Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Muj bratr je alkoholit a chci mu pomoct
#29179
Muj bratr je alkoholit a chci mu pomoct Před 8 rok, 9 měsíce  
Dobry den,potrebovala bych poradit,memu bratrovi je 39 let a je tezkym alkoholikem.Nebo jak se to vezme,dokaze nepit tri mesice i pul roku a potom se to u nej nejak zlomi a pije i 3 tydny v kuse.Je to cimdal horsi rodina je z toho uz na nervy,domluvy,prosby ani vyhruzky na nej neplati.Vzdy se na tu dobu co pije nekde ztrati,potom se vrati jde do nemocnice se vylecit a zase si mysli ze je vse v poradku,ze mu vsichni ten strach o nej odpustime a jede se dal.Ted posledni dobou to s nim jde z kopce,ma zdravotni problemy vraci se dobity,nedavno mel rozbity cely oblicej,nekde se asi popral i kdyz on neni ten typ co se pere.Chtela bych mu jeste nejak pomoct,ale nevim uz jak.K psychiatrovi jit nechce,lecil se jiz 3krat a bez vysledku.Evidentne si neuvedomuje svuj problem,ale mam strach,ze prave tohle ho zabije.Nevite treba o nejake farme,kde by se znovu naucil zit spravne a bez alkoholu?Vim ze lecebna je k nicemu.Potreboval by znovu nasmerovat na spravnou cestu.Dekuji za rady jsem uz bezradna.
Hanka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29183
Re: Muj bratr je alkoholit a chci mu pomoct Před 8 rok, 9 měsíce  
Léčebna určitě pomoc nabídla, jenže bratr odmítl,existují komunity, kde je rok pod dozorem, hlídaný, musí pracovat.Jistě bych nenadávala na léčebnu, vina je v bratrovi.Přestaňte ho litovat, pomáhat mu, nechejte ho jít cestou, kterou si vybral dobrovolně jako dospělý, zatím svéprávný člověk.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29185
Re: Muj bratr je alkoholit a chci mu pomoct Před 8 rok, 9 měsíce  
Dekuji vam za radu,neodsuzuju lecebnu vim kolik se tam pro nej snazili udelan,jenom vim ze v jeho pripade je lecebna zbytecna,proto sem uvazovala o necem jinem.
Hanka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29186
Re: Můj bratr je alkoholik a chci mu pomoct Před 8 rok, 9 měsíce  
Liba napsal:
Léčebna určitě pomoc nabídla...
...existují komunity, kde je rok pod dozorem, hlídaný, musí pracovat. Jistě bych nenadávala na léčebnu, vina je v bratrovi.
...Přestaňte ho litovat....


Hanka,

Taká komunita je autonómne resocializačné zariadenie = RESOC. Sú rôzne, po celej Európe a pomáhajú látkovo (drogy, alkohol, atp.), aj inak (gambleri/hazard, a iné...) závislým.

Dosahujú výborné výsledky.


(Izolácia, diktatúra samosprávy zariadenia, prísna disciplína, denná drina, rozbory duševného prežívania, modlitby a viera v Silu prerodu...)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3117
graph
Nyní "ONLINE" uživatelů Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29187
Re: Muj bratr je alkoholit a chci mu pomoct Před 8 rok, 9 měsíce  
Vazena ,vim o cem pisete a citim s Vami.
Jmenuji se Vladimir ,je mne 57 let,byl jsem zavisly na alkoholu 20 let.
17 let se ucim byt strizlivy .
Jestli potrebujete si promluvit osobne ,napiste mne na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
poslu Vam svuj Skype.
Necham na Vas ,co je pro Vas lepsi.
Byl jsem na tom velice spatne a nyni ziji NOVY zivot.
Je da se rici stejny ,jen s tim rozdilem,ze ja jsem strizlivy ,problemy kdyz jsou,tak resim s cistou hlavou a svet neni uz tak divny ,jako predtim.
Vladimir
Fresh Boarder
Příspěvky: 13
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#29206
Re: Muj bratr je alkoholit a chci mu pomoct Před 8 rok, 9 měsíce  
Ahoj Hanko. Já si myslím, že Tvého bratra něco moc trápí. Já to měl před léčbou dost podobné co se týče věku i přístupu k pití. Dlouho mi trvalo, než jsem přišel na to, proč vlastně tak piji. V průběhu léčby a za vydatné pomoci profíků jsem na tu příčinu přišel, a pak jsem to měl a mám o to jednoduší. Pokud je člověk šťastný, nemá důvod si život "vylepšovat" alkoholem nebo nějakou jinou drogou. Já si celý život myslel, že šťastný jsem, ale nebyl jsem. Musel jsem během léčby doslova rozpitvat svůj život od prvních dětských vzpomínek až po současnost a pak to zase celé seskládat. Na léčení jsem šel dobrovolně a s tím, že pokud mi to nepomůže svůj život ukončím. Pokud se Tvůj bratr sám léčit nechce, nemůžeš mu bohužel nijak pomoct. Nejsem psychiatr ani odborník na závislosti tak že se můžu mýlit...
Karel Preisler
preisler-karel@seznam.cz
Gold Boarder
Příspěvky: 163
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Brno, Jubilejní 23 62000 Narozeniny: 05/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter