Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Matka alkoholička
#7393
Matka alkoholička Před 12 rok, 3 měsíce  
Ahoj, možná mám stejný problém jako ostatní ale stejně si nevím rady. Je mi 19, studuju v Praze vysokou.... a doma mám matku alkoholičku s mojí 14-ti letou sestrou. Naše situace je taková, že máma se s tátou nenávidí a jsou spolu v jednom bytě kvůli penězům a sestře. Jsou zadlužený a peněz moc není. Máma pracuje ale vše co vydělá propije, táta co vydělá dá za byt, dluhy a tak okolo a co zbyde koupí jídlo jen pro sebe. Sestru živí babička ale ta už na to moc peněz nemá. A ségra vyrůstala s věčně opilou mámou takže jí nenávidí. Když se spolu hádají, máma jí říká že jí na rodině nezáleží a pít prostě nepřestane. Vůbec nevím co mám dělat, chci nějak pomoct ale zároveň chci tu školu dodělat já sama se odpoutala, vzala si půjčku a vydělávám si sama na sebe. Existuje nějaká léčebna nebo tak nějak? Léky ... cokoliv?
Lucka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7397
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 3 měsíce  
Lucko, tady si najdeš odpovědi na Tvoje starosti,je tu plno příspěvků, zjistíš, co má máma za nemoc, .... léčebny, jsou, může jít na AA, k psychiatrovi...ale musí chtít máma sama, což asi nechce.A tak jí k tomu nikdo nedonutí..setře by bylo lépe u babičky, rodiče by na ní museli platit, malá by měla klid.je tu plno příspěvků,
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7400
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 3 měsíce  
Dobrý den, mám podobný problém,

moje matka (43) pije už asi dvacet let, poté, co se rozvedla. Bydlím s matkou a sestrou(23), mně je 22. Před deseti lety, pod nátlakem nás a strýce, podstoupila léčbu v protialkoholní léčebně, bohužel bez úspěchu. Současná situace je taková, že naše máma vypije za den asi litr tvrdého alkoholu, je schopná pít dva týdny v kuse tímto tempem, 3 dny leží a zvrací, den je střízlivá a opět pije. Jednou dostala i epileptický záchvat. Tento týden se dostavily i halucinace, přišla ve 23hod v pyžamu domů, že si myslela, že má jít do práce (pracuje u technických služeb, práci má po asi 5letech a pracuje asi půl roku a pije i v práci) apod. Mamka už do léčebny jít nechce, jednou jsme se sestrou asi na týden a pár dní odstěhovaly z domu s výhružkou, že už se nevrátíme, ale chodily jsme na střední školu a domů jsme musely a stejně během té doby, co jsme byly pryč jí to bylo jedno. Teď jsme se rozhodly, že jí nebudeme dávat peníze, nakupovat budu chodit já, budeme za ni platit šeky atd. ale nevíme, co se může stát, když ze dne na den přestane pít? nebude mít žádné léky. Jestli ji můžeme nějak ohrozit? jestli jí máme koupit alkohol nebo jí dát peníze, ať si něco koupí? nebo vůbec nic, jestli je její tělo schopné zvládnou to, když nedostane do těla alkohol? nevíme co dělat...děkuji za odpověď.
Hana
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7412
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 3 měsíce  
Děvčata, nemáte to vůbec jednoduché..Buďte tady jedna pro druhou. Jste v nejkrásnějším věku a máte právo žít svůj vlastní život..Tak si hlavně dávejte pozor, aby vás starost o maminku nesemlela také..
Napíšu jen svůj názor, nejsem odborník..Jen napíšu vlastní zkušenost..Moc dobře vím, jaké zoufalství prožíváte a jak moc byste chtěly mamince pomoct..Ale je potřeba přijmout to, že pokud někdo nechce, nemáte žádnou moc něco změnit..
Maminka se rozhodla pro tenhle způsob života a pokud sama v sobě nenajde sílu něco změnit, veškeré Vaše snahy budou zbytečné..
Pokud je maminka závislá až tak moc, určitě nepomůže, když jí nedáte peníze, protože půjde a někde si půjčí, aby dostala to, bez čeho její tělo už nemůže fungovat..
Ale myslím si, že pokud by s tím souhlasila, bylo by fajn, kdybyste převzaly rodinou kasu, abyste zařídily zaplacení nájmu, nákup jídla,aby se nepřihodilo, že byste přišly o bydlení, protože maminka propila peníze na nájem...Zkuste s ní za střízliva co nejvíce mluvit o tom, že by Vám udělalo radost, kdyby se alespoň pokusila pití omezit a jít třeba k psychologovi..Možná se vám podaří malými krůčky velký úspěch, ale hodně často se stává, že úspěch nepřijde. Pak začněte žít svůj vlastní život a respektujte maminčinu volbu, která ať je pro vás aspoň příkladem, že tudy pěkný život nevede...
Sára

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7432
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 3 měsíce  
Moc děkuji za odpověď. Chtěla bych se ještě zeptat, jestli máte nějakou radu, jak se smířit s tím, že jí nedokážeme pomoci? Už si zkoušíme domluvit schůzku s odborníky, ale kdo ví kdy to bude...a navíc moc šancí na úspěch nám nedávám,jak jste psala, to by byl asi výjimečný případ, ale nějak nevím, jak se s tím srovnat....děkuji
Hana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7660
Matka alkoholička Před 12 rok, 2 měsíce  
Dobrý den, mám naprosto stejný problém, jako většina tady zoufalých dcer. Je mi 19, moje matka je alkoholička, není to ten typ alkoholika, co by zvracel, pomočoval se na posteli apod. Ona si potřebuje jen dát každý den svoji dávku. Podsoupila již 3krát protialkoholní léčení, ale bezvýsledně. Napeosto žádný změna vždy když přijela, to bylo týden v pořádku a poté opět nanovo, našla se první láhev a byla zase v tom... Když abstinent, tak nadoživotí, ale ona která pije už přes 10 let se prostě nezmění. Tento boj jsme vzdali celá rodina, nějak se to snažíme přehlížet. Její alkoholismus nám naprosto rujnuje rodinu, otec si našel jinou, ale máma to neví a já se jí to bojím říct, protože už se několikrát pokoušela o sebevraždu, skok pod vlak.
Nechci brát nikomu iluze, ale pokud je to už alkoholik, se kterým se to táhne léta, je naprosto zbytečné posílat ho na léčení, nebudete pak tak strašlivě zklamaní, když zjistíte, že jste opět na začátku....
jedna z mnoha...

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7661
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 2 měsíce  
Hani, za ty roky jste museli trochu otupět, a nevím, jak se s tím smířit, ono to jaksi nejde, koukat na matku, jak se ničí,přijde doba, kdy odejdeš z domu.Mamka bude na tom jen hůř a hůř, zkus sama zajít na AA, třeba někdo tam bude vědět, jak ho pití zastavilo, díky rodině.Mně dali největší motivaci vnuci.Nezbývá Ti nic jiného, než se smířit s tím, že nezměníš to, co změnit nemůžeš, čili matčino pití.Soustřeď se na svůj život, budoucnost. Jedna z mnoha, mýlíš se, jsou lidé, kteří přestanou pít po několikáté léčbě, ovšem ti nepodceňují doléčování, a opravdu chtějí přestat.Tvou mamku alkohol ovládá, ví to, není šťastná, proto ty sebevraždy.....co tak zkusit jinou léčebnu?O vztahu otce jí Ty neříkej.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7732
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 2 měsíce  
Dobrý den, tak jsem se taky rozhodla přispět. Je mi 20let. Moje mamka je skvělá, když nepije. Má úžasnou práci, kde si nevydělává málo a živí tak celou rodinu. Taťka je už v důchodě a myslím si, že mají pěkný vztah. Nevím, co mamku donucuje k pití, nikomu to neřekne. Je to chytrá žena s vysokým IQ. Vždy, když do toho spadne, což je cca jednou za měsíc, tak se to táhne. Začíná na 1 pivu a končí u flašky vodky za den. Všechen alkohol doma musíme mít schovaný. Včera to vyvrcholilo tím, že jela z práce úplně opilá a nabourala do značky. Asi si ani neuvědomuje, že může někoho zabít. Na tříměsíční léčbu jít nemůže, přišla by o práci. Nevím, jestli v Ostravě existuje nějaké týdenní sezení, nevíte o něčem?
anonym

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7733
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 2 měsíce  
V Ostravě fungují skupiny AA-Anonymní alkoholici-najdete na IT.Potom Arka-ta funguje na obj přes telefon.Každé první pondělí v měsíci probíhá sezení na Hornické pol.S dr.Turkovou.-Spoj.Aktivity jsou-jen jestli Vaše matka chce s pitím přestat!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7743
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 2 měsíce  
Dievčence, toto nepomôže. Musí si uvedomiť, že takto to ďalej nejde predovšetkým ona sama. Kým ju budete nútiť, bude stále odmietať pomoc.
Proste musia padnúť až na samé dno, aby si uvedomili, že alkohol im nič dobré nedáva.
Naštudujte alebo si prečítajte stránky o spoluzávislosti (lebo vy ste spoluzávislé) alebo rady pre rodinu alkoholika.
Neustále zakrývanie prešľapov alkoholika ich len utvrdzuje v tom, že stále sa majú kam vrátiť, že sa im opäť pomôže, ...
a kľudne na 3 mesačnú liečbu ísť môže, ak chce. V práci si vezme marodku a tam sa nepíše dianóza. a o.i., myslíš, že to o nej v práci nevedia? vedia, len to nehovoria nahlas. O mesiac sa môže stať, že ju z tej práce vyhodia. Potom čo? Začne piť ešte viac.
Ak nie matka, skús ty zavolať na linku AA, tam Ti určite poradia, ako ísť na matku, aby konečne pochopila, že je to s ňou zlé.
Mám na to jednu peknú prúpovídku:
Nehovor, že nemôžeš, keď nechceš.Pretože prídu veľmi skoro dni, kedy to bude ďaleko horšie: budeš pre zmenu chcieť, a potom už nebudeš môcť.

Neříkej, že nemůžeš, když nechceš.Pretože přijdou velmi brzy dny, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít, a pak už nebudeš moci.
Martt

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter