rokmi 1 flasa 1.5 liter kelta a bol som spokojny. Ale ja som sa rozpil, ale ona je na tom stale rovnako, ked som sa jej pytal, preco kazdy vecer pije pivo, vravi, ze jej to zahana smad. Tak neviem, tvrde nepije to sa jej hnusi, len obcas na navsteve vzacne si da fernet a tak. No a chcem sa spytat:

Dr. Vido spominal, ze existuje nejaky test na zistenie, ze som nepozil tusim mesiac alkohol, stoji to u nas 20 eur. Neviete, co je to za test ?

Potom ma zaujima, co su to tie suche recidiva ?

Potom ma zaujima, je mozne, aby mi v hlave ,,je*lo" a dostal som strasnu chut si vypit ? Lebo sa toho bojim, ja sa bojim si uz dat aj kvapky na kasel. Alkohol davam tak maximalne na seba t.j. rano si umyvam tvar AMICA vodickami a pouzivam vodu po holeni. Momentalne sa mi paci Pharao voda od alpy. Prijemna vona.

P.S. Chcem sa znovu liecit ambulantne, len neviem, kedy je vhodne objednat sa na ten test. Pockam este 2 - 3 mesiace ? Nie, nie neznamena to, ze si vypijem potom, ale PROSTE chcem Pana Vida presvedcit, ze nepijem a chcem, aby to mal Cierne na Bielom, pre mna za mna, nech ma aj zoberie kusok pecene, mne je jedno, proste som taky clovek. Chcem dokazat mu, ze si viem pomoct sam !!!

A este aj preto, aby mi napisal recept na acamprosat, lebo dost ma to stoji, ale neviem...mne sa to zda, ze je to placebo...malo by to znizovat chut na alkohol. Uzivali ste to ? Campral, alebo acamprosat to je jedno. Je to to iste.

No a este vam chcem povedat toto: odkedy nepijem, rano sa citim super, dam si kavu, cierny caj, pofajcim trochu, cez den je to dobre, ale vecer ach ten vecer...mavam stale taky divny smutok, taku depresiu ci co, nic sa mi nechce...mate to tiez ? Neviem, co robit. V lekarni mame Trittico, tiapridal, alventu, citalec atd. na depresie a smutok, ale neviem, radsej to skusim s psychiatrom poriesit. Ale do tej doby neviete o nejakom rieseni ? Mam to len vecer, v dobe ked som predtym pil. A este otazka pre dlhodobych abstinentov: Budu tieto vecerne smutky trvat dlho ? Bazenie nemam, len tak pokusanie, ale to sa da zvladat...vsak kazdy vecer vidim mamku pit pivo...tak je to fakt skuska...a nedavno sme sa doma pohadali...tak co...zapalil som si, spravil caj, upokojil sa a hotovo...ziadne zapijanie sa nekonalo.
Radoslav
Fresh Boarder
Příspěvky: 11
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#54248
Re: Přestal jsem pít Před 5 rok  
A este jedna vec. Neviem, som alkoholik alebo pijan ? V clankoch, co som cital, by som mal patrit medzi tzv. Funkcnych alkoholikov. Tak neviem no...bol som na jednom AA stretnuti, kde na mna kukali jak na zjavenie. Ked som povedal, kolko som toho vypil, tak mi neverili, ani sa im nedivim. Oni si museli prejst peklom pri detoxe, verim tomu. Dokonca sa ma jedna opytala ohladom toho piva ze: Ale to pivo to ako 18 flias 1.5 litrovych ze ? Hovorim jej, vsak to by mi brucho roztrhlo, si neviem predstavit tolko litrov piva vypit naraz, vsak preto som sa aj dostal potom do fazy koncentrovania, tak tomu hovorim. Uz nestacilo pivo, uz prislo aj na tvrde. Ale priznam sa, chyba mi to brandy, nie kvoli tomu, zeby som sa chcel opit, ale kvoli chuti toho napoja...skoda, ze neexistuje nealko brandy
Radoslav
Fresh Boarder
Příspěvky: 11
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#54249
Re: Přestal jsem pít Před 5 rok  
Radoslav, neřekla bych ,že jsi alkoholik,spíš ten pijan,alkohol Ti nedělá potíže a dávky nezvyšuješ,ty depky,smutky, možná jsou vyvolány tím alkoholem a měly by po čase nepití přejít.
Test,že nepiješ delší dobu se u nás dělá odběrem krve a podle nějakých hodnot už nevím jaké to byly se zjistí, že nepiješ. A ohledně léků to raděj prober s psychiatrem.
Maris
Platinum Boarder
Příspěvky: 873
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 20/03/2019 14:31 Provedl: Lana.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#54252
Re: Přestal jsem pít Před 5 rok  
Radoslav, na všetko odpoviem.

"Neviete, co je to za test ?"
Ja nie.

"Potom ma zaujima, co su to tie suche recidiva ?"
Tá suchá recidíva, keď sa ráno zobudíš a máš všetky príznaky ako keby si večer chľastal, ibaže si nechľastal. Môže byť spojené so snom ako piješ, a po prebudení - okrem toho že sa cítiš zle - slastné uvedomenie že to bol iba sen.

"je mozne, aby mi v hlave ,,je*lo" a dostal som strasnu chut si vypit ?"
Je, ale stále si to ty a tvoje rozhodnutie si triezvy dať ten prvý dúšok.

"kedy je vhodne objednat sa na ten test"
Ja by som počkal, možno si časom uvedomíš že ho nepotrebuješ.

"Uzivali ste to ? Campral"
Mal som, neužíval. Vtedy som ešte chcel piť ďalej.

"depresiu ci co, nic sa mi nechce...mate to tiez ?"
Ani nie-alkoholici nie sú štastní každý deň svojho života.

"do tej doby neviete o nejakom rieseni ?"
Jedno je isté - napiť sa nepomôže.

"Budu tieto vecerne smutky trvat dlho ?"
Nie.

"som alkoholik alebo pijan ?"
Áno.

A s demonštratívnym rezaním pečene by som počkal na pitvu, dovtedy ťažko povedať definitívny výsledok.
Nespoznaný
Expert Boarder
Příspěvky: 136
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...56789101112
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter