Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...187188189190191192193194
Dolů
Téma: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre
**
#53749
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 5 rok, 1 měsíc  
Ahoj Prudence, no jasně že voda, džus atd.zažene žízeň. a člověk není v tom krasnem letním počasí pripitomnelej z piva.
Ať se vám daří
Allie
Platinum Boarder
Příspěvky: 429
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57355
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
Dobrý den,

toto vlákno a Láďův příběh jsem přečetl několikrát. Láďovi jsem držel pěsti a jeho příběh mi pomohl i v mém boji s alkoholem. Tímto příspěvkem bych se chtěl zeptat, zda někdo neví, jak se nyní Láďovi daří a jak zvládá svůj boj s alkoholem. Děkuji za reakci.
Jack
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57398
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
Dobrý den

Dnes je sychravý den, pustil jsem si relax hudbu co doporučil „ Samot “ a rozhodl se napsat pár řádků. Jsem již týden na nemocenské a užívám si předvánoční atmosféru. Má žena je „vorkoholička“ a je v zaměstnání. Tak rád bych napsal, že jsem šťastný, že po léčbě 2014 už jsem se nedotkl alkoholu, ale nemůžu, lhal bych. Po léčbě mi to od ledna 2015 vydrželo 11 měsíců. Pak jsem začal experimentovat. Po 9 měsících experimentování mě alkohol opět udolal ( září 2016). Zvládl jsem to bez léčby a zůstal čistý 6 měsíců. V té době jsem se seznámil se svou nynější ženou. Její vztah k alkoholu byl před vztahem se mnou také na hraně udržitelnosti. Mnozí možná vědí. K tomu psychické problémy. Asi vrána k vráně sedá a tak jsme spolu. Jde to skvěle, jen člověk občas klopýtne. Vím, neměl by. A tak rok 2017 také žádný zázrak. Opět od jara experimenty na mojí straně. Také žena se mi na podzim roku 2017 zhroutila a zůstala pár měsíců v léčbě. Po její léčbě jsme se sestěhovali a začali společný život bez alkoholu, pro mě i v novém městě. Rok 2018, od jara jsem začal znovu experimentovat. K tomu jsem stáhl i svou ženu sebou. Ne nebylo to chlastání na doraz, ale pití to bylo. Někdy nadoraz na obou stranách  . K tomu i psychika. Když to tak po sobě čtu, říkám si jak jsme to zvládali ?, zaměstnání, cestování, rodinná idylka atd. Byla to taková společná houpačka, měsíc to šlo a šup dolů. V tom novém městě s novými problémy jsem se po dovolené 2018 začal nějak propíjet hloubš. V polovině září jsem už pil denně jako před léčbou, tedy 10 – 12 piv a lahev. Jednoho rána, jsem procitl a zařídil Detox. Hryzalo mě svědomí, nechat doma ženu samou s veškerými problémy ohledně syna a ex a sám se ukrýt na Detox. Ale nastoupil jsem. Asi jsem chtěl i následnou léčbu, jenže jsme se s primářem špatně pochopily a tak jsem následnou léčbu nenastoupil. Od toho října 2018 jsem čistý, manželka je také čistá a zase to celkem klape.

Dopoledne jsme byly spolu doma a řešily problém s jejím synem. Syn je problematický a od chvíle, kdy jsem se ocitl vedle jeho matky, společně se svým otcem vede boj. S počátku žil v naší péči, později ve střídavé péči. Ten chlapec je natolik zmanipulován otcem i svou myslí zaslepen proti mě, že jsem u soudu ani neunikl výrokům o týrání. Je tedy dle svého přání v péči otce, kde spokojeně zneužívá léky, experimentuje s marihuanou a pervitinem, chlastá alkohol i kouří. S manželkou nás okradl o dost velkou částku peněz. Soud však byl směšný. Ve škole propadl a opakuje ročník. Snaha otce o péči spočívá v tom, že je umísťován z jedné léčebny do druhé, nevyjímaje komunit, kde ovšem vždy je chlapec vyhoštěn pro kázeňské přestupky spojené s drogy. Nyní po chvilkové adaptaci ve společné domácnosti s otcem, chlapec otce napadl nožem a ten ho nechal umístit do DDÚ. Za tuto péči musíme dle soudu platit k rukám otce měsíčně nehorázné výživné. Nejsem ochoten přihlížet tomuto vyživování ex, když péče = 0. Mám chuť toho chlapa zabít. Bohužel se nám s manželkou nedaří to soudně nějak zvrátit. Vznikají tak mezi jinak čistou láskou, veliké rozepře. Mě je tento chlapec cizí a nechci ho ve svém životě potkávat. Pro manželku je to syn a její dítě, kterému naopak pomáhat chce. A tak všichni zůstáváme poraženi. Je to zvláštní, nevím proč vám to píšu, vždyť se s manželkou máme celkem dobře a máme se moc rádi. Jsme oba zaměstnaní, bydlíme, užíváme každou společnou chvilku.

Je vlastně prosinec 2019 a letos ani kapka. Po tom dnešním dopoledni jsem ovšem zůstal jako opařený a když se za manželkou zavřeli dveře, dostal jsem hroznou chuť se napít. Je to snad tím, že mi žena čas od času lže a mě to hrozně vadí ? Nebo je to proto, že boj s ex a problémy se synem manželky neutichají ? Nevím. Stále poslouchám tu relaxační hudbu.

Všem Vám přeji příjemné prožití Vánočních svátků

Ladis
ladis
Platinum Boarder
Příspěvky: 884
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57399
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
Ahoj Ladis. Jsem tady.

Začal jsi dobře, hlavně buď v klidu a na chlast zapomeň. Včera byla pracovní akce, a když jsem šel dnes do práce, byla pozvracená celá příchozí cesta a neuvěřitelnej smrad.

Užívej si pohodičku v gauči u relaxační muziky a dej si hořčík. Pořádnou palbu a zaspi to.

Zítra si pak nacpi Vitamíny C imunoaktiv, a podpoř to zinkem. Hořčík už ne.

A připrav se na konfrontaci se svou manželkou, která ti občas lže, aby to přestala dělat. Musíš tohle vyřešit, protože nejbližší člověk ti nesmí lhát.

Zatím. Až budu mít více času, napíšu víc.
Samot
Fresh Boarder
Příspěvky: 14
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Alter Ego Narozeniny: 08/09
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57401
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
Tak jsem si udělal čas. Cítím to jako povinnost, protože již 25. Prosince to budou přesně 2 roky co jsem s pitím přestal.

S hudbou jsi udělal velmi dobře, uklidňuje a je to všeobecně dobrý lék.

Z toho co píšeš, je jasně cítit, že jsi se ještě nevypořádal s tím, že je ti alkohol jednou pro vždy zapovězený. Pořád ho testuješ v naději, že to nějak půjde. Hledáš kličky. Mohu ti s čistým svědomím říct, že kličky nenajdeš. Ládisi, ono to nepújde. A čím dřív se s tímto sjednotíš, tím dříve se ti bude jednodušeji žít. Alespoň tedy z mé vlastní zkušenosti.

Já jsem pochopil, že budu muset sám sebe přetransformovat tak, abych se nenapil, protože to nikdy nic neřeší. Pití na stres je jen další stres, a pořád dokola. Utéct z reality alkoholem je pro nás ta nejhorší varianta. Osobně jsem musel překopat veškerý hodnoty a to být více sám, než s druhými.

K tvému problému s manželkou, jejím synem a jeho otcem. Možná to vyzní blbě, ale není to tvá věc.

Kamaráde, ty musíš v první řadě chránit sebe, dostat se do stavu kdy budeš sám k sobě 100% odpověný a pak můžeš být oporou pro ostatní. Trvá to dlouho, rok je ještě pořád málo. Já jsem si našel koníčky asi až po roce a půl nepití. A koníčky, nebo třeba sport, jsou potřeba, protože ty jsou ten útěk z reality, který potřebujeme občas každý. Pozitivní teď je, že jsi se nenapil tak dlouho, jsi na cestě, kdy můžeš začít svůj vlastní život a sebe začít přetvářet v něco víc a začít dávat věcem a lidem nové hodnoty ze sebe. Jsi od toho kousek a určitě jsi už něco v tomto smyslu učinil.

Nejsi zodpovědný za to co se děje tvé manželce, jejímu synovy. To bys měl vzít v potaz a neztotožňovat se s tím, že nejsi schopen pro ní vytvořit situaci, kdy má syna, který chodí na vysokou. Takto to nefunguje, i když ve snech možná ano.

Zaměř sobecky své síly na sebe, a pokud by se vyskytl nějaký vážnější emoční problém ve vztahu, pomož také své manželce, ale nenech se stáhnout do alkoholu. Těch pár minut za to nestojí. Srovnej si toto v hlavě.

Já nepiji dva roky a zažil jsem strašné situace kdy se mi hlava samým psychickým tlakem mále rozlítlana všechny strany, ale nikdy jsem už neviděl alkohol jako východisko. Průběžně mi poumírali babičky, kamarád, vyhodili mne z práce protože nezapadám do kolektivu pivních akcí v souladu s pracovními meetingy, a co? našel jsem si novou a ta je mnohem lepší a jsem ponaučený. Mám super koníček, muziku. Domácí skládání hudby, absolutní terno pro únik z reality.

Neztotožňoval bych se s tou situací, kterou nyní prožíváš, protože ta situace pomine, emoce opadnou, vyjasní se to, uleví se, i bez pití. Dej si cigaretku.

A prosím Tě, píšeš nějaké řeči o čisté lásce. Ano, čistá láska je a měl bys ji cítit sám k sobě. A pokud ti manželka občas lže, obával bych se, že spolu nesdílíte vztah čisté lásky k sobě samým a tak si rozumně s manželkou promluv ať nemusíš zažívat vnitřní konflikty mezi sebou samým a prát se s tím a myslet na to. Musí tě to strašně zžírat když ti někdo lže a ty mu to neřekneš. Pokud s ní chceš být, musíš jí to říct. Prokázat jí to. Bohužel, neovlivníš jak se chová, ale můžeš jí to říct a mělo by to z tebe jít ven, aby se ti ulevilo. Pak se uleví i jí, i když bude mít určitě námitky a bude se obhajovat.

Já vím, radí se to, že. Ale beru to z pohledu mého vztahu. Máme také starosti, i když bez dětí.

Já jsem depku řešil relaxační hudbou a čtení knížek o lidech, duši, mysli, bybli, alkoholu, drogách, ale to znáš. Prostě na sobě pracuj. Už jsi to zkoušel vícekrát a vidíš, že to vždy dopadlo tragicky. Takže z toho vychází? Přes alkohol to už neprotlačíš milí příteli. Uvědom si to!

A teď heslovitě co bych dělal já na tvém místě;

1) promluvit si se ženou až bude v klidu a vyjasnit stav ohledně lhaní

2) promluvit si se sebou jak že to vlastně se mnou je a co opravdu chci

no a teď když to po sobě čtu, tak bych to prohodil, nejdřív bych začal dvojkou a pak se pustil na jedničku

V jakém časovém horizontu si to naplánuješ je už na tobě.

Popřeji Ti mnoho štěstí a klidné Svátky Vánoční a Nový rok!

Drž se!
Samot
Fresh Boarder
Příspěvky: 14
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Alter Ego Narozeniny: 08/09
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57402
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
Tak Samot to tady docela podrobně rozebral a většinou souhlasím... nemám nějak co dodat, ale Laďo, přeju Vám pokud možno klidné svátky a žádné velké hádky, věřím, že žena si to tady přečetla a postupuje s rozmyslem a vše si mezi sebou vyřešíte a půjdete spolu dál a lehčeji tu společnou cestu životem

Žijem jenom raz a život je krátký, nač si to furt komplikovat a podělávat...
pert
Platinum Boarder
Příspěvky: 614
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57403
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
Zdravím a děkuji za reakce.

Dnes zatím sluníčko, na balkóně kávička a cigárko. Manželka v práci, klasika. Nějak se do mě pustila ta hnusná bestie deprese a nechce se pustit. Má ale smůlu, chlast se nekoná, bylo by jen hůř a pak ty následky. Včerejší rozhovor, pozdě v noci byl tak trošku o ničem, v okamžiku, kdy začne debata o jejím povedeném synáčkovi, uzavře se do své bubliny a špatný jsem já, že jí nechápu. Škoda, že nechápe také ona, co za různá kurevstva provedl ten její syn nám oběma. A to vše veřejně na soudech, úřadech i ústavech, kde si hraje na chudáčka. Ale nic, jak psal „ Samot “ pokusím se to vytěsnit. Na štědrý den a nový rok se s ním žena dopoledne sejde někde v cukrárně a já počkám doma.
Letos jsme se rozhodli, štědrý večer strávit ze slušnosti s tchýní, aby nebyla sama a hned druhý den vypadneme do Wellness hotelu. Snad se zadaří získat klid. Silvestr pak doma u televize. V polovině ledna sbalíme lyže a hurá na týden směr Klínovec.
Snad se nic neposere.

ladis
ladis
Platinum Boarder
Příspěvky: 884
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57404
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
ladis napsal:
Zdravím a děkuji za reakce.

Dnes zatím sluníčko, na balkóně kávička a cigárko. Manželka v práci, klasika. Nějak se do mě pustila ta hnusná bestie deprese a nechce se pustit. Má ale smůlu, chlast se nekoná, bylo by jen hůř a pak ty následky. Včerejší rozhovor, pozdě v noci byl tak trošku o ničem, v okamžiku, kdy začne debata o jejím povedeném synáčkovi, uzavře se do své bubliny a špatný jsem já, že jí nechápu. Škoda, že nechápe také ona, co za různá kurevstva provedl ten její syn nám oběma. A to vše veřejně na soudech, úřadech i ústavech, kde si hraje na chudáčka. Ale nic, jak psal „ Samot “ pokusím se to vytěsnit. Na štědrý den a nový rok se s ním žena dopoledne sejde někde v cukrárně a já počkám doma.
Letos jsme se rozhodli, štědrý večer strávit ze slušnosti s tchýní, aby nebyla sama a hned druhý den vypadneme do Wellness hotelu. Snad se zadaří získat klid. Silvestr pak doma u televize. V polovině ledna sbalíme lyže a hurá na týden směr Klínovec.
"Snad se nic neposere."


ladis

Ladis,

..."nepobabri si TO hlavne sám!!!"

"Šťastné a triezvo veselé (sviatky) Ti prajem, *Ja*!!!"
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3117
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#57405
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 4 rok, 3 měsíce  
ladis napsal:
Zdravím a děkuji za reakce.

Dnes zatím sluníčko, na balkóně kávička a cigárko. Manželka v práci, klasika. Nějak se do mě pustila ta hnusná bestie deprese a nechce se pustit. Má ale smůlu, chlast se nekoná, bylo by jen hůř a pak ty následky. Včerejší rozhovor, pozdě v noci byl tak trošku o ničem, v okamžiku, kdy začne debata o jejím povedeném synáčkovi, uzavře se do své bubliny a špatný jsem já, že jí nechápu. Škoda, že nechápe také ona, co za různá kurevstva provedl ten její syn nám oběma. A to vše veřejně na soudech, úřadech i ústavech, kde si hraje na chudáčka. Ale nic, jak psal „ Samot “ pokusím se to vytěsnit. Na štědrý den a nový rok se s ním žena dopoledne sejde někde v cukrárně a já počkám doma.
Letos jsme se rozhodli, štědrý večer strávit ze slušnosti s tchýní, aby nebyla sama a hned druhý den vypadneme do Wellness hotelu. Snad se zadaří získat klid. Silvestr pak doma u televize. V polovině ledna sbalíme lyže a hurá na týden směr Klínovec.
Snad se nic neposere.

ladis


Ladis, když jsem na tebe dnes myslel v práci, tak mne napadla ještě jedna věc, kterou bys mohl vědět.
Ruku v ruce s chutí na alkohol šlo často kafe a cigáro a tak jsem si našel vlastní metodu jak se o sebe ještě lépe starat.

Často se mi totiž stávalo, že mi dlouho po tom co jsem přestal pít, bylo tak nějak né moc dobře a zjistil jsem, že je to v souvislosti s kávou. Mám krevní skupinu 0 a kafe je pro mě nepříznivá potravina. Překyseluje mi žaludek a tím pak trpí jak tělo tak mysl. Jenže mám rád kofein a kde ho vzít. Začal jsem asi před rokem a půl pít kvalitní zelený čaj. Zmizely potíže s tlakem a s takovým tím nutkavým pocitem co se sebou v napjatých situacích.

A vlastně ještě předtím čajem, protože mám rád tabák a nikotin, jsem často zkoušel vysazovat cigarety, skončilo to ale také pitím, protože jsem to prostě nedával a nebyl na to připravený.
Nakonec jsem se dal před asi dvěma lety (byla to ještě novinka) na zahřívaný tabák. Určitě to znáš. Doporučuji se odměňovat tímto způsobem a zvyknout si na to.

Je to tolerované, není to tak škodlivé a radost to dělá taky.

Třeba se ti tyto informace, nebo i jiným budou hodit.

Šámot
Samot
Fresh Boarder
Příspěvky: 14
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Alter Ego Narozeniny: 08/09
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#63756
Re: třes - úzkost - únava - nespavost - pocení - depre Před 1 rok, 11 měsíce  
Pekny vecer, neviete niekto ako pokračoval pribeh Ladislava a Pruadance po roku 2019? Moc som Ladislavovi a neskor popri čítaní tohoto vlákna im obom drzala palce.
Miriama
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...187188189190191192193194
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter