Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: prosím o radu, máma je alkoholik
#23826
prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Ahoj, je mi 23 a moje máma je alkoholička.Je to super ženská,která začla podnikat a myslim že ji to celkem šlo,než začla pít.( samozřejmě, že tvrdí, že se napije,protože z ňákyho důvodu jí to přestalo jít. Trpí tím celá naše rodina ( mám jetě 11ti letého bráchu a bydlíme v domě i s babičkou a dědou. Často mámá prostě přijde z práce domů až v noci,protože bůh ví od kolika hodin už sedí v hospodě. Domlouvání, prošení,vyhrožování...nic na ní nezabírá. Myslim, že táta už to dlouho nevydrží a i s bráchou se odstěhuje a jsem si jistá, že to by jí zničilo. Už má i takové ty řečí, že je k ničemu, že si něco udělá, že skočí pod vlak a tak. Už nevím co mám dělat. Strašně mě to psychicky níčí, přemyšlím, že se odstěhuju. Už takhle dál prostě v tomhle nemůžu žít. Mámá se chodí ambulatně léčit, ale naprosto zbytečně. Bere nějaký prášky a stejně pije pořád stějně. Myslím, že u té dokotory si i vymýšlí a neříká jí pravdu. Nezabírá na ní ani to, že má malý dítě a super chlapa.Druhý den, po vystřízlivění všeho lituje a za 3 dny znova.... a pořád dokola.Mžete mi poradit co mám dělat? Pořád na to myslim, bojim se, že si něco udělá, že se jí něco stane po cestě domu.Je to psychický teror. Prosím poraďte :cry
Karolína
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23835
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
na tohle je těžká rada.Nejlepší by bylo zajít but za psycholožkou,nebo psychiatričkou,kde se matka ambulatně léčí a promluvit si sní a pokud tam matka,chodí a stále pije.Tak sama od sebe přestat pít nechce.Zřejmě kvůli vašemu tlaku tam dochází,aby bylo vidět,že s tím něco dělá,ale sama to už nemůže zvládnout.Tohle je dost těžký jak pro rodinu i tu dotyčnou osobu.Ten alkohol jí dodává pocit spokojenosti a vnitřní klid,který asi zřejmě jinak neumí najít a pak je to vlastně koloběh,pořád do kola.To musí pochopit mamka,nebo jí k tomu nasměrovat její lékařka a zkusí jí navrhnout lečení a na chvíli unik z reality a od alkoholu.Já osobně lečení bych odmítla jelikož tam není těžký přestat pít je izolovaná od svého světa a pak se vrátí a může začít znovu.To musí pochopit ve své hlavě,že alkoholem nic neřeší,jen si dodává klid a pohodu,ale zároveň si škodí a hlavně vám.Já mám také za sebou takovouhle eru. Taky mi chvíli trvalo než jsem pochopila,že člověk nemůže být opilí na to aby se cítil štastnější a vyrovnanější,když vystřízliví vše je při starém. Bude si muset vyřešit co a co nezvládá,nebo proč vůbec pije.Jestli si tím něco dodává a bojí se vlastního trápení a bolesti z nespokojenosti v životě a bojí se to řešit,nebo už pít musí,aby druhý den mohla fungovat.To ví jen ona. To jsou i mezitím velké rozdílí i důvody proč pije.Pokud ti na tom záleží jdi za tou lékařkou a řekni jí ty své pocity jaké máš ohledně matky a určitě se tím něco nastartuje a nejhorším případě se mamka bude na tebe zlobit,že z ní uděláš lhářku,ale i je možné,že mamka tam může říkat,že stále pije a důvody a léčbu odmítá.To jsou vše dohady.Na tvém místě bych to tak řešila,ale je na tobě jaký jiný způsob najdeš.
Martina

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23836
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Moje máma taky hodně pila,tvrdila vsem ze nepije a nic neresila.Az jednou prisla do prace opila a dostala vybrat,bud se okamzite pujde lecit,nebo ji vyhodi.jeste ten den nastoupila na leceni.uz je to pet let,mama nepije a na lecebnu vzpomina jako na jednu z nejlepsich chvil v zivote,ani se ji nechtelo domu.dokud tvoje mamka nebude chtit sama,k nicemu ji nedonutite,je to zbytecne.
jita

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23838
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Ja vlastně ani nevím jestli chce nebo nechce přestat.Jak říkam, po vystřízlivění všeho hrozně lituje a brečí,ale vydrží sekat latinu tak 2-3 dny. Mámou je jen,dkyž se jí to hodí,s bráchou nedělá úkoly, vlastně vůbec nic. Tím, že žijeme ještě s tou babíčkou, tak ta udělá všechnu práci přes den,co my jsme v prací,takže mám po příchodu z práce vlastně nic dělat nemusí.
Má neuvěřitelně hodnýho chlapa, říká jak ho miluje atd.ale když jí řeknete, že od ní odejde, tak odpověď je,že půjde zkočit pod vlak. Víte, pro mě je něco strašnýho,když tohle od ní slyšim...Ona prakticky nemá důvod proč pít...To, že jí nejde podníkání prakticky začlo až potom, co začla pít občas...Lidi to vídí a nedivim se,že k ní do krámu chodit nechtějí. Říká,jak jí život nebaví a tyhle kecy a přitom si nemá na co stěžovat. Máme dva baráky ( jeden je nevlastního táty a naši ho využívají na víkendy a tak), má svoje auto, střechu nad hlavou,chlapa,kterej jí rád něco koupí a jí je to prostě pořád málo? I já mám možnost se odstěhovat...myslíte,že to bude špatná krok to udělat?
Kája

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23839
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Mamka netuší, do čeho se řítí.V léčebně by viděla konce alkoholiků, došlo by jí to.Také je tam chráněná před alkoholem a má čas si udělat pořádek v hlavě, co vůbec od života chce, buď žít hezky s rodinou, která jí miluje, potřebuje, nebo přežívat pár let s chlastem.Zkus jí zatím vzít na AA, nebo tam jdi sama, zkus zavolat na Al-anon-pro příbuzné alkoholiků.Hodně síly všem u vás doma.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23840
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Podla mna Kajo, ak mas moznost sa odstahovat, tak sa odstahuj, ved ona sama nezostane a ty ziskas aspon trochu odstup od toho vsetkeho, inak ta to stiahne tiez dole.

To, ze mamka sa lutuje, aj ked na to nema nejaky zavazny dovod, je u alkoholika uplne normalne.
Jej mozog momentalne pracuje inak ako u normalneho cloveka a ten alkoholicky mozog sa rad topi v sebalutosti. Tym vlastne vysiela cloveku signaly, ze vsetko je aj tak nanic, tak nech sa aspon napije. Mozog alkoholika je zavisly a robi vsetko preto, aby svoju drogu dostal. Mama je asi sama nestastna z toho, ze pije a ze to nevie zastavit, len si to nechce priznat.

Pokial sa ti ju nepodari prehovorit na AA, tak ty urcite skus ten Al-anon, tak ako ti radi Liba. pretoze taktiez potrebujes psychicku podporu. Skus maminu nejak presvedcit, nech si precita aspon toto forum.

Mne osobne to velmi pomohlo, aby som s alkoholom skoncovala. Stale som si vravela, ze ved este nie som na tom tak zle a ze ved pijem normal, tak ako ostatni a ked som si tu tie pribehy precitavala, tak ma nieco osvietilo a uvedomila som si, ze alkoholikom som a ze pokial s tym rychlo neskoncujem, tak skoncim velmi zle.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23842
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Mila Kajo,vsichni maji bohuzel pravdu.Mamka vi,ze jedna spatne,urcite ji to i mrzi, ma vycitky,ale ta touha a chvilkove uvolneni je proste silnejsi.Na me nepusobilo nic.Ani vztek manzela,plac deti, prosby, abych nepila,zkazene vecery,vyznamne udalosti,piti v praci,prosby me mamky.Byla jsem zaslepeny sobec,kteremu nakonec vyhovovalo,ze se mnou rodina nemluvi,aspon jsem si mohla popijet dal.Kdyz uz jsem nic nemela,brala jsem lahve manzelovi,pak je zase nakupovala.Musela jsem padnout na samotne dno,kdy jsem vedela,ze dalsi takovyhle den nechci.Ac jsem se lecebne branila,nakonec jsem ji chtela hned.Diky ni jsem zatim tim, kym jsem, a myslim,ze me deti mohou konecne v klidu chodit domu,mluvit se mnou,obejmout me.To zadny chlast nenahradi.Mamka na to musi prijit sama.Cim vic budete tlacit,tim vic se asi uzavre a rozpije se uplne.Prave to,ze doma vse klape,ma vyborneho chlapa,tebe a syna, o nehoz je postarano, ji vede k dalsimu piti,protoze vse stale funguje.Pokud se odstehujes,neni jiste,ze prestane,spis se zacne litovat s lahvi v ruce.Mluv s ni,kdyz bude strizliva,ne hned v dobe kocoviny, to ti slibi vse,protoze bude rada,ze s ni vubec mluvis.Spis v dobe,kdy s ni neco hezkyho prozijes,a ty ji budes moci rict,jak jsi zrovny statna a ze bys to chtela prozivat stale.Drzim palce.
nikola1

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23935
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
tak si představte, že sem mámě řekla,že sem sem napsala a ona si to našla a přečetla. Řekla mi,že ji todošlo a že nechce takhle zkončit. Dokonce sem sama napsala o radu. Tak uvidíme,ale je to první náznak
Kája

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23937
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Kájo, tak to mám radost.Mamku chval, radujte se spolu, bude jí těžko, ať píše dál sem, jestli jí to pomůže, ptá se, určitě je tu plno lidí, co rádi poradí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23938
Re: prosím o radu, máma je alkoholik Před 9 rok, 3 měsíce  
Líbo, moc děkuju, zatim ji teda ikdo moc neporadil,tak doufam ze se nekdo najde,kdo ji aspon trosku pomuze i me pomohlo sem napsat a vysypat to ze sebe
Kája

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter