Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Mám nějak řešit svoje pití?
#31438
Mám nějak řešit svoje pití? Před 8 rok, 5 měsíce  
Dobrý den,
je mi 21 let, jsem studentka VŠ a potřebovala bych poradit. Piji alkohol (víno) pouze o víkendech, ale už od svých 15 let. Zatím mi alkohol nerozbil žádné osobní vztahy i své školní a osobní povinnosti zvládám ,dokážu o víkendu i nepít když potřebuji dělat něco do školy.V týdnu na alkohol nemyslím,ale o víkendu se těším na malé odreagování.
Ze začátku mě alkohol lákal pouze ze zvědavosti kvůli ostatním byla to sranda,taky jsem často slýchávala od svého táty vtipné historky, co vyváděli v mládí spojené s alkoholem nepřišlo mi na tom nic špatného, toužila jsem po stejném dobrodružství,každý v mém věku vymetá zábavy a pije a taky.
Ale já jsem jsem se zřejmě vážně "potatila" většinou jednou za měsíc se opiji, tak že si nepamatuji konec, jak jsem se dostala domů prostě nic. Ještě v horším případě jsem celá omlácená a nevím jak jsem k tomu přišla, ale to je jen výjimečné.Jendou jedinkrát se mi stal vážnější úraz, opila jsem se a skončila s vyraženými zuby a sešitou bradou v nemocnici s absolutním oknem, bylo to po smrti mé babičky a já zapíjela žal. Druhý den po takovém výpadku nastávají výčitky svědomí, deprese a stud z toho co jsem dělala a co si lidi pomyslí. Dále vydržím třeba 3 víkendy pít s mírou a je vše ok, dám si jen trochu prostě moc nepiji, nebo řídím když někam jdeme. Ale stejně se mi to pořád občas děje. Nevím, zda to mám nějak řešit, když jsi jsem toho vědoma a je to jen o mé vůli..

Moc děkuji za rady
Ema
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 06/10/2015 18:29 Provedl: Stopka.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31439
Re: Rada Před 8 rok, 5 měsíce  
Těžko to komentovat...znám případy lidí, kteří to v mládí dělali jako ty...větší část do budoucna bez problémů, někteří zkažený żivot.....je to loterie...nehraj ji a je to
Ed

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31440
Re: Rada Před 8 rok, 5 měsíce  
Suhlasim s Edom, je to taka loteria a je este tazko odhanut v tvojom veku, ci v buducnosti budes mat problemy s alkohlom alebo nie.
Ja som to mala v mladosti tak ako ty a tie problemy casom prisli a to naozaj velmi velke. Je dobre, ze si zacinas klast otazky uz teraz a mozno tym dokazes predist o moc vacsim problemom v buducnosti.
Ja by som na tvojom meiste skusila aspon zopar mesiacov alkohol vysadit uplne a ked sa potom zas napijes alkoholu, sama uvidis, ci ho vies ovladat alebo nie. Pokial budes mat zas okna a budes chciet predist problemom a hanbam, tak bude pre teba lepsie prestat pit uplne.
Nie kazdy moze pit kontrolovane.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31441
Re: Rada Před 8 rok, 5 měsíce  
Bohužel nevydržím nepít úplně, o víkendu si vždycky dám, zkoušela jsem to. Moje maximum je vydržet vypít méně vína, tak abych byla druhý den ok, a už proto se toho obávám.Nevím, zda i pít méně je v pořádku, když to takhle na uzdě nevydržím pokaždé.
Ema
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31443
Re: Rada Před 8 rok, 5 měsíce  
v tom případě bys svoje pití řešit už měla

u mé neteře to samé, mamka jí povolila kalit víkendy od patnácti a dnes je jí pětadvacet, kalí furt, pomlácená bývá občas taky, vypadá na pětatřicet a ty vokna... a pořád si to neuvědomuje, užívá si to, že jo, je mladá, játra má jako miminko jak sem tu kdesi četl...

došlo ti to brzy, píšeš sem a máš šanci to stopnout než se vlak úplně rozjede a pak bude dost těžké ho zastavit.
pert

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31446
Re: Mám nějak řešit svoje pití? Před 8 rok, 5 měsíce  
Emo, ty se ptáš, jestli to máš nějak řešit, ale vzápětí vysvětluješ, že to řešit nechceš a nemůžeš. Že si o víkendu prostě alkohol dát musíš a že nedokážeš přestat pít. To ŘEŠENÍ, na které se ptáš, je ale právě to nepříjemné přestat pít úplně. Omlouváš si to, že je to u tebe "jen o vůli" - ale vždyť to není pravda! Právě že ty jsi ztratila kontrolu nad alkoholem, vůlí to nezvládáš. Když jdeš na akci, ze které se vrátíš pomlácená a s oknem, kde byla tvoje vůle? Jsi mladá, všichni kolem tebe pijou a užívají si, vím že nepřestaneš. Ale problém už máš a kdyby se to zhoršovalo, budeš muset opravdu úplně přestat.
Reminiscence
Gold Boarder
Příspěvky: 250
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#31447
Re: Mám nějak řešit svoje pití? Před 8 rok, 5 měsíce  
Ema, ked si uz vo veku 21 rokov nevies povedat, ze budes zopar mesiacov bez alkoholu, tak asi problem mas a dost velky.
To ja som si vtedy este povedat vedela, ale ked som sa potom k alkoholu vratila, tak to bolo dookola to iste.
Ty si musis uvedomit co vlastne chces a aku radu ocakavas? My ti nevieme poradit, ako pit tak, aby si sa neopijala a pila si vzdy len trochu....
Ako som ti napisala uz skor, nie kazdy moze byt kontrolovane a ked pises, ze je to len o voli, tak ako to myslis? Ved tu volu asi moc silnu nemas, ked si nevis predstavit ani zopar tyzdnov - mesiacov bez alkoholu.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter