Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123456
Dolů
Téma: jak moc je to s ním zlé?
#50241
jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Dobrý den, prosím vás mám doma alkoholika, který si tuto závislost vůbec nepřipouští. Nemá pocit, že má nějaký problém, naopak mi říká, že problém mám já, protože není normální, že já nepiju vůbec (občas si teda skleničku vína dám, ale k životu to nepotřebuju a nyní jsem těhu tak nepiju vůbec). Postupem času zjišťuji, že vlastně ani nevím s jak moc závislý je ale asi je v tom víc po uši než si myslím. každý den si musí dát několik piv, ale to je spíš jen na žízen a pro jeho tělo úplně v pohodě, ale potaji si dává i tvrdý alkohol nebo si koupí víno v krabici nebo v lahvi a to je schopný vypít naex. Prosím vás kdo má zkušenosti s alkoholikem, jak moc je závislý a jak moc je to s ním špatný pokud si dává potají někde v parku nebo v práci na záchodě dvě placky vodky na dva zátahy? nebo krabicové víno skoro na ex??? Poznám na něm když nepije, že se mu strašně kelpou ruce, pak odejde třeba na zahradu a ruce se mu už neklepou (má po zahradě plno schovek kam si placky atd. schovává). V noci se strašně moc potí, z hlavy a z hrudi mu tečou úplný čůrky potu. Má problémy se stolicí min. 5 x za den jde na velkou-trpí na průjmy. Myslím, že chodí častěji, ale já jsem s ním jen ráno a večer a o víkendu. V noci okolo druhé ráno ho průjem budí a musí běžet na záchod aby to vůbec stihnul. Začíná být i dost nepříjemný, přitom to je jinak milej, zábavnej chlao. Nyní je zdechlej, pořád unavený, líný. Nic ho nebaví, nikam nechce chodit a když už někam jde s nadšením tak jedině tam kde ví, že bude moc s nima pít nebo jsou s ním na stejné "vlně" Před "normálními"lidmi dělá, že skoro vůbec nepije. A ze mě u nich dělá, že jsem stíhačka, která ho nenechá ani v klidu dát si občas panáka s kamarádem. Neustále si na mě stěžuje u svých přátel a snaží se na mojí osobu házet špatné světlo. Už jednou se léčil v Bohnicích s alkoholem, ale to jsem ho ještě neznala. je to před rokem a půl. U přátel kteří o toom vědí, právě dělá že už vůbec nepije a že je ok. Ale říká jim, že nikam nechodí protože má doma hroznou žárlivku. Přitom já bych ráda chodila, mezi lidi, ale on je doma pořád zdechlý a jemu stačí být doma se svým alkoholem. Napitý jezdí už domů z práce, cestou z práce se stihne opít někde potaji v parku nebo v práci na záchodě, ve sprše apod. Poté se doma dorazí pivem a co nevidět usne na gauči. Pokud se nestihne napít než dorazí domů, tak se snaží opatřit si alkohol doma. Je neustále bez peněz, má dluhy… jediné co je pozitivní, že stále chodí do práce a je tam zodpovědný. Má obrovské výpadky paměti. Když je opilej tak je to úplný mimoň. jak moc je to zlé??? a co s tím mám prosím vás dělat? O léčbě v Bohnicích nebo docházení ambulatně nechce slyšet, protože to údajně zvládá, má pod kontrolou. Dle jeho slov mu to jen občas ujede. Ale já bych řekla, že ujíždí tak obden a spíše každý den.
Lenka
Junior Boarder
Příspěvky: 31
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50243
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Leni, tak tohle je těžká závislost.. já bych doporučovala bohužel jediné - PRYČ od něj... pokud s tím on nechce nic dělat, tak nepomůže nic a jednou už ani do té práce nedojde (nedojede?to jako jezdí ožralý jak ? na kole nebo autem ?) a dojede na to... já vím, že je to těžké, navíc jsi zřejmě s ním těhotná.. ale to chceš, aby dítě vyrůstalo s alkoholikem ? Pokud to neuděláš teď a jeho přístup se nezmění, pak to uděláš stejně za pár let - a to na tom budeš psychicky úplně KO...
Lucie
Senior Boarder
Příspěvky: 74
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50246
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Lenka Boháčová napsal:
Prosím vás kdo má zkušenosti s alkoholikem, jak moc je závislý a jak moc je to s ním špatný

Neni to spatny, je to bohuzel kriticky. Partner je tezky alkoholik. Ty priznaky co popisujes - placky vodky na ex jen na zahnani abstaku, ukryty chlast na ktery chodi aby se prestal trast, poceni, prujmy... lita v tom strasne moc .

A co je jeste mnohem horsi je ze si to evidentne nehodla priznat a uz vubec to nehodla resit = jakykoliv natlak nebo snaha z Tvoji strany je a bude uplne zbytecna.

Z Tveho popisu mi beha mraz po zadech... jako by jsi popisovala me, byl jsem na tom uplne stejne jako on. Cili Ti muzu dat jen jednu radu. Zdrhej! Vykasli se na nej a utikej pryc. Pokud si neprizna ze ma problem a nerozhodne se ho resit tak se to cele bude jen zhorsovat. Bude pit vic a vic, abstaky budou horsi, uz nebude schopen byt strizlivy. Z prace ho vyrazi a tim padem jestli ted seka dluhy a je bez penez tak okamzite zacne volny pad na socialni dno. Pokud mu uz ted nejsi ukradena a nejsi na jeho zebricku hodnot hluboko pod jeho zavislosti tak to tak brzy bude.
Gennosuke
Platinum Boarder
Příspěvky: 756
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50248
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Lenka B.,

odporúčam Ti vymeniť ho za *triezvy model otca*!

Tieto opité modely sú archaizmy, bohužiaľ...
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3117
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50250
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Milý "Ja" . musím říct, že jsem se opět nahlas zasmála, nad Tvým příspěvkem .Lenko B, promiň, vím, že je to opravdu velký průšvih, ale "Ja" má pravdu. A je mi to velmi líto... Ale on opravdu musí chtít něco dělat, a pokud ne....tak...
Agi
Gold Boarder
Příspěvky: 228
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50254
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
To, že máš doma alkoholika, znamená priateľa alebo manžela? Koľko má rokov?
Už jednou se léčil v Bohnicích s alkoholem, ale to jsem ho ještě neznala. je to před rokem a půl.

Poznala si jeho minulosť, teda Bohnice? Prečo tam bol? Ak nemá problém teraz, tak zrejme ho nemal ani pred Bohnicami. Prečo tam teda šiel? Kto ho "prinútil"? Nebol už náhodou predtým ženatý? Sorry, len špekulujem.
krtko
Platinum Boarder
Příspěvky: 2299
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50257
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
je to můj přítel. Poznali jsme se cca 2 měsíce co se vrátil z Bohnic, to jsem ale nevěděla. ....to že se lečil v Bohnicích ze závislosti na alkoholu jsem se dozvěděla cca š měsíce co jsme spolu chodili. On by mi to asi neřekl, ale jeli jsme tenkrát k jeho rodičům a tak měl strach že to tam praskne. Jeho maminka co mi pak zpětně řekla, mu totiž říkala, že by mi to měl říct, že to určitě pochopím. A taky že jsem to vzala normálně, protože dle mě by měl každý dostat druhou šanci a já jsem v té době ani netušila jak moc byl závislý.....ted vím, že to byla chyba s ním zůstat. Taky jsem do té doby nic na něm nepoznala. Před nástupem do Bohnic ho donutilo okolí, maminka a rodina, přátelé. bylo to po té co přišel o řidičák právě kvůli alkohlu, nadýchal snad zbytkáč okolo 1,5 promile(jestli si to dobře pamatuju, co mi říkala jeho maminka)On se se mnou o tom bavit nechce. Prý na tom byl hrozně zle, hrozil mu vyhazov z práce protože i tam pil, řídil služební auto opilý. Maminka říkala, že ho pak nacházeli opilého v příkpě. Ale i šéf mu dal šanci a řekl, že pokud se pujde na tři měsíce léčit tak pro něj místo bude držet. Měl i problémy s játrama a byl kvůli tomu i v nemocnici, to říkal, že už by nikdy nechtěl znovu zažít protože to bylo hrozně bolstivé, snad že prý mu píchali do střev přes břicho velkou jehlou ....ale přesně nevím proč. Jeho maminka mi říkala, že mu fungovali játra na 40% přesně nevím... On je můj přítel jinak úžasnej člověk, jen ten alkohol ho mění, ničí.
Po návratu z Bohnic dle mě vydržel nepít cca měsíc, prý měl docházet ambulantně k psychologovi a brát antabus, ale ani jedno z toho nedělá. Tvrdí mi, že antabus brát nemůže protože má vysoký tlak....co jsem zjištovala tak jsou na to i jiný prášky, ale on je prý nepotřebuje a ani se se mnou o tom nechce bavit. sama se divím, že jsem to na něm nepoznala hned, zpětně si uvědomuju, že byl každý den co jsme se potkali opilý. ale myslela jsem si že je jen unavený z práce, protože kvůli tomu že byl bez řidičáku musel dělat v práci manuálně, jinak je jeho práce obchodní zástupce. časem jsem zjistila, že mi doma mizí víno, rum a alkohol který já používám do dortů atd. zpětně vím, že mi lhal v hodně věcí. Např.když jsem chtěla pro něj jet do práce tak mi řekl, že končí později než opravdu končil aby se mohl zatím opít. on si dle mě zatím v práci dává pozor a během pracovní doby nepije,. Už mu i vrátili řidičák a myslím si že v době řízení nepije ale ruku do ohně bych za to nedala, protože když si dá třeba dvě 13stupnový piva tak klidně řídí s tím, že on by nenadýchal....
Lenka
Junior Boarder
Příspěvky: 31
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50258
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Lucko, Děkuji za odpověď. Přesně tohle bych radila své kamarádce, ale pro mě je to těžké když s ním čekám mimčo. Jedno dítě už doma mám a ten si na něj taky zvyknul. ale sama moc dobře vím, že čím déle to budu protahovat tak to pak bude horší pro všechny. Pořád doufám, že si to uvědomí a něco s tím udělá...ale bohužel. Zatím to řeším jen já. dokonce docházím kvůli němu k psychologovi a radím se s ním, ale on sám mi říká že dokud si to neuvědomí přítel tak s tím nic nezmůžu. Je mi to strašně moc líto. A vím, že když od něj odejdu tak se upije k smrti. Když se s ním kvůli alkohlu hádám, tak mi řekne, že jsem blázen a že bych měla mít dva psychologi že ten ke kterému chodím mi nestačí...řekla jsem mu že tam chodím kvůli němu ale on mi na to řekl, že nechápe proč ho někde řeším , že on žádný problém nemá, jen já mám nějaký problém. nedávno jsem mu řekla, že už to nehodlám řešit ale a´t aspon přestane krást v mém obchodě chlast že ho v tomhle nehodlám podporovat a že si neměl dělat dítě protože on se jeho dospívání tímhle stylem ani nedožije. řekla jsem mu že mu dávám tak max.dva roky života....ale na to on nic neříká, prý vše jen zveličuju a hrotím. našla jsem po zahradě, tolik placek, krabičáků......do toho to pivo, které také schovává po zahradě...
z práce jezdí autobusem. proto přijede už opilý. a když ví, že bude muset řídit protože někam jedeme tak přijede a klepese a je vynervovaný ať jedeme co nejdřív že chce být brzo doma aby si mohl dát pivo....
Lenka
Junior Boarder
Příspěvky: 31
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50261
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Uteč dokud můžeš....
Michal
Platinum Boarder
Příspěvky: 564
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#50262
Re: jak moc je to s ním zlé? Před 5 rok, 7 měsíce  
Dobrý den, děkuji za odpověď o to víc jsem za ní ráda když mi píše člověk, který s tím má osobní zkušenosti. Vím, že je to otázka času kdy od něj odejdu. Už jsem to říkala i jeho mamince, ale jakmile to udělám tak půjde ke dnu úplně a hned. Já ho aspoň držím tak nějak nad vodou. Tím, že přede mnou si nedovolí pít a že čekáme miminko. Ale o to víc mi lže když se musí jít napít. Už jsem mu to několikrát řekla, že od něj odejdu protože něchci vidět jak mně a dětem bude umírat před očima. Začíná si toho všímat i okolí. Je pořád červenej v obličeji. Obličej má oteklý a oči nažloutlé. A také nechci, aby až si děti budou hrát na zahradě budou nacházet placky, panáky chlastu pod stromem atd.....neuvěřitelný kolik schovek sjem už náhodně našla a jak je vynalézavý. V zimě to měl jednodušší to si to schovával a chladil ve sněhu. Než jednoho dne jednu placku našel můj 6-ti letý syn. Nebo když jsem třeba v knihovně neco hledala a za knížkou byla placka, kterou ukradl v mém obchodě....
Lenka
Junior Boarder
Příspěvky: 31
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123456
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter