Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: pomoct - prvy krok
#23274
pomoct - prvy krok Před 9 rok, 5 měsíce  
Dobrý deň, tak ako väčšina z vás mám rovnaký problém – alkohol. Moja mama je silná pijanka. Pije odkedy si pamätám - od 7 ráno vodku a postupne jej hladinka stúpa.. zásadne s ňou po 16:00 už nevolám. Keď si nájdem večer neprijatý hovor mám stiahnutý žalúdok, lebo je mi vrcholne odporné baviť sa s ňou keď je pod vplyvom. Navyše keď je opitá býva neskutočne nepríjemná, už od malička som terčom jej posmeškov a vykrikovania keď má vypité.

Dôvod prečo píšem je však ten, že mám pocit, že v poslednej dobe sa to zhoršuje. Minule sme si volali okolo 15:00 a počula som na lase že mama je chytená, Vrchol bol tento víkend, keď mi mama volala o 12:00 na obed a bola pripitá. V zásade keď má vypité, nie je možné akýmkoľvek spôsobom jej protirečiť alebo byť čo i len trošku nepríjemná, hneď z toho spraví scénu. Viac krát sme sa takto pri jej ožratosti pohádali. Postupne kvôli týmto hysákom stratila všetkých priateľov a tí čo ostali sa podľa mňa len boja protirečiť jej – nikto nemá záujem o alkoholické scény.
Som nahnevaná na seba, že si s ňou neviem rady a doteraz som neurobila nič čo by jej pomohlo – ale bojím sa. Nechcem scény, vrieskanie.. na druhej strane začína ma chytať strašný pocit hnevu, že som nič nedokázala urobiť.

Mám sa o tom s ňou porozprávať? Akékoľvek debaty boli doteraz z mojej strany opatrné a neúspešné, ale veľmi si vyčítam že som nič nespravila a obávam sa že sa to začína celé zhoršovať (doteraz som si aj ja pred skutočnosťou zakrývala oči)..
Izabel123

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23424
Re: pomoct - prvy krok Před 9 rok, 4 měsíce  
Určitě si se svoji matkou promluvte ale jen v případě že BUDE STŘÍZLIVÁ (nebo aspoň v rozumném stavu - kdy nebude namol) . S alkoholikem a ještě jak píšete agresivním se nemá vůbec cenu bavit. Může to být nepříjemné ale musíte jí natvrdo říct že má problém s alkoholem a že se musí léčit.Zkuste jí nabídnout pomoct např. že s ní zajdete k lékaři, nějaké terapeutické skupiny atd.. Pokud nebude mít zájem bude jasné že dává přednost alkoholu před Vámi a potom s tím bohužel nemůžete dělat vůbec nic...vaše matka je dospělá, svéprávná a nemůžete jí donutit přestat pít.. oznamte jí že pokud bude dál pít bavit se s ní nebude...to s řadou alkoholiků pohne..když vidí že ztrácí i ty nejbližší(tam se ukáže jak je ještě silná osobnost - pokud jí alkohol ještě úplně neovládl, vzchopí se a pít přestane, pokud ale jediným smyslem jejího života je alkohol začne ještě víc pít)
Jan

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter