Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...7891011121314
Dolů
Téma: Nekontrolovatelné pití
#6236
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 9 měsíce  
Ríšo,
gratuluji a přeji ti to.
Drž se i nadále a informuj.Moc pěkně se to čte
Bludička

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6238
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 9 měsíce  
Taky se připojuji k Bludičce,hezky se to čte.Celou tvoji diskuzi by si měli přečíst všichni,kdo si uvědomují,že mají problém s alkoholem.Že to prostě jde !
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6460
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 8 měsíce  
Vážený pane Richarde,
čistě náhodou jsem si přečetla Váš příspěvek-chodím na tyto stránky jako taky bývalá alkoholička.Je mi přes 60 let a celý život jsem pracovala nejdřív ve státní cestovní kanceláři a po revoluci do teďka si už v důchodu přivydělávám jako průvodkyně německy mluvících skupin.Vím tedy,o čem píšete-i já jsem se prakticky denně dostávala v rámci své profese do kontaktu s alkoholem-každý hospodský Vám jako poděkování za skupinu a kšeft něco naleje-nealko to určitě nebylo.Znám i spoustu muzikantů,kteří hrají večer pro skupiny-tak zvané pivní večery.
Je to těžké odolat.Asi jsme na tom podobně,podle mého pana doktora a jak už Vám psala správně paní Líba-zdaleka nemusíme pít denně,ale jedná se o ten "kvartální alkoholismus"-který je údajně horší a v každém případě nebezpečnější,než denně 2-3 pivka.Při jednom takovém kvartálním úletu jsem skončila i na záchytce s rozbitou hlavou-a až tam jsem si natvrdo uvědomila,že tudy cesta nevede.Mám manžela a dceru,kterým moje pití hodně vadilo,teď jsme všichni v pohodě.

Totéž přeji i Vám-vydržte!!! Helena
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6466
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 8 měsíce  
Dobrý den paní Heleno! Jsem rád, že někdo další se ozval a reaguje na mé psaní! Dříve jsem stránky používal častěji,ale díky abstinenci se můj život ustálil a srovnal a odepisuji na nové kontakty, protože jsem dostal pocit, že píšu stále to samé a někomu bych mohl i lézti na nervy, jak vše funguje a jak jsem spokojený, ale na svou čest říkám, opravdu zažívám nový život, díky abstinenci a jsem naprosto šťastný a nedokážu to ani psaním vyjádřit!!!!!!!!Chodím jednou týdně na společné terapie nebo skupiny, kde se " vykecám" a hlavně své problémy proberu se stejně "nemocnými" lidmi a je mi fajn a k tomu 2x týdně beru Antabus a nemám vůbec žádné chutě na chlast a užívám si do do sytosti, protože strach z napití se , ve mně stále je a zůstává a říkám na rovču - nechci s chlastem už nic mít, ale takových už bylo že? Přeji všem a Vám zvlásť, ať se daří abstinovat bez problémů a ti kteří se na cestu abstinence dali, ať vydrží, stojí to za to a je to nádhera, která nejde vyjádřit slovy a jen tím, že to člověk zkusí a odhodlá si přiznat, že je alkoholik a ten první krok udělá! Já ho udělal a nelituji a PŘÁTELÉ -jde to!!!!!!!!!!! Ríša - držím nám všem palce!!
Ríša

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7785
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 3 měsíce  
Zdravím všechny a přiznávám se,že jsem dlouho nenapsal ani řádku,ale není to tím,že bych měl problém a nebo málo času,ale tím,že jsem nechtěl psát věci dokola a na někoho působit jako "rušivý element"tzn.,že vše je krásné a pod.Teď v únoru (14tého) budu mít za sebou rok abstinence a malá bilance mi vychází - jedním slovem- SUPER!!! Opravdu není co řešit a jestli někdo váhá, vřele doporučuji, nejhorší a vlastně nejtěšší je,si přiznat to, že "mám problém s pitím a chci to řešit"!!!Za rok mé abstinence se vše změnilo - nemám žádný problém, pokud ano, dokážu ho v klidu řešit, muzika "hraje" jak nikdy před tím, v únoru jdeme s kapelou točit demo snímek a hlavně co je na prvním místě, přátelé, doma nastalo něco neuvěřitelného - klídek, pohoda a neměnil bych!! A tak dost již, nenacházím slov, kterými bych mohl vše vyjádřit, jak se nepití člověku dokáže vrátit v krásný život a chci Vám říci jen, JDE TO A STOJÍ TO ZA TO!!!!!Děkuji všem,kteří četli mé příspěvky a taky držím všem a i sobě palce, ať se nadále daří, protože vím, že vyhráho není a strach z napití mám stále, ale právě ten strach mě drží na uzdě a nechci jinak, prostě "svůj rybníček mám vypitý a stačilo!! Neloučím se s Vámi, budu nadále psát, ale už né tak často a zase se ozvu třeba za 3 měsíce, ať opravdu někomu nelezu na nervy. Mějte se fajn a s pozdravem - za další dny,bez pití!! Zdravím - Ríša
Risa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7787
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 3 měsíce  
Hej, jsi frajer!Gratuluji!Vypisuješ přesně to, co abstinence přináší, je to radost Tě číst, jistě se ozvi.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7789
Re: Nekontrolovatelné pití Před 12 rok, 3 měsíce  
Dobrý den,pane Ríšo,
je to asi telepatie,normálně už na ty stránky taky nechodím,ale byl jste jediný,na kterého jsem kdysi reagovala-sama jsem se dneska dočetla,že to bylo před pěti měsíci, no vidíte,jak to letí!
Zaujal jste mě něčím už tehdy a dneska tím datem 14.února,kdy máte výročí abstinence.I pro mě je toto datum významné-před x-lety se nám narodila naše vytoužená a vymodlená dcera.
Tehdy samozřejmě to byl normální 14.únor,dnes je to "slavný" svatý Valentýn.
Držím Vám palce, i mě se daří abstinovat-ať Vám kapela hraje,upřímně ráda jsem o Vás slyšela.
Hodně štěstí a zdraví do celého roku přeje Helena.
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9125
Re: Nekontrolovatelné pití Před 11 rok, 11 měsíce  
Ahoj lidi a všichni!!! Dlouho jsem zde na stránkách nebyl a protože už mám za sebou 15měsíců abstinence, tak jsem se rozhodl, zase něco málo vám všem zdělit! Jenom krátce - za celou dobu své abstinence jsem neměl chuť na alkohol a dny, které prožívám, se nedají slovy vyjádřit! Mám na to svůj slogan " Třicet let s chlastem a třicet let klidně bez něj"!!!!!!!Říkám zodpovědně - opravdu jde žít bez chlastu a ty dny jsou úplně o nečem jiném, dá se zvládat plno věcí a čas má jinou dimenzi tzn. plyne tak nějak normálně a není to žádná nuda! Od Nového roku se učím hrát na housle, v životě bych se k tomu neodhodlal před tím, pořád jsem si hledal výmluvu, proč to nejde a i že je to zbytečný atd. V muzice, kterou dělám léta se daří najednou jinak a podařilo se nám s kapelou vydat cd - nic až tak světoborného, ale uspokojení obrovské, že člověk ještě něco dokáže dotáhnou do konce! Vřele doporučuji, pokud někdo z Vás váhá, jaké to bude bez chlastu a jak se bude žít a podobné otázky, věřte, že sám jsem si to nikdy nedovedl představit,jděte do toho, protože ta skutečnost je opravdu úžasná a nechci nic, já osobně, na tom měnit a jedu dál a bez chlastu!!! Držím všem palce, kteří se rozhodli abstinovat a i těm, kteří váhají udělat ten první krok a říci si " A dost", aby vše s úspěchem zvládli a třeba zase tady někdy ahoj! Ríša
Risa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9126
Re: Nekontrolovatelné pití Před 11 rok, 11 měsíce  
Ríšo, děkuji za hezkou zprávu, potěší, povzbudí......
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#10733
Re: Nekontrolovatelné pití Před 11 rok, 7 měsíce  
Tak zase AHOJ a všichni,kteří jste jako já tj, že je nebo byl problém s pitím či lépe řečeno - s chlastem!!! Dlouho jsem se neozval,ale jak možno si přečíst na mých příspěvcích,dělám to záměrně,abych někoho nedostával do stavů "zuřivosti" ,že vše je růžové,protože to není nikdy žádná pravda a člověku taky bývá ouvej!Mám k dnešnímu dni za sebou 19měsíců abstinence a věřte, že nehodlám a nebudu na tom nic měnit!! Je to dnes zrovna rok,co mi odešel brácha do "muzikantského nebe" a vzpomínkou na něj,vlastně každý den,mu na dálku dokazuji to co jsem mu nepřímo slíbil,že už nééé a že stačilo!!!Za celou tu dobu jsem si toho užil až až,teď myslím to, že člověk nechlastá a člověk se s tím musí taky naučit žít a máte pocit,že na čele máte vypálen cejch CHLASTAL A TEĎ NÉ, ale není to tak velký problém a hlavně záleží na člověku samotném, jak se k tomu postaví a dokáže to s legrajdou zvládat a případné "otraváky" s humorem odpálkuje,třeba "Antabus se špatně přepíjí" atd. a dotyčný neví jestli si s něj děláte srandu,či to myslíte vážně, ale těchto odpovědí je spousta,jen se člověk nemá bát to použít a nenechat se takovými to lidmi zvyklat o to více je mu odměnou,když se třeba ráno probudíte po akci spojenou s chlastem a vy vstáváte v poho a koukáte na své přátele,jak jim to dělá velké,ale velké potíže a vzpomenete na to jak bylo vám a nechcete ani na to myslet - ta hrůza!!!!!!!!! Jen malý příklad,byl jsem tento víkend na hudeb.festivalu, kde jsem nebyl bezmála patnáct a i více let,užil jsem si to takovým způsobem, že se to nedá popsat - bez pití do rána do půl třetí a v so celé vystoupení všech kapel a zrovna to sobotní ráno,bylo to o čem píši výše! NIC,dost bylo slov,všem nám držím, jako vždy palce VYDRŽET a těm co váhají a ví o svém problému NEVÁHEJTE opravdu stojí to za to a ta odměna za dny bez chlastu,ta stojí za to!!!!! Mějte se všichni "NEALKO" a zase někdy tady!!!! Ríša
Risa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...7891011121314
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter