Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Vždy alkohol v práci jenom vadí?
#2783
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 13 rok, 2 měsíce  
Aniko, to, že nemáš problém s alkoholem, si jen namlouváš, přečti si po sobě, co píšeš, ale čti to střízlivá, možná se lekneš, a nebo si děláš z této diskuze srandu, ovšem, jako asistentka bys měla taky psát někomu, něco, no, budete dobrá firma, jestli takto píšeš i klientům!!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2792
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 13 rok, 2 měsíce  
Tak jsem si po sobě přečetla pondělní příspěvek... No, na to že jsem v sobě měla přes dva litránky...

Já se normálně samozřejmě neopíjím, to byl ještě takový dozvuk Silvestra.
Normálně piju jenom jak jsem psala v prvním příspěvku, tj. 2-3 skleničky.
Včera jsem třeba nepila vůbec a dneska jsem měla 4. Zítra si to po sobě přečtu, ale myslím, že to bude OK.

"petrato" já s prací po pár (tak 3) skleničkách nemám žádný problém. Je to sice, jak píšeš, takové "uvolněné", ale mě to vyhovuje. To po 5-ti skleničkách už je to samořejmě horší a musím se do soustředění trochu přinutit. Ale tolik v práci vypiju tak 1x za týden.

Já jsem si tady všechny články a příspěvky přečetla a došla jsem k závěru, že je to jako se vším, čím se člověk hlouběji zabývá - Silničář vidí problémy se silnicema, účetní vidí problémy s financema, hygienik vidí všude špínu, já si třeba zase všímám mizerných reklam. Vy zase vidíte u mnoha lidí problémy z alkoholem. Je to v podstatě správné a všechny konkrétní případy jsou asi pravda. Když se však podíváte na svět "nezatíženýma" očima tak je to jiné. Po ulicích se žádní opilci neválí, přitom podle zde umístěných názorů by se tam mělo válet aspoň 10% lidí
U nás ve firmě za 20 let musel šéf vyhodit jen tři lidi kvůli alkoholu. (Jeden přišel nalitej už ráno a fyzicky šéfa napadl, druhej chlastal přímo z flašky ukryté v tašce a nemohl se trefit do dveří, třetí vlastně ani nepřišel do práce). Na to, že firmou už prošlo za tu dobu stovky zaměstannců je to zanedbatelné. 98% lidí vyhodí, že jsou neschopní - většina lidí ani neumí přepočítat třeba dm2 na m2.
Svůj dotaz jsem mířila na tyto stránky, protože mi to přišla vhodná platforma pro takovou otázku... Ale vidím, že odpovídají spíše moralisté... Nikdo nenapíše něco konkrétního - třeba:
"U nás se pít nesmí." Nebo: "Nám šéf toleruje max. 1 pivko k obědu." Nebo: "U nás dokonce nechávají dýchnout." Nebo: "Nikdo to nehlídá a pokud nejsme vyloženě vožralý, tak se nic neděje." Prostě nějakou konkrétní odpověď na normální dotaz.

Už jste můj dotaz pochopili? Nebo to mám zkusit přeformulovat?

Odpovědi mi zatím přišli jak od politiků - na něco se zeptáte a místo konkrétní odpovědi přiletí invektiva.
Anika

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2795
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 13 rok, 2 měsíce  
Ptáš se na blbost.Nevím o práci, kde by byl alkohol tolerován.Jen u Vás!Možná v pornofilmech ještě taky, jinak o žádné jiné takové práci fakt nevím, bylo to, a bude takto pořád.A je to správné.Do práce by se mělo chodit pracovat, ne chlastat.To jako pak šéfové jezdí autem domů?A jsi v pořádku Ty?
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2796
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 13 rok, 2 měsíce  
Aniko, Vy si tu v podstatě obhajujete svoje pití. Jsem poslední, kdo by moralizoval, když Vám to vyhovuje, je mi to v podstatě úplně jedno. Nechte se někdy natočit na video po těch 3 či 5 skleničkách a uvidíte, že máte jinou mimiku , gesta, mluvu. Nebudete opilá, ale poznat to je. Když Váš klient, jak píšete, bude pít s Váma , asi to nepozná. Pokud bude pít minerálku, tak to na Vás pozná setsakramentsky. Je to takové neprofesionální....Ale to už je čistě Vaše věc.
Aneta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2799
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 13 rok, 2 měsíce  
Nevzpomínám si,že by tu někdo moralizoval,někdo má problém, zeptá se a ti druzí z vlastní zkušenosti odpoví a z vlastní zkušenosti dají do popředí to co si myslí ,že je nejdůležitější.Vy chcete Aniko,aby vám tu bylo schváleno vaše pití?Na těchto stránkách?Budiž pijte si tolik co hrdlo ráčí pokud Vám to,jak píšete dělá"pohodu" ,možná se za nějaký čas ozvete s jiným problémem,nejen s tím pracovním.Ráda bych věřila,že tímhle způsobem vše zvládnete,jak v práci i v soukromí.Byla byste asi jediná,ale držím palce
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6451
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 12 rok, 7 měsíce  
Tělo si rychle zvykne na pocit pohody po pravidelném požití pár skleniček. Když později přestane být tento pocit vytvářen z důvodu navyklosti, začne se ho dožadovat za cenu zvýšených dávek. Je to neúprosný zákon, neznám nikoho, na něhož by neplatil. Je to jenom otázka času...

Člověk má tak dlouho pocit, že je všechno v pohodě, až najednou zjistí, že má na krku smyčku, která se začíná stahovat a je zle.
Aniko, dřív či později zjistíš, že máš problém...nebo Ti to řeknou druzí. Pak nastane to nejpodstatnější - přiznat si to sám v sobě.

H. - do r. 2008 1. liga, od té doby úplná abstinence.
H.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6454
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 12 rok, 7 měsíce  
Já tak nějak nechápu na co stále hledáš odpověď. Že ti tady někdo napíš, no my v práci pijeme 3 piva, víc to by nám šéf nedovolil. Nebo, my přes litr vína a tři panáky nejdem. Víš já taky teď dělám docela zodpovědnou práci, kterou když udělám špatně, tak někdo příjde o dost peněz a představa, že ji budu v pohodě dělat po pár skleničkách je absurdní. Ono se ti zdá, že ti skoro nic není, ale protože docela slušně jedeš v problému závislost na alkoholu, tak jsi získala tzv. toleranci. To znamená, že člověk, který nepije, by byl tak trochu na mol po dvou litráncích, ale ty s tím jakoby funguješ. I když ten přísvěvek pod vlivem, to je síla. Takže tady pořád neřeš kdo a jak pije v práci a kolik, ale spíš si polož otázku, proč potřebuješ pít, proč máš po napití uvolněnou náladu.A jestli nás tady chceš přesvědčovat, jako v poslední době spousta jiných, že problém s alkoholem nemáš, tak to jsi na špatné adrese. Tady je totiž spousta lidí, mezi ně patřím i já, co v určité době uvažovala stejně jako ty. Taky jsem žila v přesvědčení, že mi alkohol pomáhá, abych víc pracovala a pořád jsem si nalhávala, jak všechno stíhám. To, že jsem po 20 hodině usnula, jak špalek a jaksi mi nezbyl čas si jen tak popovídat s dětmi, jít s kámoškou do kina.....A to s tím natočením na video, to je přesný.To by jsi koukala, jak jsi jiná, stačí číst ten přísvěvek. Jedeš v tom holka, zastav to dokud je čas. Píšeš, že máš dítě. A nemysli si, že tady nějak moralizuju nebo odsuzuju, je jsem v tom jela taky. A právě přísvěk od tebe mě utvrzuje v tom, jak je úžasné být střízlivý.
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6459
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 12 rok, 7 měsíce  
Aniko ,přijde mi legrační nazývat zdejší "partu" moralisty. Vždyť tady všichni prošli peklem zvaným alkohol. Proto tě varují, abys přestala včas, než z toho budeš mít velký problém. Já ti odpovím na KONKRÉTNÍ otázku pití v práci .V naší firmě se pít NESMÍ. Nesmí nikdo, ani dělníci, ani vedoucí pracovníci. Naprosto stejné je to i v okolních firmách. To, že ti alkohol v práci nevadí, si jen namlouváš, a nemysli si, že to okolí nevidí, že jsi věčně připitá. Já jsem pila doma, také jsem to viděla tak ,že je mi fajn, a sama jsem v tom neviděla problém. Ovšem mojí rodině se tento můj stav nelíbil, pro ně to problém byl.
Magda

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6711
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 12 rok, 6 měsíce  
Dobrý vecer vsem!Presne tak,já si dát v praci alkohol,tak letim
annyka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6980
Re: Vždy alkohol v práci jenom vadí? Před 12 rok, 5 měsíce  
Ahojte,
tak jsem se sem po delší době mrkla.
Děkuju moc za příspěvky Annyky a Magdy. To jsou konkrétní odpovědi, které jsem chtěla slyšet (u vás se pít nesmí) a je to.

Fakt jsem netušila, že dostat odpověď na takovou triviální otázku bude trvat 14 měsíců...
Anikaa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter