Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Jak pomoct tátovi
#16755
Jak pomoct tátovi Před 10 rok, 3 měsíce  
Dobrý den, máme doma problem s tátou hrozně moc pije a neuvědomuje si co dělá. Dokáže být 3 měsíce v pohodě ale jak se pak dotkne flašky tak to je špatně a pije třeba 2 týdny v kuse od rána do rána.. Máma to sním několikrát řešila když byl střízlivej ale bez výsledku. Máme 15 let fungujicí rodinou Firmu ale za poslední 2 roky šla firma na dno kvuli tátovi kterej se opije a pak jde na firmu a dělá tam zle. Už jsem z toho docela zoufalej nevím co mám zachranovat dřív jestli tátu nebo firmu. Ted pil zhruba od vánoc v kuse sice už je střízliví ale mluví bláboly a vubec nedokáže přemýšlet tak jako dřív... A on si to vubec neuvědomuje prosím poradíte mi jak to mám řešit ??
Jára

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16756
Re: Jak pomoct tátovi Před 10 rok, 3 měsíce  
Plně vám rozumím, jelikož dlouhodobě(přes 20 let)řeším obdobnou situaci z pozice manželky.
Manžel je cizinec, já jsem se nakonec po marném boji s jeho alkoholismem musela distancovat od psychického i fyzického násilí, abych si uchránila zdraví.
Musela jsem se smířit s tím, že jsem mnohé marně budovala a nyní už 4 roky žiji svobodně sama v klidu převážně v ČR.
Jednou jsem to už v cizině nechala dojít až k soudu, s nadějí, že pokud se ustanoví jeho alkoholismus, bude mu nařízeno léčení soudem. Nebylo mým úmyslem dostat ho do vězení, protože jsem se domnívala že by to vzhledm k jeho povaze bylo kontraproduktivní; dnes si ale myslím, že by to možná byla dobrá léčba šokem(dokonce mi to doporučovali na policii při výslechu.Pro náš vztah by to možná dopadlo stejně, ale on by měl šanci si to lépe uvědomit.

Rodinnou firmu, kterou úspěšně založil a vedl manžel teď s vypětím sil aby vše fungovalo obhospodařuje dcera, ale pod vedením otce-dlouholetého alkoholika, který pokud není právě opilý je nyní nespolehlivý, zapomětlivý, nevyrovnaný, hádavý. Vidím, jak ji to vše vyčerpává a trpím tím na dálku.

Asi před dvěma lety se nám těžce a společnými silami povedlo ho přesvědčit,že se má léčit, jelikož mu velmi selhávalo zdraví. Poprvé utekl, když slyšel,že ho sestřičky označují za alkoholika. Pak po drobné lsti absolvoval asi měsíční očistu na interním odd. v jiné nemocnici, ale bohužel ne jako protialkoholní. Na to jaký je doma cholerik byl sice hodný pacient,ale přesto se sháněl po alkoholu, takže si moc neuvědomil kde je hlavní problém.
Po té asi 3/4 roku abstinoval, velmi se mu zlepšilo zdraví i vzhled, tak mu otrnulo a pak znovu začal.
V současnosti opět kulminuje ztráta jeho zdraví, tak má znovu šanci si to uvědomit. Ale přidělává nám všem starosti. Já, i když jsem se zdánlivě odpoutala a nekomunikujeme,protože to moc nejde, to mám jako problém nadále - přes dceru, která je s ním stále v kontaktu a i já mám pak problém sdílet s ním i nakrátko při návštěvě domácnost. I když jedno se docela povedlo - má strach a kontroluje se , aby si ke mně nedovolil nic fyzicky, zůstává ale u nadávek a výhrůžek, když ho to chytne, což stačí k nepohodě.
PŘEJME SI NAVZÁJEM HODNĚ SIL DO TOHOTO BOJE S DÉMONEM ALKOHOLU A ABYCHOM VEDLE TĚCHTO SOBCŮ, KTERÝM JE ABSOLUTNĚ JEDNO, JAK SE CÍTÍ JEJICH NEJBLIŽŠÍ, NEZAPOMÍNALI NA SEBE
AB

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#16758
Re: Jak pomoct tátovi Před 10 rok, 3 měsíce  
Vaši příbuzní jsou nemocní!Doporučuji zajít na Al-anon, společenství pro příbuzné alkoholiků, dozvědět se o alkoholismu víc, pochopit je, najít k nim cestu.Zajít s nimi na AA, je to nejlehčí cesta k uzdravování, možná to pomůže.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23834
Re: Jak pomoct tátovi Před 9 rok, 3 měsíce  
Uběhl rok a jsme pořád na stejném místě dobrovolně na léčbu nejde. Důvod je že si neuvědomuje ze má problém s pitím. Takže další možnost je ta nařídit léčbu soudně. Co je pro to potřeba a jak to zařídit?
jara

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter