Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...12
Dolů
Téma: Maminka alkoholička zemřela
#18
Maminka alkoholička zemřela Před 14 rok, 2 měsíce  
Dobry den. Před nekolika dny jsem vkladala prispevek s nazvem "Moje maminka je tezka alkoholicka." Dnes se jiz situace zmenila. Maminka zemrela :
Den pote, co jsem napsala prispevek, mi zazvonil telefon....Ano, byl to TEN hovor... Tatinek mi oznamil, ze maminka byla hospitalizovana na JIP, cirhoza jater, finalni faze, kdy jatra prestava fungovat, telo zadrzuje tekutinu v brise...Takze jsem sedla na prvni letadlo a letela domu.
Asi 10 dni po hospitalizaci maminka zemrela. Tech 10 dni byla strizliva a dolehlo na ni, co se vlastne stalo, proc a jake to ma dusledky. Jak jsem se zminila, byla to velice inteligentni zena. Tech 10 dni byla splatka snad za vsechny hrichy, kterych se kdy dopustila. Ja to videla denne na vlastni oci a musim rict, ze emotivne to byl zatim nejhorsi zazitek meho zivota. Ona, lezici tam s vedomim, ze uz je pozde na vsechno, ze uz muze 100x chtit a k nicemu to neni. Nebylo ji jeste ani 49 let, jeji krasne blond vlasy spadaly na snehobily nemocnicni polstar, nebyl mezi nimi jediny sedivy...Nikdy nezapomenu na ty oci, kteryma se na nas posledni dny sveho zivota divala, bylo v nich tak moc viny, lasky a strachu. Vedela, ze uz neuvidi sva vnoucata, kone a psy, ktere tak milovala a kteri byli vzdy duvodem, proc se nemohla jit lecit, protoze "kdo by se o ne postaral?" Stokrat jsem ji na to odvetila: "A kdo se o ne postara, az se upijes a umres?" Clovek takove veci rika, ale v danem momente neciti jejich vahu. Ted se sestrou a tatinkem zarizujme, co udelat s jejimi konmi a psi, protoze ONA uz tu neni....Ted uz to neni jen vyhruzkou, je to pravdou. Tak strohou a krutou. V tech deseti dnech jsem z nejakeho duvodu mela zpet mou uzasnou maminku, ktera byla poslednich mnoho let nekde pryc. Kde byla a proc? Proc si byla pouze na prahu zivota a smrti schopna uvedomit, za co je zodpovedna?Proc to neslo driv? Proc clovek, ktery ma rakovinu a musi na operaci a lecbu, aby prezil s tim nevaha a proc alkoholik, jemuz je mnohokrat receno, ze zemre, pokud s pitim neprestane odveti, ze "on bude v pohode" ? Je tady a vzdycky bude spousta PROC, ktere se mi budou honit hlavou. Neustale tapu v mysli, jestli jsem pro ni udelala dost, treba jsem na to sla spatnym smerem....Navzdy s tim budu muset zit. Vse jsme ji odpustili, milovali jsme ji. Myslim si, ze spousta alkoholiku (ne-li vsichni) si absolutne neuvedomuje, ze tohle se prave jim pravdepodobne stane, pokud svuj problem nezkusi resit.
Lide okolo vidi alkoholiky jako nechutne ozraly, za ktere se je treba stydet. Ano, neco na tom je, zneprijemnuji nam vsem "normalnim" zivot. Na duhou stranu jsou to svym zpusobem obeti, ktere drive ci pozdeji svou dan zaplati. Kez by nasli silu vpustit nas do sve duse a prijali nasi pomoc. Timto bych moc rada podekovala panu doktorovi za to, ze umoznuje lidem jako jsem ja, aby se podelili o sva trapeni, ziskali radu nebo jen povzbuzeni.
Mnoho uspechu a sily vsem, kteri s alkoholismem bojuji
Lenka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29
Re:Maminka alkoholička zemřela Před 14 rok, 2 měsíce  
Hodně síly....nevím co jiného dodat, je mi to líto.
Jarmila
Fresh Boarder
Příspěvky: 19
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#83
Re:Maminka alkoholička zemřela Před 14 rok, 2 měsíce  
Dobry den, predevsim Vam preji uprimnou soustrast. Moje situace je tak strasne podobna te vasi, jen s tim rozdilem, ze moje mama (45) jeste zije, ale posledni dobou se velmi bojim o jeji zivot. Chtela bych se zeptat, co presne primelo vasi maminku 10 dni abstinovat a na co vlastne zemrela? Selhani jater? Moje mama ma uz vazne zdravotni komplikace, ale v nemocnici ji nechteli prijmout opilou. Byla bych vam moc vdecna, kdyby jste me zkontaktovala Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
sokoska

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#114
Re:Maminka alkoholička zemřela Před 14 rok, 2 měsíce  
uprimnou soustrast Lenicko ani nevite jak krutou pravdu jste nam alkoholikum napsala.samozdrejme ze vime co vsechno se muze stat.ale z pohledu tech strizlivych zdravich lidi takovato pravda je o to krutejsi nebot mi si nechcem pripustit ze jsou tu lide kterym na nas zalezi a chtej nas mit zdrave a fungujici.nedavejte si vinu za nic ,byla to volba vasi maminky a vy jste udelali co bylo ve vasich silach.vzpominejte na ni v dobrem a odpustte ji
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#977
Re: Maminka alkoholička zemřela Před 13 rok, 11 měsíce  
Jsem v podobné situaci, má matka po deseti letech abstinennce opět začla pít. Vyvrcholilo to silným zánětem žaludku. Po třech dnech hospitalizace na interně upadla do delíria a převezli jí na psychiatrii. Když se dostala z nejhoršího v podstatě utekla hrobníkovi z lopaty rozhodla se pro dálší léčbu. 3 měsíce ležela na psychiatrii a všichni jsme doufali, že bude všechno zase v pohodě, že se dostatečně ponaučila. Pravda je ale jiná. Matka je doma 3 týdny a opět pije. Je mi to moc líto, ale mně už došli síly pomáhat někomu kdo nechce. Teď čekám co bude dál a někde uvnitř cítím, že se blíží konec. Nejhorší na tom je, že pro mě to bude vysvobození z každodenního trápení. Po těchto životních zkušenostech se mi dělá zle jenom pohledem na lahev alkoholu.Vidím jak alkohol umí běhen pár dní člověka změnit ve zrůdu, která nebere ohled na nikoho.
iva

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#979
Re: Maminka alkoholička zemřela Před 13 rok, 11 měsíce  
Milá Ivo,
je to peklo co teď prožíváte. Tady je vidět, jak alkohol i po tak dlouhé době abstinence dokáže člověka doslova likvidovat. Nejhorší je ta bezmoc. Nevím jak hodně Vaše matka zasahuje svojím opileckým a závislým stavem do chodu Vaši domácnosti, ale i kdybyste jen sledovala, jak se ničí je velice vyčerpávající.
Psala jste, jaká skvělá babička to byla v době abstinence, je to fakt alkoholem postižená osobnost je něco děsnýho, je to pravý opak milovaného nejbližšího člověka.
Udělala jste co bylo ve Vašich silách, snažte se uchovat si své zdraví, když matka na své nedbá. Netrapte se, máte svoji rodinu a jste taky matka
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1040
Re: Maminka alkoholička zemřela Před 13 rok, 10 měsíce  
Posledních čtrnáct dní jsem strávila běháním za matkou alkoholičkou do nemocnice. To, že pije, jsme věděli už dlouhou dobu, bohužel jsme nevěděli, jak moc pije. Nikdy to na ní nebylo moc poznat. Asi před třemi měsíci začala hubnout, začala být unavená. Nakonec jsme jí donutili jít k lékaři. To co jsme se dověděli byl hodně velký šok. Cirhoza v posledním stadiu. V nemocnici na rovinu řekli, že jestli nepřestane pít, tak umře. Jestli přestane, tak jí dávají rok. Chvíli ležela na interně, pak jí selhalo srdce, tak skončila na JIP. Dali jí nějak dohromady a s hromadou léků jí pustili domů. Máma nemůže jíst, už je jen kost a kůže. Dovezla jsem jí k psychiatrovi a společně s ním jsem jí přesvědčila, že se musí jít léčit. V pondělí jí vezu do Opavy do léčebny. Ale moc se bojím, protože je v hodně špatném fyzickém stavu. Co když ta léčebna bude to poslední co na světě zažije? Je to teď všechno jak v hodně špatném snu. Jak tohle skončí?
Míša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1041
Re: Maminka alkoholička zemřela Před 13 rok, 10 měsíce  
Míšo, kroky, které jste musela se svou maminkou v poslední době podstoupit, není jenom Vaše rozhodnutí, je podpořeno lékařsky a tudíž jsou nezbytné. Je to moc smutné a pro Vás i pro maminku vyčerpávající, ale co jiného udělat? Když ji necháte doma, hrozí riziko, že se upije. Lenka ve svém příspěvku píše o posledních deseti dnech života své maminky, která odcházela střízlivá a těch pár slov, které popisuje svědčí o tom, že se opět všichni zblížili. Uvidíte, jak se situace bude dál vyvíjet, ale pondělek je rozhodnutý, seberte síly, ukažte mamince, jak hodně ji máte ráda a jak hodně potřebuje další léčbu a další věci budete konzultovat s těmi, kteří vás budou dál informovat o dalším průběhu jejího zdravotního stavu.
Jste statečná, že jste ji nenechala....
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 09/05/2010 09:07 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1055
Re: Maminka alkoholička zemřela Před 13 rok, 10 měsíce  
Leničko,moc mě to mrzí,a přeji vám hodně síly a odvahy k překonání bolesti nad ztrátou maminky. Nejhorší pro mě na tom je,že teď vím,co mě čeká s mojí maminkou a nevím,jak to unesu:-( Blíží se to a nemám dost síly. Bojím se.
Lenka
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1060
Re: Maminka alkoholička zemřela Před 13 rok, 10 měsíce  
Musime byt statecny. Je to strasne zoufalstvi a bezmoc divat se na vlastni mamu jak se sama zabiji. Nezbyva nez cekat na zazrak- ze se z toho dostane, prestane pit a organismus se zotavi. Mnohem pravdepodobnejsi vsak je ten spatny konec. Otazkou je kdy prijde, clovek ho podvedome tusi, ja uz ho ocekavam pul roku. Je mi z toho na h... ale bohuzel si musim priznat, ze by to bylo vysvobozeni. Hodne sily vsem, kdo vi, co je to za peklo!
sokoska

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter