Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Otec Alkoholik
#34691
Otec Alkoholik Před 7 rok, 9 měsíce  
Dobrý den, jak tu čtu, je to dokola ta samá pohádka. Otec zavolá matce, nebo hospodský, ať si přijde pro svého manžela, doma ať matka udělá cokoliv, je to špatně a začne řvát, nebojí se použít ani násilí.
Připojí se i prarodiče a ti ho akorát vytočí ještě víc. Kolikrát tekla krev, hlavně matce.a takhle to bylo obden, dokud na něj z hospody nezavolali policii a obžalovali ho z napadení pod vlivem. A my mu pomohly, to si myslím byla chyba, vymotal se z toho a sice to trochu přestalo, ale pomalu se to i vracelo, potom měl něco se zádami a byl v nemocnici a asi 3 měsíce marodil, ale jak mu bylo lépe, ZASE ŠEL DO HOSPODY, ZASE SE OPIL, ZASE ZAČAL ŘVÁT, ZASE MATCE TEKLA KREV Z OBLIČEJE a já nevím co dělat. Poslat ho do léčebny? Nenechá se. Když jde k psychologovi, lže mu. Zavolat policii?...
Matka je bez práce a chce se přestěhovat, nevím jak by jsme vyšly, musel bych chodit min. na brigády a to ještě dodělávám učňák. Níčí mě, jak otec ničí náš a jeho vlastní život, už i já jsem byl na psychiatrii, díky bohu ne kvůli alkoholismu (PPP) ale co dělat?
Lukáš
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34692
Re: Otec Alkoholik Před 7 rok, 9 měsíce  
Ahoj Lukáši

Předem bych tě rád nějak upřímně povzbudil, že to bude dobré, ale opak je pravdou. Tvůj otec je ve stádiu alkoholismu, kdy si možná problém uvědomuje, ale rozhodně ho nebude prozatím řešit. Tedy do doby, kdy .. a tady bych si dovolil vám doma malinko napovědět jak na to.
• V žádném případě pro něho nikam nechodit (bezpodmínečně)
• Jakékoli i verbální napadení ohlásit na policii a trvat na vykázání z bytu na 14 dní
• Podat trestní oznámení pro fyzické napadení (mamka) a nechat to dojít pokud možno k soudu
• Pokud by k soudu došlo, navrhnout soudním nařízením protialkoholní léčbu
Vím, že to nebude lehké, dokážu si představit situaci po jeho příchodu domů, jenže jinak se nepohnete z místa a situace se bude opakovat a násilí narůstat. Je tu i možnost, v jeho slabé střízlivé chvilce, sdělit mu, že ho s mamkou opustíte, pokud to nebude radikálně řešit. Píšeš, že chodí i psychologovi, bylo by dobré kdyby tento věděl pravdu. Jak se otec chová v soukromí vaší domácnosti. Jít tam buď s ním, nebo bez něho. Nevím jaké jsou vaše s mamkou poměry k bydlení, ale pokud by to jen maličko šlo, odstěhovat se od něho, třeba na čas. Jistě v situaci, kdy je mamka bez práce, pomůže sociální úřad tomu určený (příspěvek na bydlení apod.) Věřím, že kdyby se ocitl sám bez rodiny, časem přijde škemrat za vámi ať se vrátíte a snadněji by s ním byla řeč o léčbě. Já vím, je to těžké a snadno se píšou věci co by se mělo. Ale věř, že nejste jediný případ. Já osobně to tak nesnáším, když dospělí chlap napadá ženu. Jsem také alkoholik (abstinující), ale když už sem měl agresivní náladu, vybil jsem se v hospodě, ale ne doma.

Lukáši, něco udělat musíte, takhle to dál nejde a bude to horší. Alkoholismus je ošklivá nemoc.

Věřím ve vaši lepší budoucnost Ladislav
ladis
Platinum Boarder
Příspěvky: 884
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter