Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345
Dolů
Téma: Začínající alkoholik?
#1649
Začínající alkoholik? Před 13 rok, 7 měsíce  
Dobrý den, potřebuji poradit. Rok a půl žiji s přítelem, který se opravdu rád napije....zezačátku jsme spolu chodili ,,pařit" takže jsem si sice všimla že pije hodně, ale neřešila jsem to. Posledního rok bývá opilý pravidelně 2-3 dny z týdne...občas zvládne být střízlivý (tzn 1 pivo) i dva týdny, pak to ale dohání tím, že je třeba čtyři dny namol. Podniká a momentálně se mu nedaří, je na mizině a tvrdí, že pije kvůli tomu, protože neví co dělat jiného...já mu ale nevěřím. Je mi jasné, že když je někdo závislý, důvod pro pití se vždycky najde...Není agresivní fyzicky, jen občas do něčeho praští, ale v poslední době mě v opilosti urážel...bojím se, že se to bude zhoršovat...nebo jsem jen zbytečně paranoidní? Děkuji za odpověď
Eva

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2145
Každovečerní pití piva - alkoholismus? Před 13 rok, 5 měsíce  
Dobrý den,
prosím Vás o radu se svým problémem.
Manžel přešel asi před rokem a půl z příležitostného pití piva večer v hospodě s kamarády, což mi nikdy nevadilo (ani obden nebo často i 3 nebo 4 dny za sebou) na každovečerní pití piva doma. Do té doby to skutečně nebyl problém, chodil do hospody spíš kvůli těm známým popovídat si a co jiného si dát, než pivo, to souhlasím. Ale kamarádi se různě rozprchli, někteří už večer zůstávají doma a manžel najednou zjistil, že musí také víc večerů trávit doma.
Začal si zásoby piva doma sledovat a chodí si pro něj do obchodu tak, aby náhodou nezůstal doma bez piva. Je mu lehce přes 30 a zezačátku jsem si z toho dělala legraci, že je jak starý dědek, co si doma večer otevře lahváče, ale po čase mi to začalo vadit a netajím se tím, manžel o tom ví. Připomněla jsem mu, že mi nikdy nevadilo, když chodil do hospody a tam si jedno dvě piva dal, ale pak už mu samozřejmě dvě piva nestačila a to samé doma. Vypije tak tři lahve a to už v dnešní době i poté, co přijde z té hospody nebo třeba z bruslí s kamarády. Začne třeba v 10 večer a spát chodí pozdě, kolem půlnoci. Sedí u počítače nebo u televize a popíjí to pivo.
Je na něm vždycky poznat, že pil a i kolik toho vypil – stejně jako na jeho tátovi a jeho bráchovi. Na moje otázky, kolik měl piv, odpovídá často, že jedno a ptá se proč? Řeknu mu, že jedno určitě neměl a to proto, že to na něm vidím, jak se uculuje, má lesklé oči a je z něj to pivo cítit. To skutečně každodenní pití mi přijde jako závislost, jako alkoholismus. Sám přiznává, že už by bez piva neusnul. Je podnikatel a celkem dost pracuje a je často ve stresu. Ten tedy řeší jednak tímhle, druhak, a to mi také vadí, si s železnou pravidelností po odjezdu z práce zapálí v autě cigaretu a za 10 minut přijde domů, takže si umíte představit, jak je „příjemně“ cítit, když jde ke mně, aby mi dal pusu.
Máme rok a půl starou dcerku, ze které jsme oba nadšení, a za měsíc přibude další miminko. Obávám se, že budu naštvaná, když bude dál popíjet večer pivo, aby tvrdě spal. Ráno je pak na něm vidět, že se tak trochu z těch piv „probírá“. Manžel říká, že mu to pivo chutná. To je ale podle mě hloupá odpověď, alkoholikům asi taky alkohol chutná a přesto pro sebe nedělají pitím nic dobrého. Nezdá se mi šťastný. Mám se smířit s tím, že budu už do konce života slyšet to večerní zasyčení při otevření láhve (a že pokaždé, když pojedeme autem, ucítím ten cigaretový kouř a uvidím těch asi 5 prázdných krabiček od cigaret ve dveřích auta?). A chci včas pomoct hlavně jemu, jestli to nevidí a řítí se někam, kam nechce. Já myslím, že by mu pomohly nějaké koníčky. V současné době je myslím jeho skutečným potěšením naše dcerka, další v pořadí je pak chata (ale tu sdílíme s manželovými rodiči a sourozenci a je nás tam moc, já už tam kvůli tomu nechci moc jezdit, ale jezdím, protože vidím, jak se tam těší) a pak už opravdu snad jen to večerní pivo a cigareta… Jinak je moc hodný, i když občas mívá výbuchy vzteku kvůli prkotinám. (Ty výbuchy znají jeho máma, ségra, táta, prostě jeho rodina a já. Myslím, že ke kamarádům by si to nedovolil). S námi dvěma už to taky není takové, jaké to bylo dřív, už na mě umí být pěkně nepříjemný, což by se dřív nikdy nestalo, to jsme byli ukázkový pár bez hádek a plný radosti jeden z druhého.
Řeším s tím pitím zbytečný problém nebo ne?
Děkuji za radu.
Marta
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2150
Re: Každovečerní pití piva - alkoholismus? Před 13 rok, 5 měsíce  
Podle většiny národa je jeho pití normální!Ale národ s ním nežije, jestliže vám to pití vadí, jeho chování se mění, vážně s ním promluvte, je to Vaše rodina, Vy tam žijete, chraňte ji, i své děti.Alkoholismus je vrozená nemoc, smrtelná, pomalu se plíží, dostane každého člověka.A jste mladí, moderní je nepít!!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2467
Re: Začínající alkoholik? Před 13 rok, 4 měsíce  
Dobrý den, trochu mě překvapilo jak velké množství lidí má problémy s pitím. Stejně jako Martina mám manžela u kterého mi to nejdříve nepřišlo, že pije, prostě má rád společnost a rád se baví, takže se i napije do nálady. Mám syna ještě z prvního manželství, takže mi dost záleží na něm. Manžel dělá hodně na baráku a většinu času rád tráví venku nebo kutí něco v dílně, jenže mi začlo dochazet že sice děla,ale u toho pije a ne jedno či dvě piva, bývá jich i osm,deset. Jak začne jakoby neuměl zastavit, musí mít ten euforický pocit. Není agresivní naopak, když se napije je milý a dokonce i ochotný mluvit o věcech které za střízliva nerad řeší a střízliví reaguje podrážděně.. Začlo mi vadit, když jsem se třeba vrátila odpoledne z práce a on měl volno a už bylo vidět že pije a syn byl s ním doma...on sice si dělá své, ale syn vidí...nepije každý den, má náročnou práci na směny, kdy je i víkendy neustále v práci, ale jakmile má volno napije se a to i v průběhu pěti dní když přijde z práce třeba z odpolední v půljedenácté..tak za tři hodinky má leské oči a devět piv v sobě...po čase mi došlo že není jedinný týden celý kdyby nebyl ve stavu podnapilém..mám strach že se to může zhoršovat až z toho bude denodenní pití a už teď byl schopny sednout i za volant přestože požil a je závislý do práce dojíždět, to nemluvím o tom, že jsme chtěli potomka..on se občas hrozně snaží být pak s námi, vynahradit nám to a nějaký ten den nepít..jen nevím jak se chovat abych ho dokázala v tom podržet, aby věděl že jeho snahy si cenním, ví že se mi jeho pití nelíbí, ale snažím se teď vůbec jeho pití nekomentovat..jak mu mohu pomoci aby do té závislosti třeba nespadl? Jeho otec je alkoholik, odsoudil ho, a vždy říkal, že nechce dopadnout jako on...Jenže máme sousedi, kteří také nevynechají příležitost se napít a manžel pak rád popíjí i s nimi...jenže já chci žít rodinný život..je to jako bludný kruh..nechci ho odradit nějakým nátlakem, četla jsem rady co nedělat vůči pijákům, ale nevím co dělat mám...
Daniela
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2479
Re: Začínající alkoholik? Před 13 rok, 4 měsíce  
Začínám být zoufalá.Problémy s manželem už nemám sílu řešit. Nepodařilo se mi to za 18 let a už se to asi nezmění. Z čeho jsem zoufalá je můj syn. Je mu 17 let a já vidím, že se řítí přesně tam, kde je jeho táta. Můj muž je pracovitý člověk, který je celý týden mimo domov a až na malé vyjímky se přes týden nenapije. Ale jakmile dorazí na víkend domů, nedělá nic jiného než pije. Vůbec nechápe, že se kvůli tomu hádáme. On přeci celý týden dře(kvůli nám) a tak má právo být s kamarády a napít se. Že je s kamarády celý víkend a na nás kašle, to je mu jedno.Nutno podotknout, že ani opilý není agresivní, jen v poslední době je dost vulgární a sprostě mi nadává. Tolik o otci mého syna.To je šikovný kluk,učí se na automechanika a donedávna to byl jeho koníček.Ale teď se to změnilo.Je to moje vina, já jsem to včas nezastavila,nebyla jsem tvrdá.Začalo to pár pivama, nějaké oslavy.A já to dovolila.Dneska kluk celé dny vysedává v garáži s kamarády. Ne,nepijí každý den, jen cca každý druhý víkend,ale bohužel už se začalo stávat to,co jeho tátovi a i dědovi.Několikrát se po alkoholu počůral do postele.S manželem už léta nikam nejezdíme, právě kvůli tomu.Vždycky se všude musel opít a pak se to stalo.Vím, že to samé se stává i tchánovi,který pije každý den.A teď i můj syn.Nevím co dělat,jak mu to vysvětlit.Zdálo se mi, že je rozumný,viděl jak vypadá jeho táta,kolikrát mi ho pomáhal tahat do postele a bylo vidět, jak se mu to hnusí.Myslela jsem,že ho to odradí,že nebude chtít být taky takový.Ale bohužel.Všechno jsem zkazila a strašně se bojím,že jsem svojí nedůsledností zničila klukovi život.
Jarka
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2485
Re: Začínající alkoholik? Před 13 rok, 4 měsíce  
Dobrý den,
byla bych moc ráda, kdyby mi mohl někdo poradit... Mám 3 roky přítele (21 let) a rok spolu bydlíme. On chodí na VŠ, kde je od neděle do čtvrtka na koleji. Pokaždé, když přijede, tak mi vypráví, kolik toho s klukama vypili, ve které hospodě seděli a kdo tam po kom v opilosti lezl. Dříve jsem tomu nevěnovala moc pozornosti, protože jsem si říkala, že je to v pohodě, když se chtějí mladí kluci pobavit. Jenže posledních pár měsíců jsem si všimla, že každý večer, když se díváme na televizi, tak vypije min. 2 flašky piva nebo dokáže vypít celou lahev vína (přičemž, když mám chuť, mi nalije jednu skleničku) nebo do sebe leje whisky. Nevím, jestli jsem paranoidní, ale nepřijde mi takové chování zrovna správné. Už jsem s ním o tom mnohokrát mluvila, že mi to vadí a že by neměl aspoň doma pít. Jenže mi na to vždycky odpoví, že mu to prostě chutná, a že nemá důvod, aby doma nepil. Vážně nevím - je to opravdu v pořádku??? Mockrát Vám děkuju za pomoc!
Lenka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2487
Re: Začínající alkoholik? Před 13 rok, 4 měsíce  
Jo, mně to taky chutnalo, a tak, že jsem málem umřela!!Normální to jistě není, má se věnovat Tobě, něco pomoc, užívat si života bez alkoholu.Nenechávej ho tak pít, zastav to, dokud je čas.Moderní je nepít.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12774
Re: Začínající alkoholik? Před 11 rok, 2 měsíce  
Zdravím Vás všechny tady.
Žiji s přítelem již 3 roky. Už v počátcích našeho vztahu jsem si všimla, že se rád napije s přáteli a že mu mu bohužel stačí méně, než ostatním k tomu, aby byl opilý. Nevím zda jsem to vše dříve přehlížela, nebo tím, že náš vztah postupně získává na vážnosti si tyhle věci zveličuji. Ale přijde mi, že máme spíše období, kdy jeden měsíc pije hodně, poté měsíc, nebo dva je klid a zase jedeme znovu Také se mi už tak 3x stalo, že jsem přišla domů a přítel byl v náladě a na stole 2 velké (ty plastové), prázdné flašky Zlatopramenu, nebo si začal dom kupovat basu piv, kterou má do pracovního týdne vypitou....
Nejhorší je, že když se napije tak dokáže být i zlý, což mi jeho maminka říkala, že má po dědečkovi, který pít vůbec nemohl - také neměl záklopku a všichni před ním pak "utíkali".
Nicméně mi je neustále slibováno, že už ani k tomu nečuchne.....ale asi tady všichni víte jak to dopadá.
Tím se chci zeptat, zda by jste to brali jako mladistvou nevyzrálost (23let) či možný začátek něčeho horšího? Děkuji
Nikola

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12775
Re: Začínající alkoholik? Před 11 rok, 2 měsíce  
Nikolo, vůbec nejde o mladistvou nerozvážnost!Je to kvartální alkoholismus.Budeš před ním utíkat, jak utíkala rodina utíkala před dědou!Měl by přestat úplně pít, neomlouvej ho, tvrdě zakroč.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13103
Re: Začínající alkoholik? Před 11 rok, 1 měsíc  
Ahoj
mam na vas dotaz. Pritel se velmi rad napije. Ve smyslu ze nevydrzi mit doma alkohol - hned musi padnout za vlast. Jeho otec byl alkoholik (zemrel na to) . Sam rika ze nechce byt jako otec a ja mu rikam ze alkoholika nechci. Ale v cem je problem? Priznam se ze nemam rada alkohol opike lidi apod. Pritel si da denne jedno dve piva v tydnu o vikese ndu i sest. Kdyz je volno vzdy pije. Nepamatuji si volno ve kteren by nesahl po pivu. Kdyz tohle tema nadhodim byva naatvany rekla jsem mu kolikrat alkohol nebo ja protoze mi to neprijde normalni a on rekne ok. Je tu jiz nejaky vznikajici problem? Jak tomu zabranit kdyz tomuhle tematu se vyhyba? omlouvm se za preklepy pisu z mobilu a zatim mi to moc nejde. Dekuu za nazory!
bea

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter