Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Je nebezpečné použít víno nebo pivo v receptech? Alkohol se vypaří, takže pouze maso nebo omáčka dostane chuť. Nespotřebovaný zbytek alkoholu se když tak může vylít. Nebo se všichni vyhýbáte pokrmům, které byly připravované na víně či pivu? Abstinuji 2 měsíce, tak nevím, jak se k věci postavit.
|
|
Motejl
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Za mě bez omezení....vč. bonbónů s likérem....
|
|
Ed
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Za mna tiez bez obmedzenia, ale ja nemam problem ani s nealkom pivom a niektorych to nastartuje k pitiu, takze je to individualne. Ale co sa tyka alkoholu pri vareni, tak moj osobny nazor je, ze to by skodit nemalo, kedze ten alkohol sa pri vareni odparuje.
|
|
Kira
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Ještě bych počkala.Jsi krátkou dobu střízlivá, ten alkohol se odpaří, ale jeho chuť zůstává, může tě rozhodit.
|
|
Liba
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Motejl, počkal bych, dva měsíce jsou opravdu krátká doba.
pokud ti jídlo připravuje žena a flašku pak někam schová tak by to mělo být nejspíš většinou v pohodě. jsou ale lidi, u kterých to spouští rumové pralinky, vzpomínám na Menšíka ten měl recidivu po švédských kapkách...
problém je, když vaříš sám a držíš láhev v ruce, takže radějc zkus až po takovém roce. chce to čas a ten se mně zpočátku vlekl jak cosi a pořád sem něco vymýšlel a makal o dušu......
|
|
pert
|
|
|
Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Řeším hlavně problém, co udělat se zbytkem piva nebo vína v lednici, protože na vaření lahev nespotřebuji. A nechtěl bych mít načatou lahev v lednici, na to se necítím. Přemíšlím, že by se zbytek piva dal zamrazit do kostek v mrazáku pro příští vaření. Jde zmrazit víno nebo pivo??? A nebo zbytek po vaření ihned vylít.
|
|
Motejl
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Motejl napsal:
Řeším hlavně problém, co udělat se zbytkem piva nebo vína v lednici... Jde zmrazit víno nebo pivo???
"Vyzkoušej, pak poreferuj!"
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
Motejl napsal:
Řeším hlavně problém, co udělat se zbytkem piva nebo vína v lednici, protože na vaření lahev nespotřebuji. A nechtěl bych mít načatou lahev v lednici, na to se necítím. Přemíšlím, že by se zbytek piva dal zamrazit do kostek v mrazáku pro příští vaření. Jde zmrazit víno nebo pivo??? A nebo zbytek po vaření ihned vylít.
Zdravím,
neuvažujete Motejle o registraci?
Jednou píšete jako Farka, po druhé jste dal jeden příspěvek jako Krovková a v součastnosti jste Motejl.
Doporučuji zůstat u jednoho nicku, pro přehlednost, pro pravidla...
|
|
Josef
Platinum Boarder
Příspěvky: 700
|
Poslední úprava: 10/10/2015 10:44 Provedl: Stopka.
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 8 rok, 6 měsíce
|
|
pravidla z léčebny - o alkoholu v jídle - to stanovují zcela jasně a to že VADÍ a z toho vyplývá také ta suchá domácnost
dále platí zákaz pita (to je pouze pivo s nízkým obsahem alkoholu asi 0,5 %)
a o bonbónech s alkoholem ani nemluvě
pokud chodíte na AT - ambulanci na doléčování, tak z toho je pozitivní test - na to pozor
Účel, těch opatření je asi takový, že to může spustit bažení a následné risiko recidivy --- takže nebrat
|
|
|
|
|
Re: Alkohol v receptech při vaření (vadí - nevadí?) Před 7 rok, 6 měsíce
|
|
pavel napsal:
pravidla z léčebny - o alkoholu v jídle - to stanovují zcela jasně a to že VADÍ a z toho vyplývá také ta suchá domácnost
dále platí zákaz pita (to je pouze pivo s nízkým obsahem alkoholu asi 0,5 %)
a o bonbónech s alkoholem ani nemluvě
pokud chodíte na AT - ambulanci na doléčování, tak z toho je pozitivní test - na to pozor
Účel, těch opatření je asi takový, že to může spustit bažení a následné risiko recidivy --- takže nebrat
Jídlo připravované na víně nebo pivu skoro žádný alkohol neobsahuje, ten se odpaří. Steně tak nealkoholické pivo, pokud si dáš jen jedno, tak účinek alkoholu na mozek je nulový. Nealkoholické pivo řadím mezi limonády. Riziko může být pro některé alkoholiky z důvodu chuti, která jim připomene alkhol. Já to tak ale nemám, mě maso na víně nebo nealko pivo nijak nerozhodí.
|
|
|
|
|
|