Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Bratr, těžký alkoholik
#2627
Bratr, těžký alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Tak a mám už toho plné zuby!

Zdravím, můj bratr, starší o dva roky (24 let) ztratil před dvěmi lety práci, nechci tady řešit, že je líný a nechce pracovat a práci si ani nehledá ale má dost velký problém s lakoholem!

Jednoho dne to přesáhlo stupnici lidského chápání a zavolal jsem skrz jeho agresivitu a urážky, né jen vůči mě ale i vůči mámě a babičce policii, ta ho dovezla do nemocnice, druhý den ho odvezli do léčebny a po dvou dnech odešel s tím, že už pít nebude.. Uplynul měsíc a pár dnů a začal zase! Dneska máme pondělí a on je od soboty večera pořád opilý! Nevím co s ním, do léčebny nechce, řečiky co tu radíte nepomáhají. Mám pocit, že si žije svůj vlastní Svět - alkohol!

Je nějaká možnost jak mu léčbu přikázat nebo ho hold musíme vyhodit na ulici do mrazu?

Omlouvám se za hrubost,chyby a možné překlepy ale právě přišel opilý domů a nemám zrovna nejlepší náladu!

Jen jsem chtěl podotknout, že jsem okamžitě volal policii (skrz jeho agresivitu) a bylo mi řečeno, že ho v nemocnici stejně nevezmou, že je agresivní a hlídky mají výjezd, takže opět nic..

Co s ním máme dělat?
Marek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2628
Re: Bratr, těžký alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Vyhodit!Je to hnusný, ale nic jiného nezbývá.Musíš chránit mamku, babičku, sebe.Bydliště mu dát na Místní výbor, skončit s ním.Nemůžete ho živit, nechat se terorizovat.Ani jeden z Vás si to nezaslouží.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2634
Re: Bratr, těžký alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Mám na to stejný názor! Hledal jsem všude na internetu ale pravděpodobně mu léčba nejde přikázat, všude se píše, že to je dobrovolné a je mi jasné, že on tam nenastoupí, pokud bude mít slabou chvilku a opravdu by tam nastoupil,tak by to dopadlo jako posledně! Za dva dny by byl zase doma s omluvama,slzama v očích a řečmi, že už to nikdy neudělá, že pít nebude atd.. To už tu bylo..

Opravdu není možsnot ho nějakým způsobem donutit k léčbě?
Marek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2635
Re: Bratr, těžký alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Není.Jedině soudně, to by musel spáchat trestný čin.Radši nečekejte, až ho spáchá, třeba na Vás!!!Vyhoďte ho, může do azylového domu..........
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2638
Re: Bratr, těžký alkoholik Před 13 rok, 3 měsíce  
Dobrý večer Marku,
soudem nařízenou ústavní léčbu, lze nařídit opravdu jen v případě, že je člověk nebezpečný sobě nebo svému okolí.
Což ale v praxi znamená, že stačí, aby se jenom v opilosti zmínil o tom, že by bylo lépe nebýt. Nebo se zabít. A bylo by dobře, mít na toto svědky. Nebo by nahlas sdělil něco v tom smyslu, že fyzicky ublíží někomu z členů rodiny.
Co se týká agresivity Vašeho bratra - domnívám se, že jde o slovní agresi, ne však fyzickou???(a to náš právní řád ještě trapně rozlišuje, osobně se domnívám, že od slov k činům je jenom krůček), já bych toto řešila buď s lékařem (lékařem Vašeho bratra), plus nějaký občansko-právní odbor. Případná pokuta by ho však mohla stáhnout ještě víc do asociálních hlubin.
Jde jen o to, jak byste si obhájil před úřady verbální násilí, resp. hrubé urážky, kterým jste celá rodina vystaveni, z čehož určitým způsobem vyplývá nebezpečí pro Vaši maminku i babičku. Neřekla bych tedy, že není nebezpečný sému okolí.
Moji babičku by asi ranila mrtvice, kdyby jí stále někdo hrubě urážel - a to je riziko, kterému jste vystaveni.
Já bych Marku řekla, že Vás čeká ještě hodně nervů. Podle Vašeho druhého příspěvku si troufám tvrdit, že Váš bratr takový ve střízlivém stavu není, že se chová mírně a toto je důsledek pití alkoholu. Má prostě agresivní opici a to je fakt hrozná situace. Někde jsem četla, že agresivita v opici je něco jako prudká alergická reakce na alkohol. Lidé se mění z beránky v šílence. A víte co, Marku, je tak mladý, je to Váš bráška, z mého pohledu ještě kluk. No, nečeká ho pěkná cesta, jestli se brzy nevzpamatuje.
Víte co, Marku, řeknu Vám jednu věc. Můj názor je ten, že jestliže něčeho chceme dosáhnout, dosáhneme toho tím dřív, kolik energie a síly do našeho cíle obětujeme. Jestliže je ten cíl reálně uskutečnitelný. Nemyslím si, že je neuskutečnitelné to tak nějak zaonačit, aby Váš bratr šel na soudem nařízenou ústavní protialkoholní léčbu.
Ale musel byste do toho vložit víc energie a síly, a to z toho důvodu, že je milejší zdravotnickému zařízení alkoholik, který bude schopen si povinné poplatky zaplatit z vlastní kapsy. A to alkoholik - pacient - dnes klient, který má soudně nařízenou léčbu platit nemusí.
Nesmíte se nechat odradit, případným odmítnutím, policie, lékaře, úředníka. Jsou jiní na které se lze obrátit. Buďte otravný, nenechte se odbýt.
Radka
Radka1
Gold Boarder
Příspěvky: 162
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#3482
Re: Bratr, těžký alkoholik Před 13 rok  
text uživatele byl smazán administrátorem webu
Táňa

Poslední úprava: 04/03/2011 00:40 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter