Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...55565758596061...75
Dolů
Téma: Končím s alkoholem
*
#42093
Re: Končím s alkoholem Před 7 rok, 2 měsíce  
Niektorí ľudia sú ako práškovacie lietadlá - triafajú úplne mimo (vedľa)!

(príbalový leták je pre nich návod do "rauše" alebo úplná zbytočnosť.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3117
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#44004
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok, 10 měsíce  
Ahoj, zdravím Vás po dlouhé době.

Tak jak to je u mě. Postupně se mi a přítelkyni vrátil alkohol do jídelníčku, flaška vína k večeři ve dvou, většinou ani nevypita celá. V práci občas nějaký ten přípitek, když někdo slavil. Později i víno/pivo v restauracíh. Postupně to začalo s pitím zase skřípat. V restauraci jsme měli víno (cca 2 sklenky), oba jsme pak hádavější, takže pořádná hádka. Po hádce jsem na ni neměl náladu, tak jsem vzal výzvu od kamaráda do hospody, tam jsem chtěl dát 1 pivo. Dal jsem 3, ale taky ještě dobré, domů jsem přišel brzy a ve slušném stavu. Nebo jindy v restauraci, bylo nás více, jedli jsme a stihli vypít tak asi 6 sklenek vína. Já už se dobře bavil, byl jsem hodně ukecaný, a asi i nějak netaktní, přítelkyně to pochopila tak, že jsem snad balil její kolegyni, no pořádná hádka. Zahaproval i jeden přípitek v práci, bylo to teda na závěr pracovní doby. Měli jsme každý tak 2dcl sektu, poté byla chuť na další. Ale nebyl jsem to já kdo otevřel ještě lahev lambrusca, tu jsme ale už s kolegyní dali během chvíle napůl. Tak při odchodu z práce už citelná náladička a velkej potenciál pokračovat. Naštěstí jsem si na domu koupil už jen nějakou 2% pivní limonádu a uklidnil jsem se. A teď týden zpátky zase v restauraci víno, 2 sklenky, tentokrát bez hádky, ale doma chuť pokračovat, takže ještě 1 lahev doma. To už opilost citelná a navíc to ještě ani nebylo tolik, aby mi to stačilo pocitově. Ale více jsem si nedal, další den jsem šel do práce. V té opilosti jsem v rámci výřečnosti, když jsem neměl společnost, aspoň psal X lidem na facebooku a ráno jsem si nebyl jistý co přesně, naštěstí to vše bylo normální a duchaplné. Ráno ještě motanice, elevovaná nálada, v poledne lehce kocovina, nevůle.

Zase se mi ten alkohol přestává líbit, prostě to nestojí za to. Tak jsem se opět zařekl před týdnem. Během týdne ovšem někdo dotáhnul flašku na oslavu mých narozenin, tak to jsem neřešil a 1dcl přípitek si dal, nechtěl jsem působit zvláštně, co najednou blbnu, že si nedám s nimi symbolický přípitek.

To tak k negativům, teď k pozitivům. Pozitivní je, že od svého průvodního průšvihu před 6 měsíci a příchodu sem, tak od té doby jsem se nezrušil do stavu, že bych byl úplně mimo, že bych měl okno nebo někde usnul.

Ještě můžu zmínit, jak se mi daří s E., tu jsem měl od posledního příspěvku akorát jednou, ale stálo to teda za to v negativním slova smyslu. Samotný večer byl dobrý, ale měl jsem toho trochu moc a příliš to natahoval. Na závěr trochu alkoholu, diazepam a spánek stejně špatný. Odpoledne zase trochu alkoholu, další den opět pár skleniček. V pondělí v práci jsem byl uzlíček nervů. V úterý to bylo ještě horší, ráno pocit, co jsem nezažil, asi hodinu naprosto bez emocí, jen pustina, zombie. Od středy postupně lepší, za týden v pořádku.

Jinak přítelkyně se vzpamatovala z depresivní epizody kombinované s reálným absťákem po benzodiazepinech, po 3 měsících na neschopence se vrátila do práce, nová antidepresiva fungujou skvěle. A dnes je už jako rybka. Akorát teda v poslední době se vůbec nebrání dát si pár nebo i trochu více skleniček. Celkově ale, ač to tak přes popisy těch hádek nemusí teď vypadat, je náš vztah teďka dobrý, nejlepší za poslední 1-2 roky určitě. Máme se rádi a plánujem budoucnost. Myslím, že to, čím jsme už spolu prošli, tak už asi projdeme s dobrou vůlí takřka vším..

Zamyšlení:
Tak to pro mě nejhorší, stavy mimóznosti a okna se mi povedlo eliminovat. Pár bitev vyhráno, nějaké prohrány. Válka pokračuje. Nasbíral jsem energii a odhodlání na další ofenzívu proti alkoholu. Už se mi opravdu ani nelíbí takové to občasné popíjení přes týden, sice po tom člověk nemá kocovinu, ale jak tu někdo psal, jakoby tím člověk postupně upíjel, zhasínal svou jiskru, je pak takový otupělejší, náladovější, není to ono. Mám vyzkoušeno, že bez alkoholu se už tak po týdnu začínám cítít stabilněji o trochu lépe. Takže chci, po odbourání zpíjení se do němoty, odbourat i takové to občasné plíživé popíjení. Tak jsem se tu vykecal, dík za přečtení a mějte se dobře..
Zdeněk
Fresh Boarder
Příspěvky: 7
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#47935
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok, 1 měsíc  
Psal jsem tu před 14ti měsíci, tehdy jsem měl za sebou půl roku bez. Dnes mohu říci, že jsem z toho snad venku. 20 měsíců bez jsem porušil jen jedním malým slavnostním přípitkem aperitivu na svatbě. Jinak absolutně nic, ani žádné nealko pivo.Někdy cítím divné chutě, ale dá se to něčím zabít, třeba kopcem zmrzliny. Slivku dál pálím, ale všechnu jí rozdám, stačí mi jen přivonět. Jiná věc je, jak doplňovat během dne tekutiny. Čistou vodu dál nesnáším, koly mi nechutnají. Liju do sebe litry černého čaje s mlékem. I v restauraci si dám k jídlu čaj. Chodím teď do těch, kde mi nalejou pořádný hrnec.Denně okolo tří litrů. Paradox je, že zatímco jsem dřív kupoval a tahal bedny plechovkovýho piva, teď tahám bedny plnotučnýho mlíka. Mám dávku tak litr na den. Ale paní domu je spokojená. Kupodivu, co abstinuju, jsem ještě ani jednou nefoukal do draegra, jako by to tušili, že u mně to bude zbytečná ztráta času. Přeju všem, kdo se drží, ať vydrží! Stojí to za čistou hlavu bez opic.
C 5
Fresh Boarder
Příspěvky: 6
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#47998
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok  
C 5 - blahopřeji. Je fajn číst, že to jde. Přeju to nejlepší do dalších let. Já sama jsem teprve na začátku cesty...
Renča
Nevzpomínej na první, ale na poslední opilost!
Expert Boarder
Příspěvky: 153
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#48054
Ahoj Před 6 rok  
Sedím v kuchyni na židli... Na té židli, na které jsem seděl včera, když jsem do sebe, jako už tolikrát předtím, lil víno. Dnes pít nebudu. A zítra snad taky ne. A doufám, že už nikdy. Ale jak si po tolika zklamáních znovu věřit?
Za poslední rok jsem oddabstinoval asi hezkejch pár dnů. Jednou 2 měsíce. Pak měsíc. 2 týdny. 3 týdny. Svět vždycky nabírá na plnosti a hloubce. A já miluju život. A pak to nezvládnu udržet. Vždycky mě to přechytřačí. Nějakej důvod, kterej tady nikdy před tím ještě nebyl. Nějakej pocit, kterej ještě neznám. Nebo zkrátka výpadek paměti o tom, jak zle se pak cítím. ...Jak hrozně smutný jsou vyhlídky na život s duší, kterou cloumá démon alkohol... A přitom tolik dobra a lásky, co se ukrývá uvnitř.... Je to tíživý. A asi by se to tady obešlo i bez tohodle zápisu. Ale nemám, komu bych to řekl. A bolí to. V pátek poprvé navštívím AA. Měl jsem to v plánu už několikrát. Ale jak jsem pár dnů abstinoval, vždycky jsem se přesvědčil, že to ani není potřeba. Už aby bylo zítra a pak pozítří. A do žil se mi zase vrátila chuť žít. A pak? Nezbývá, než to dál a znovu a znovu zkoušet, protože vzdát se by znamenalo konec všeho. Já ubohý chudáček...je mi až trapně, když čtu co ze mě leze:( Ale holt někdy už to tak bývá.
Přeju Vám všem, kdo se snažíte nepít úspěch! Věřím, že to dokážete. A věřím, že i já to dokážu. Každej krásnej boží den bez pití za to stojí.
Držte se lidi, ahoj:)
Táda
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#48094
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok  
Ahoj Tádo, hezky píšeš, to jen tak naokraj. Je dobře, že se nad sebou zamýšlíš a nechceš to vzdát. Přemýšlel jsi taky o léčebně? Prvních 3-6 měsíců bývá totiž nejtěžších, a jestli se ti nedaří abstinovat vcelku ani ty tři, léčení by ti v tomto pomohlo. Ale jasně že chápu, že ústavní léčení má i mnoho "proti" a nikomu se do něj moc nechce. Možná by sis měl dát nějaké ultimátum, třeba 4 měsíce, a když ho nepřekonáš, půjdeš na léčení. Jinak áčka jsou dobrý krok, třeba ti pomohou jen ony.
Reminiscence
Gold Boarder
Příspěvky: 250
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#48097
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok  
Zítra jdu s kamarádkou po práci na dvě hodiny do sauny a pak si chce jít někam sednout. Nejsem z toho nadšená. Né že bych si tak nevěřila, spíš si myslím že si to za ty dvě hodiny všechno řekneme a pak co. Natož bez toho alkoholu pochybuji, že mě to bude bavit. Prý Jen na chvilku. No
Jozef
Platinum Boarder
Příspěvky: 1997
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#48101
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok  
Jee..Měl jsem nedávno něco podobnyho a říkám:nejdu hoši, prostě nejdu,mám vás rád,ale nechcu vidět ty nalesteny pipy,protivný sklenice,ubrusy,debilní stoly..a fakt jsem nechtěl,nebazil jsem, nepřemahal se,nic nehrál..svoboda.Oni samozřejmě ví,co jsem zač,párkrát jsem s nima byl,i teď po léčbě,ale když nechci,nic na světě mě neprinuti:-)Řekni,ja po sauně kurna NIKAM nechci...
zdenek.dry
Gold Boarder
Příspěvky: 237
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 01/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#48102
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok  
Zdendo dík, zrovna jsem jí to napsala. Celkem popravdě No bude to tak lepší. Když se člověk už předem necítí, proč to poňoukat, že
Jozef
Platinum Boarder
Příspěvky: 1997
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Místo: ČR
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#48106
Re: Končím s alkoholem Před 6 rok  
Děkuju za reakci Reminiscence,
je pravda, že jednou nebo 2x už mi bylo fakt tak hrozně, že jsem zvažoval přihlásit se na soustavnou léčbu. Ale pořád mám pocit, že se to pomalu, ale jistě lepší. Myslím, že fakticky jsem kvartálním alkoholikem už možná přes 8 let. Zhruba před 3 lety jsem se snažil přestat pít. Vůbec to nešlo. Druhej rok jsem odabstinoval z celýho roku možná 1 měsíc. Poslední rok snad 4 měsíce, což pořád vidím jako úspěch a úlevu od těch dob, kdy jsem pil 3x nebo i víckrát týdně. Vždycky až úplně na mol. Taky jsem po 15ti letech skončil s trávou. Těch 15 let jsem hulil až na vyjímky každej den... Pokaždé, když mi to ujede a zase se na pár dní vrátim k chlastu... Jakobych se znovu něco naučil... V tom bahně, kdy znovu sbírám motivaci k životu, v té lítosti a pokání. ..Nemůžu se zbavit myšlenky, že je ztráta sebekontroly a následný pití je něco jako trest boží . ...Znám tu nekonečnou účinnost karmy... Recidivu beru vždycky jako signál, že nežiju v harmonii s vlastním svědomím. A proto si myslím, že léčebna je pro mě naprosto nevhodná záležitost. Já nemám strach, že bych nepřestal pít. A nemám strach, že bych se znovu napil... Závislost na alkoholu beru jako součást duchovního osvícení. A to je asi divný a tak myslím, že AA mi pomůžou právě v té sebereflexi a treba se dozvím něco jako: "Kamaráde, vždyť Ty seš úplně mimo mísu"
Táda
Fresh Boarder
Příspěvky: 4
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...55565758596061...75
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter