Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Jsem asi alkoholička.
#28822
Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Ahoj. Říkejte mi třeba Vicky. Je mi těsně pod 30. Jsem hodně vysoká, hodně blond, hodně výrazná, dost hezká a velmi společenská. Bohužel mám problém s pitím. Pít jsem začala v 16, to bylo úplně ok- občas mi o víkendu naši dali sklenku vína. Naši nijak moc nepijou. Nemám v rodině alkoholika. Možná děda od mámy byl..

Na vejšce jsem začala chodit pařit, ale furt ok. (Do tý doby, do 18, mě drželi naši dost zkrátka - jediná dcerka). Ráno mi bylo blbě, ale nenapadlo mě si dát panáka "na spravení". Spíš jsem přemýšlela koho jsem to zas safra sbalila. Byla jsem dřív dost uvolněná - asi to souvisí s mým sebevědomím. Prostě jsem si potřebovala dokázat, že umím sbalit kohokoliv na koho si ukážu. No ok. Pak pár známostí, i trávu jeden kouřil a já s ním, ale měla jsem z toho jenom schýzy. Nejsilnější droga v mým životě byl hašiš, jednou. Nic moc.

Pak jsem poznala snoubence. Byl ženatý, já ho rozvedla. Miluju ho, jedinej a první chlap kterýho opravdu miluju. Bohužel kromě toho, že je úžasný, chytrý a úspěšný, je i alkoholik. S ním jsem poprvé poznala dopíjení sklenek ráno, když od večera něco zbude. Teď je teda rozvedený a bydlíme spolu asi dva roky. Měla jsem potíže najít práci - to ne kvůli alkoholu, tehdy jsem nepila. Zaměstnal mě v instituci, kde dělá. Nezapadla jsem. Holky mě nesnášely od začátku. Začala jsem tam někdy až nepokrytě pít. Prostě když jsem měla kocovinu, volba byla klepající se ruce na obědě versus pár loků vína. Upřímně, když jsem se tam šla poprvé ucházet o práci, v poledne, vrazili mi do ruky panáka. Přítele kolega taky nepokrytě pil. Tak mi to tam přišlo normální.

Pak jsem udělala průser, opila jsem se na konferenci. Za to mě vyhodili. Naštěstí mám dosti dobré známosti a jeden chlap mě zaměstnal. Neví asi o tom průseru, ale zná mě, spolupracovali jsme a věří ve mě.

No a ten můj alkoholismus. Tenhle týden kupříkladu si dovybírám dovolenou. Z minulý práce. Dneska jsem chtěla jet za rodiči (mám to asi 30 minut po Praze), nechat příteli udělat dárek k narozkám a pak jet za kámošem. Ne, já se rozhodla, že si dneska "užiju" pití. Naši mě opilou vidět nechtějí. Dárek zvládnu o víkendu a kámoše holt odvolám. Vím, jak končívá, když po litru vína ještě někam vyrazím. Blbě.

Dala jsem si předsevzetí, že v nové práci budu třeba s kocovinou, ale střízlivá. Budu tam v úzkém kontaktu s mnoho lidmi i ředitelem, oni ze mě nesmí cítit alkohol. Byla jsem tam dvakrát, jednou kocovina, a dala jsem to.

Přítel po tom průšvihu chtěl abych se léčila. Jinak to prý řekne našim. Nešla jsem. Nepotřebuju nějakýho chytráka s diplomem. A léčebna na tři měsíce by mi zničila život. Uvažovala jsem o AA. Ještě uvidím. Prvně ale píšu sem... Protože miluju se "zmatlat" pod obraz, ale ještě vím, jak výborná jsem, když jsem střízlivá.
Vicky

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#28824
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Vicky napsal:
Ahoj. Říkejte mi třeba Vicky... píšu sem... Protože miluju se "zmatlat" pod obraz, ale ještě vím, jak výborná jsem, když jsem střízlivá.

..."prečo sa rada sama *otĺkaš/fackuješ*(facka = políček)??!"

(..."kam sa až túžiš preflámovať? ...do truhly? ...alebo ešte ďalej?")
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#28825
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Jestliže přítel, který pije sám dost, usoudil, že máš jít do léčebny, zřejmě piješ víc, než si přiznáš.Léčebna by ti život nezničila, naopak, naučila tě, že lze žít bez alkoholu, a hezky.AA ti mohou pomoc, záleží, jak je vezmeš vážně, pochopíš, Jsi mladá, ničíš se, bude hůř.Musíš se sebou něco dělat, čeká tě pak spousta let v klidu, čím dřív své pití zastavíš, tím to bude lehčí.Přeji ti , abys žila bez chlastu, nepřežívala s alkoholem.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#28826
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Díky za reakce. Já vážně nemůžu na tři měsíce vypadnout ze života. Já věřím, že to dám. Jen jsem se musela vyzpovídat.
Chci věřit že já závislá nejsem. Přítel bude potřebovat podporu - ví, že pije moc a po narozkách to chce utnout. On už bohužel má cukrovku, brnění nohou a tak. Je mu 50. On pije že mu to chutná. Já kvůli účinku. Aby se mi v kocovině netřásly ruce atd.
Vicky

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#28827
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Obojí vaše pití je špatné, sama přítele podpořit ani nemůžeš, jsi na tom také zle.Běžte spolu na AA.Nějaké experimenty -zkoušet, že to zvládnete sami-jsou nebezpečné, dokud ty nebudeš abstinovat, nemůžeš ani příteli pomoc.Bohužel.Alkoholismus je nemoc, na AA si kupte Modrou knihu, hodně z ní vyčtete, co vůbec alkoholismus je!Ty sama se dostáváš do kola, z kterého není výstup.Kocovinu máš z alkoholu, léčíš ji opět alkoholem.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#28828
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata
Senior Boarder
Příspěvky: 56
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29114
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
viki - viki slušně "jedeš" ....a na to dno jednou dojedeš...
to jsou perly:
dneska si "užiju" pití
Protože miluju se "zmatlat" pod obraz
Chci věřit že já závislá nejsem
On pije že mu to chutná. Já kvůli účinku
to znám takhle jsem "jel" taky až..až..až do blázince...a pak do léčebny
"skvělý" je, jak si to všechno pití my alkoholici umíme omlouvat a racionalizovat
a s tímhle namyšleným charakterem co máš, to budeš mít ve "vodmašťovně" hodně těžký...


jinak alkoholička nejsi jenom asi , ale zcela jistě určitě
eber

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29115
Re: Jsem asi alkoholička. Před 8 rok, 10 měsíce  
Jen aby stihla do léčebny dorazit.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter