Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Máma alkoholička, hodně vážný stav
*
#22932
Máma alkoholička, hodně vážný stav Před 9 rok, 5 měsíce  
Máma kdysi před lety hodně pila, potom se léčila, dala si život dohromady, našla si nové přátele, koníčky, začala sportovat… Ale během posledního roku začala pít zase a takovým dost divným způsobem.
Ona třeba 2 měsíce pít nemusí vůbec, ale pak je „v lihu“ 14 dní v kuse. A to takovým stylem, že přestane chodit do práce, přestane úplně komunikovat s přáteli i rodinou, vypne si telefon a reaguje maximálně tak na zvonek nebo přes dveře, pár slovy.

Teď už je ale situace hodně vážná… Už to trvá víc jak týden, kdykoliv jdu kolem jejích oken, je tam zhasnuto, zavřeno, zatažené žaluzie. Schránku má úplně plnou, určitě minimálně týden jí nevybírala. Telefon má vypnutý, na mail ani nic jiného nereaguje a teď už přestala pomalu reagovat i na zvonek.
Naposledy jsem se tam stavovala včera – v tu chvíli jsem už měla opravdu strach, že tam leží mrtvá, takže jsem byla připravená volat policii a do bytu se dostat. Zvonila, bouchala a lomcovala dveřmi jsem několik minut, když jsem konečně zaslechla nějaký pohyb. Ozvala se mi přes dveře, podle hlasu úplně mimo, sotva dala dohromady slova. Dokonce i přes ty zavřené dveře bylo cítit, jak to z ní táhne. Otevřít mi odmítla, blekotala něco, že ať vypadnu, že mě tam nezvala… úplně mimo mísu.

Tentokrát o ní mám opravdu strach. Tenhle stav trvá už strašně dlouho, kdoví, jestli vůbec něco jí, jestli pije i jiné tekutiny, než alkohol… tohle tělo přece nemůže vydržet. Navíc mi přijde divné, aby v tom byl jen ten alkohol, možná spíš nějaké deprese nebo i něco jiného… našla si prý nějakého mladého občasného přítele, mně o tom ani neřekla, jestli třeba i nějaké domácí násilí v tom není…

Nevíte, jestli mám jako její dcera možnost tu policii zavolat, aby jí donutili dveře otevřít a případně jí i proti její vůli odvezli vystřízlivět? Když ona přes dveře řekne, že je v pořádku a že nám neotevře, tak aby se mi pak akorát nevysmáli…
Hela

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#22934
Re: Máma alkoholička, hodně vážný stav Před 9 rok, 5 měsíce  
Heli, mamka zrecidivovala, pije kvartálně, je to špatné.Měla by jít opět na léčení.Asi už nemá sílu něco dělat sama, potřebuje pomoc, zajděte na policii, asi vám moc nepomůžou, třeba poradí, a k obvodnímu lékaři.Až mamka vystřízliví, promluvte s ní, jak máte o ní strach, máte jí ráda, co se děje.Nemusí mít žádné trápení, jen ji opět alkohol dostal.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27029
Re: Máma alkoholička, hodně vážný stav Před 8 rok, 11 měsíce  
Ahoj! Jmenuji se Lucka. Asi před rokem a půl jsem psala tady do fóra ohledně mojí matky, ale už jsem to nenašla abych pokračovala. Moje matka pije asi 20 let, z toho měla 8mi letou přestávku. Pak zase začala skrz problémy s koupí bytu opět pít. Už to bude asi 5 let. Před rokem a půl skočila doma z okna v přízemí, asi v deliriu, zlomila se 3 obratle, operovali ji a ležela 3 měsíce v Kroměříži.Pak se vrátila, ale byla dost dlouho jako vymazaná. Vlastně ani nevím, jak dlouho to vydržela, možná 2 měsíce, ale je možné že ani to ne. Začla zase. Já jsem ji přestala řešit, protože mě to hrozně moc stresovalo a trápilo a jí to bylo jedno. Do té doby byla v různých psych. léčebná mnohokrát. Vždy se vrátila a do 2 měsíců zase chlastala. Pokud se mi podařilo ji vidět střízlivou, už jsem na ni viděla, že ji chlast dost vygumoval mozek. V Ol na psychině ji už ani nechtějí vzít na detox, protože je tam hrozně často a pojišťovna to platí jen 1x měsíčně. Teď to dopracovala tak, že ležela v nemocnici s trombózou a plicní embólii, pustili ji ale do domácího léčení a jezdí jí tam píchat injekce na ředění krve.Když jsem u ní před 14 dni byla, tak zrovna nepila asi 3 dny, protože ztratila platební kartu, ale doma byl strašnej bordel, ona počuraná, na zemi hovna, všude flašky, smrad, neumyté nádobí všude, plesnivé zbytky jídla a do toho ona smrděla jako bezdomovec. Jen tupě zírala, nechala se odvézt na ten detox, tam ji nevzali.Nechala jsem jí doma, koupila nějaké jídlo, ale už jsem odmítla tam za ní chodit.Pak skončila s tou trombózou a dnes mi do telefonu brečela, že je jí strašně zle, hrozně jí bolí žaludek i když jí i když nejí. Není schopna si uklidit, uvařit, sebemenší pohyb ji dělá problémy. Už nebyla tvrdá jako vždycky, ale omlouvala se a brečela, že to je horší bolest než porod atd. 16.4 by měla nastoupit na léčbu na Hradisko.Tam už ale byla mnohokrát a k ničemu to nebylo. Ještě ji čeká gastroskopie než nastoupí. Já už ale nevěřím, že se dá dohromady. Vlastně jsem si myslela, že umře a bude konec trápení...Vím, že to zní hrozně, ale udělala nám ze života peklo a když vidím jak žije jako zvíře....Má dva krásné, zdravé vnuky, ale ani to ji od chlastání neodradí. Vlastně za nima jezdí tak 2x do roka. Nenávidím ji za to, co ze sebe udělala.Děsím se toho, co nás ještě čeká a jak tohle všechno dopadne. Je to nekonečné!!!
Lucie

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter