Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...21
Dolů
Téma: detox Bohnice
#7446
detox Bohnice Před 12 rok, 3 měsíce  
Dobrý den,
můj manžel má již dlouhou dobu problémy s alkoholem (kvartální alkoholik) a zneužíváním benzodiazepinů a nyní je prvně na detoxu v Bohnické léčebně, kde byl umístěn nedobrovolně. Mohl by mi prosím někdo z Vás sdělit vlastní zkušenosti, ať už přímo z Bohnic, nebo z detoxu obecně? Co vše tam nemocného čeká, jak takový detox vlastně probíhá. Sice tam každý den volám ohledně informací, ale žádné detaily jsem se od lékařů nedozvěděla. Každou noc nemohu spát a myslím na to, co se mu asi honí hlavou. Vím, že se na mě asi hrozně zlobí, ale tohle bylo jediné řešení po mnoha a mnoha nevydařených pokusech domácí abstinence. Budu ráda za jakoukoliv radu či podporu a všem přeji úspěšnou léčbu.
Štěpánka
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7455
Re: detox Bohnice Před 12 rok, 3 měsíce  
Štěpánko, neboj se, je tam o něj postaráno.Zbytečně pátráš po něčem, čemu moc nerozumíš, nechápeš, doufej, že mu pomůžou, a mysli, co a jak bude!Nikdo ho nemučí, netrpí určitě.Jen ho nelituj, sama jsi na tom možná hůř než právě on!Proč?Protože jsi už na jeho nemoci závislá, najdi si Al-anon!V Praze fungují bezvadně, tam pochopíš mnoho, je to pro příbuzné alkoholiků.Jen se nenech ukecat "když jsou ty svátky", neber ho na reverz domů!!!!!!!!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11634
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 5 měsíce  
Neboj se o manžela - bylo by spíš nebezpečné nechat ho střízlivět doma, mohl by být agresivní, mohl by dostat epileptický záchvat nebo delirium (i když delirium hrozí spíše u "hladinkářů", tj. těch, co pijí neptřetržitě a pak náhle vysadí). Že se na tebe manžel bude zlobit, tak to asi bude, alespoň zpočátku, protože mu teď bude hodně, hodně zle. Sama jsem si prošla detoxem stokrát, jsem už takový ztracený případ, a řeknu ti, že větší utrpení než absťák po dlouhodobém těžkém pití NEEXISTUJE. Co jsem zažila, tak to bylo obdobné s abs´tákem z heroinu (což je pro mnoho lidí větší strašák) a bylo mi ještě řečeno, že a. z alkoholu je mnohem nebezečnější než z heroinu, že z abs´táku na heroinu člověku nehrozí smrtelné nebezpečí. Až budeš mít s manželem kontakt, snaž se ho přemluvit na léčení - nejlépe asi pohrozit rozvodem, ale ne plané hrozby nýbrž vážně! Protože když se léčit nepůjde a bude dál pít, stejně budeš nucená od něj odejít a zbytečně ztratíš roky života. ON MUSÍ CHTÍT SÁM, jinak s ním nic nepohne. Na někoho platí ztráta zaměstnání, na někoho hrozba rozvodem, ale musíš něj tvrdě.
Lenka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12657
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
Stepanko, uz je to sice uz nejaka doba co jsi psala svuj prispevek, ale presto zkusim zareagovat. Jak jsi prosim te dostala manzela na detox jak pises "nedobrovolne"? Pritel uz absolvoval dvakrat leceni, nejakou dobu fungoval a nyni se mu opet rozjelo nekolika denni piti a vim, ze sam to uz nezastavi prave kvuli silnemu abstaku. Chci mu navrhnout at zkusi alespon par dni detox, kdyz uz se mi ho nedari premluvit k dalsimu leceni, ale obavam se ze dobrovolne na to nepristoupi a radsi se upije k smrti. Nekolikrat k tomu uz nemel daleko. Jsem zoufala
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12660
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
T., přítel podcenil doléčování, léčebna sice pomůže, ale na nějaké kluby, setkání, AA, by měl docházet pořád.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12678
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
Ahoj všichni, už několikrát jsem na toto fórum psala, přečetla si všechny dobře míněné rady a dnes jsem konečně poslechla a zařídila se podle nich. Příteli jsem před Vánocemi řekla, že pokud se nepůjde léčit, je mezi námi konec. Zároveň jsem mu dala naději, že pokud začne něco podnikat, tak má moji plnou podporu. Vydržel přes svátky nepít, dnes bohužel už ne. Takže jsme se rozloučili. Já se snažila hezky, on nehezky. A tak jemu i mě držte palce, abychom zvítězili nad alkoholem oba . Všechny vás zdravím a přeju jen to dobrý. S
sabi

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12679
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
Libo, ano presne jak pisete - podcenil to. Stale rikal, ze uz vsechno vi (!!!) a nikam uz dochazet nechtel. Ted je v tom znovu a ja jsem uplne zoufala. Nevim, jak mu pomoci to zastavit. Nevic me boli, kdyz ho slysim rikat, ze to chce jeste zastavit, ale neda ten abstak sam. Co ted? Tvrdi, ze pokud by byl napr. dva dny u me doma, ze by ho "preklepal", jenze ja se obavam, ze to stejne nebude k nicemu. Navic pro me je to take strasne psychicky narocne - v abstaku je zly a byt vedle nej je doslova horor. A mam strach pustit ho v tomto stavu k sobe domu. Radeji chodim ja za nicm. Nicmene pokud bych vedela, ze to ma smysl, jiste bych to kvuli nemu absolvovala. O lecebne nechce ani slyset, ale sam ten abstak opravdu nezvladne. Pije nekolik litru vina denne a bezne miva 3-4 promile. Ale jake je podle vas z teto situace vychodisko, mam zkusit to s nim absolvovat sama?
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12682
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
Taky bych ho k sobě v takovém stavu nepouštěla, může být nebezpečný pro sebe i pro Vás. Přijde mi to jako citové vydírání, pokud má zájem detox absolvovat, tak by měl sám nejlíp vědět, že potřebuje odbornou pomoc a ne vyvolávat soucit a pocit odpovědnosti u blízkých. Je to hrozně těžké, chápu, ale Vy jste mu ten chlast do krku nenalila, proč byste to měla odnášet?
Leesa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12683
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
Leeso, vsechno co pisete je pravda. Ale jak z teto situace ven? Volala jsem na detoxy v Pze, u Apolinare maji plno a v Bohnicich berou jen na zaklade poradniku. A sam ten abstak opravdu nemuze zvladnout. Navic pokud se behem pristich par dni nezmatori, prijde o praci a o bydleni a skonci na ulici, coz uz se jednou stalo. Pad na dno pak prichazi strasne rychle
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12688
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 2 měsíce  
A co Vám tam řekli? Neporadili, kam má člověk teda jít, co má dělat? Hlavně, proč tam voláte Vy, ať si tam zavolá sám nebo nechce? Nevěřím, že nemá někoho jiného - rodinu apod., kdo by mu mohl v tuhle chvíli pomoci lépe. Ale hlavně, není to Vaše odpovědnost, nenechejte se do toho pocitu vmanipulovat, Vy to jednoznančně nechete, tak mu to řekněte, nemůže si zvyknout na přenášení problémů na ostatní.

Je to hrozně těžká situace, zažila jsem něco podobného, ne tedy v souvislosti s alkoholem. Ale jediné co člověk může nabídnout je psychická podpora, pokud se partner rozhodne využít odbornou pomoc a postaví se tomu problému čelem sám, žádná jiná varianta není řešení. Vzepřít se citovému vydírání není nic příjemného, ale jde to, opravdu. Zkuste něco načíst a najít na netu, chce to asertivitu, přípravu, nenechat se vykolejit, hlavně v klidu a pořád dokola vysvětlovat, že to prostě nechcete (hlavně žádné výmluvy).

Držím palce!!! Hlavně nepovolte, pak už to bude jenom stupňovat a Vy budete mít ze života peklo.
Leesa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...21
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter