Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678
Dolů
Téma: Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít
#5
Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Musím se přiznat,že s alkoholem bojuji už několik let ... a prohrávám. Mamka, kterou jsem měl moc rád, umřela z ničeho nic na rakovinu během nekolika dní a táta, který mě, když jsem chodil do školy fackoval a řezal páskem hlava nehlava, až jsem nemohl sedět, mě dokonce omluvil ve škole,a tak jsem při hodinách vyučování stál.Ale měl jsem samé jedničky.)Nikdo s tím nic neudělal.Nikomu to nevadilo,ani učitelce,jen mně bolel zadek a celé telo. Když mamka umřela, začal jsem pít více alkoholu,než je normální,lékař mi předepsal antidepresiva a když jsem byl z toho napůl venku táta o kterého jsme se museli se sestrou starat, protože nadával na celý svět se zasřelil pistolí. A bylo to tady znova, alkohol a zapomenout. Tak jsem začal hrát s rodinou na schovávačku.Zase jsem prohrál.Prostě mě vždy a všude našli.Co dál? Nevím?
Do léčebny nemohu (jsem podnikatel), syn studuje práva a tak ho musím nějak finančně zabezpečit. Ví to, že piju, přijede v pátek v neděli vezme peníze na studium a moc se mnou nekomunikuje. Něco jsem si o tom alkoholu přečetl zkoušel jsem nějakou samoléčbu, ale nikam to nevede. Nevím, jak to udělám dál? To není návod k tomu jak vše vzdát.Je to jen další životní příběh. Bojuji, ale bohužel stále prohrávám. Ahoj.
Jindra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Chtěl bych reagovat na příspěvek Jindry: Já jsem již 4. roky úspěšným Abstinujícím alkoholikem,a chci jen říct,že sám se s tím nepopere!!! Léčba je jediné řešení! A to, že jste podnikatel je jen výmluva, proč do léčebny nejít! Poznal jsem v léčbě dost podnikatelů, a i ze svých zkušeností vím, že alkoholik si najde tisíce výmluv,PROČ TO NEJDE, a proč tam vlastně nemohu jít!!! I já nebyl jiný, nevěděl jsem, do čeho jdu, ale odhodlal sem se, a teď jsem za to rád! Jeden z kroků které jsem udělal správně!!! Ono dokud si člověk nesáhne až na samé dno, tak se nerozhodne! A jinak vidím, že sem píší o rady manželky, přítelkyně a podobně! Je to jednoduché-alkoholik si to, že je závislý, nechce přiznat! Svádí vinu na ostatní, ostatní pijí přeci víc, tak já na tom nejsem zas tak blbě.... ale to je omyl. Takže má rada je, že pokud nebude chtít člověk opravdu SÁM, nikdo ho nikdy do léčebny nedostane! S pozdravem Jirka D.
Jirka D.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Chtěl bych reagovat a zároveň poděkovat panu Jiřímu, který poslal svůj příspěvek do diskuse a musím přiznat, že má bohužel pravdu. Důvod k pití alkoholu si vždy člověk sam zdůvodní .A to je ten problém. Určitě není důležité, čím se člověk živí, jestli pracuje jako úředník nebo jako dělník nebo jestli je podnikatel. To moje podníkání spočívá v tom, že pracuji na živnostenský list pro firmu a dostávám za to provize. Nemám fabriku ani obchod, nikoho nezaměstnávám. To co si vydělám mám. A v tom je tedy celý problém. Jestli půjdu do léčebny, dostanu minimální nemocenskou a jak zaplatím synovi kolej,školu a vše kolem toho.Ale-jak se říká, všechno jde-když se chce. Souhlasím s tím, že léčebna je ten správný krok. Ale zároveň musím napsat, že jsou lidé, kteří v léčebně už byli a to nekolikrát. A pijí alkohol dál. A tak si myslím, že budu muset především začít sám u sebe. Nějak. Budu rád za každý názor, který pošlete, proto zveřejňuji svoji @ adresu - Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Zatím díky a ahoj.
Jindra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Dobrý den, posílám vzkaz Jindrovi. Milý Jindro, budu vás kontaktovat na mail a pokud budete mít zájem, spoustu otázek týkající se léčby bych vám řekla třeba i po telefonu. Již jednou jsem tu nechávala vzkaz pro Dana, který se taktéž zamýšlel nad tím, zda se má jít léčit či nikoliv. Léčba je dobrovolná a nikdo vás k ní nedonutí. Vy sám musíte vědět a rozhodnout se jak dál...i financovaníní vašeho syna na studiích se jistě dá nějak řešit.
Nespoléhejte však na to, že z léčebny příjdete jakoby vyléčený ... vše další totiž bude záležet opět jen a jen na vás ... pobyt v léčebně vás "nevyléčí", jen si po tu dobu snad uvědomíte v čem je váš problém, jeho podstatu, budete moct se věnovat jen sám sobě a poznáte, že spousta lidí je na tom ještě daleko jakoby hůř ... ale to už se vlastně opakuju. Vše záleží opravdu jenom na vás a pokud chcete, diskuzi s vámi se nebráním.
Jirka D.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Jindro, můj muž je stejný případ jako vy. Vymlouvá se na všechno, ale nic proto,aby přestal neudělá.Je mu jedno co naše dvě dcery prožívají, jak ho postupně přestavají respektovat a že celá rodina trne hrůzou, jaký zas bude víkend. Nikdo sám nepřestane, kdyby to bylo tak snadný, proč jste už nepřestal? A nevymlouvejte se na studia svého syna a jak nakonci víkendu vezme peníze a odjede. Možná kdyby viděl, že jeho táta jde na léčení a udělá něco proto, aby se nemusel doma bát, nebo stydět, možná by k vám znovu našel cestu! Ale to je na vás,ne na dětech, manželkách..... Chápu,že jste měl špatné dětství, ale co vaše děti? Vy je třeba nebijete, ale psychcky jsou na tom stejně.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
To, co jste mi napsala já vím. A víte co je na tom to nejhorší? Že to pociťuji na vlastní kůži. Píšete mi proč jsem nepřestal? Odpovím vám. Důvěru ztratíte velmi rychle, ale získat ji zpátky, je o něco těžší. Tím nechci svůj problém zlehčovat. Ano, nejsem na tom správném místě, kde bych měl být - ale snažím se to nějakým způsobem - řešit. Proto jsem napsal na tyto stránky. Víte, já nepotřebuji, aby mně někdo soudil. Já vím,že jsem vinen, vím o své chybě, za chyby se platí. Kritika, ano je určirtě na místě, ale já jí mám doma a hojnou. Tak jsem spíše zde hledal, návod k nápravě. Ale děkuji za příspěvek a za váš názor. Jindra.
Jindra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#23
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Pkud budete mít Jindro zájem,můžem pokecat o alkoholismu,a problémy s tím spojené klidně hlouběji,pokud máte zájem!Já se se sebou nechlubím,jak jste psal-jen stále bojuji a nevzdávám se!To vaše podnikání???PENÍZE pro syna atd???Kdyby jste znal můj životopis před nástupem do léčby,tak by jste se asi divil!!!Neměl sem ani korunu,o vše přišel,a přeci jen se rozhodl to tady všechno nechat a do léčby nastoupit,ať se děje co se děje!!!Vím z vlastní zkušenosti,že člověk pokud se nerozhodne sám se do léčby nevydá!Snažil sem se pomoci kamarádovi,co je na tom dost blbě,a zjistil sem,že to nemá cenu...spíš naše přátelství skončilo!Musíte vy sám!Tady na webu vám lidé dají rady,ale vy sám musíte chtít!Když tady na webu budete psát,že nepijete,může to být pravda,ale i lež!Nikdo z nás vás nevidí,zda nesedíte u počítače právě s dvojkou vína či nikoli!Tady na webu se můžete svěřit,ale pomůže vám léčba,nebo se alespoň pokusit o ambulantní léčbu!Je to varianta,které já nevěřím,ale ta varianta tady je!!!Jde to i bez peněz,navíc by toto syn měl akceptovat a podpořit vás,a nějaká brigáda studentovi ještě neublížila!Chce to se jen nevymlouvat!No pokud budete chtít cokoli probrat,můj mail je : Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
jiří d.
Abstinenci řeším sportem !!!
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
all-stars.mypage.cz Narozeniny: 12/25
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Musím souhlasit. Bohužel se jen vymlouváme sami sobě. I já se vymlouvala, že se můj manžel nedokáže postarat o děti, že bych přišla o práci a novou nesehnala, protože jsem zdravotní sestra a kdo by zaměstnal sestru alkoholičku. Jak to dopadlo? Opila jsem se v práci a přišla o ní. Všechno se to stupňuje. Dnes si myslíš, že nemůžeš jít do léčby kvůli financím, ale co až kvůli alkoholu přijdeš o práci a dostaneš se na samé dno? Kdo potom bude syna živit? Tři měsíce není dlouhá doba. Nevím odkud jsi, ale dají se pro začátek najít i ambulantní skupiny. Rozhodně sám nevybojuješ nic. Věř mi. Jarka. Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Jarmila
Fresh Boarder
Příspěvky: 19
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#33
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Přesně jak říká Jarmila-sám si neporadíš,na tomto webu ti všichni co si tím prošly radí,ale ty stále říkáš to samé-syn studia,peníze!!!Tomu se říká že si necháváš otevřená zadní vrátka!Tady na vebu tě nikdo nevyléčí,jen se ti snažíme poradit,musíš chtít ty sám!!!Já na tom dně byl,ty jsi toho ještě moc neztratil,tak bys to měl řešit co nejdříve,protože potom,až se něco stane,budeš z toho víc zoufalý a budeš si říkat proč jsem nešel!Bojuješ sám za sebe a né za syna!!!Ať se syn pokusí postarat 3 měsíce sám o sebe a dát tátovi svou oporu!!!A né zase napsat-synovi musím platit kolej,tak to vlastně nejde!!!Jde to,ale musíš chtít,ale tobě se zžejmě asi nechce!!!Nemysli si,každý tak přemýšlel-co bude až nebudu pít???Co budu dělat???Budou se mi smát???To se každému honí hlavou...ale přesvědčení v to,že děláš něco Fakt dobře by tě mělo povzbudit a poprat se s tím!!!Bojuj chlape,a neschovávej se za syna....to nepije on,on nemá ten problém!!!Máš ho ty,a ty se s tím musíš poprat a postavit se tomu!!!Držím ti palce,ale rád bych tady třeba četl...tak jsem se rozhodl k ambulantní léčbě,docházím tam jednou za týden,beru antabus...nebo něco podobného si tu přečíst,abychom viděly,že s tím vážně chceš něco dělat,a né jen číst,že to vlastně nejde!!!Bojuj chlape!!!
jiří d.
Abstinenci řeším sportem !!!
Fresh Boarder
Příspěvky: 2
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
all-stars.mypage.cz Narozeniny: 12/25
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34
Re:Jsem alkoholik, ale do léčebny nemůžu jít Před 14 rok, 2 měsíce  
Jediné co pomůže je léčebna, já osobně jsem byl v Havlíčkově Brodě, a nebylo to jednoduchý, ale jsem za to moc rád a teď to bude rok co abstinuji. Také jsem nechtěl do léčebny protože jsem podnikal, ale nakonec to šlo vše zvládnout a teď se mám o milion % líp než před léčbou. A Váš syn by určitě radši zdravého tátu, i kdyby měl studia přerušit než trosku která může každou chvíli zemřít na delirium či jinou vážnou alkoholickou chorobu. Tak snad to pochopíte a vykročíte tím správným směrem- Lečebna ahoj Honza z Krkonoš
Jan

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter