Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Můj 18ti letý syn alkoholik
#11063
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 6 měsíce  
Zatím nějak přežívá, možná krade, ...netrapte se, jemu je fajn, Vy se ničíte.Své síly budete potřebovat, až Vás opravdu požádá o pomoc kdy bude chtít přestat pít, bude chtít přijmout léčebnu...určitě mu nedávejte peníze, a nevím, jestli byste ho neměla odhlásit z bytu.Těžko se vysvětluje exekutorům, že u Vás nebydlí.Chraňte se.Vím, že to bolí, jste máma, neobviňujte se, nezklamala jste ve výchově, on si dobrovolně vybral tuto cestu.Je svéprávný.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11066
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 6 měsíce  
Já si to neumím představit...děti nemám a neplánuju je.

Ale když vidím jaký to jsou krásný miminka,jak jsou naivní,když jsou malinkatý a jak jsou roztomilý...nechce se mi ani věřit,že z nich pak vyroste něco takovýho

držím palce ať vše jednou dobře dopadne a syn dostane rozum!
zlata
Fresh Boarder
Příspěvky: 18
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11067
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 6 měsíce  
Zlatko,to je právě sázka do loterie,že nevíte co z něj vyroste. Jeho starší bratr je uplně jinej, neříkám, že nedělal průšvihy, ale pokud něco vyvedl, tak se z toho poučil a dal pokoj. Tenhle mi poslední dobou připadá spíše jak přírodní úkaz. Když chodil doZŚ, tak to byl bezproblémový kluk, dobře se učil, žádné kraviny nedělal, spíše blbnul ten starší. Když přešel do učení, tak začal občas pít a změnil se v takovéto monstrum. Nepomohlo domlouvání, hádky, vysvětlování, po dobrém i po zlém. On věděl, že do 18ti ho vhodit nemůžu. Když týden nepije a nikam nejde tak to chápe, že to je špatně,ale v izolaci se žít nedá.
pavlína 11

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11069
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 6 měsíce  
Pavlo-vemte to,že tomu tak je.Mám dva nejstarší syny.Každý docela jiný.Nechápala jsem to,nerozumněla jsem jim.Nejstaršího jsem dávala tomu mladšímu vždy za vzor.Jenom jsem tím prohloubila mezi nimi nenávist.Nebylo to správné.Mladší byl citlivý až moc,svérázný až moc-nic nedotáhl do konce.Možná kdybych měla více porozumnění a citu pro něj mohlo by to dopadnout naprosto jinak.Já byla mladá a zkušenosti jsem neměla.Nechápala jsem nic o jedinečnosti každého jednotlivce.Ve 12začal hledat v partě to co neměl doma.To co nejstaršímu stačilo.Začly drogy,gamblerství a později alkohol.Kupoval si kamárady penězmi,svým chováním,které začalo známkami sociopatie.Dostal se opakovaně do kriminálu a tam mu to konečně docvaklo-to už s námi dávno nebydlel.To už jsem ho dávno vyhodila z bytu.Naše vztahy nejsou moc růžové ani dnes.Ale jsou na hranici únosnosti.Možná až jednou bude sám táta-pochopí víc.Vážím si ho,že se postavil na nohy a začal fungovat naprosto jinak.Pak mám dvě nejmladší děti-jsou také odlišní.Názorově,způsobem života,přesvědčením-já je respektuju už takové,jací jsou.Každý z nich má kousek sebe sama jedinečné a obdivuhodné pro mne!Toto jsem pochopila až s nimi.Vy si nic nevyčítejte!Chyby děláme všichni!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11072
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 6 měsíce  
Pavlo,já bych ještě doufala,že dostane rozum...je mu ještě málo...

Dám Vám za příklad třeba sama sebe...od 15ti jsem začala chodit na diskotéky,opíjení se k tomu patřilo. Doma to nikomu taky moc nevadilo,hlavně,že jsem přišla v pořádku.Jsem vždy nenápadně proklouzla do pokojíčku,naši už většinou spali.
Táta se tomu druhý den smál a chválil mě za to kolik jsem vypila piv...je pivař.
Byla jsem taky takový průserář,střední jsem vyšla s odřenýma ušima a pařila prostě každý víkend a pak i někdy v týdnu.Pak jsem začala i hrát automaty,nějak jsme se s přítelem jednou nudili a mě to začalo bavit.Jsem takový soutěživý typ a byla to pro mě velká zábava...začala jsem chodit i sama,když on byl třeba pracovně pryč. Jsem se picla s partou a pak mě to tam táhlo.Dala jsem si pivo a hrála třeba do oběda druhého dne (fuj,je mi blbě,když si na to vzpomenu).Pak jsem přišla domů,většinou byl víkend,takže sobotu jsem prospala.Pak se vzbudila s opicí a depkama kolik jsem toho zase prohrála...občas jsem vyhrála,ale to bylo opravdu jen vyjímečně.Hrála jsem takhle asi 3 roky,většinou když byl můj bývalý pryč a nebo někdy i s ním.Ale jeho to tak nebralo. Za to já byla vždy jak v tranzu,pak se mi zdálo o tom blikání a bylo mě fakt psychicky zle.
Shrnu to,prohrála jsem hodně a donedávna jsem to splácela...vzala jsem si tenkrát půjčku a tak jsem si to vyžrala se vším všudy a prostě mě to patřilo.Chovala jsem se jak zvíře.
Pak jsme se rozešli...byla jsem potom s někým jiným,občas jsem ještě zašla,ale pak jsem si uvědomila jakou dělám chybu a prostě jsem toho nechala a fakt mě to neláká,naopak.
Taky jsem si přestala věřit,protože,když jsem se napila,tak mě to táhlo do herny...teď si na to v opilosti ani nevzpomenu,ale za to se chovám jak idiot...takže proto tohle všechno.
Ale co chci říct,neměla jsem rozum do svých 30 let...sice jsem nepřišla o rodinu,o přátele,o práci...ale mnoho nechybělo.Už mě v herně potkávali i známí a já se tak styděla za svoje chování.
A jednoho dne jsem si řekla,že bych mohla studovat...že přišel můj čas,vždycky jsem to chtěla,ale nebyla jsem vnitřně rozhodnutá.A tak jsem začala dálkově a teď se raduji,že mám první státnice za sebou a za dva roky snad Ing.

Takže bych ještě žila v naději,paní Pavlo...ještě není nic ztraceno...třeba opravdu dostane rozum a zjistí co je pro něho v životě důležité.
zlata
Fresh Boarder
Příspěvky: 18
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11087
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 6 měsíce  
mužu vám poradit fupe.mypage.cz/
zdenap

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11450
Re: Je můj syn alkoholik ? Před 11 rok, 5 měsíce  
Mám 23 letého syna. S kamarády popíjí zhruba tak od 1. ročníku střední školy tedy od 16 let. Jeho pití velmi často končí tím, že se v noci pomočí. O tom, že vždy utratí všechny peníze, které si s sebou vezme, ať je to pár stovek nebo tisícovek ani nemluvím. O ztrácení klíčů a dalších věcí rovněž. Vedeme neustále spory o tom, že z jeho pohledu je jeho způsob života "normální" a já mám na život názor špatný. Jeho jedinou náplní života by bylo, kdyby to bylo možné, stále jen pít a pít a nic jiného nedělat, občas to proložit nějakou marihuanou apod. Jeho vzory jsou např. Jimmy Hendrix, Jim Morrison a další, kteří si také tak dlouho naplno užívali života, až se ještě mladí upili a udrogovali. Syn byl od února byl nezaměstnaný, nyní si konečně našel místo řidiče . Bohužel i jeho otec se "rád napije", je hudebník a k tomu to tak nějak patří . Vlastně celý náš společný život (25 let) je ve znamení alkoholu, na což jsem si asi za ta léta zvykla, ale když se na pití dal i syn, je toho již příliš. V poslední době chodívají pít spolu, a vzhledem k tomu, že syn ještě nemá peníze, otec za něj vždy ochotně zaplatí a nějak se společně domotají domů. Strašně ráda bych synovi pomohla, protože si myslím, že to není "normální způsob života", ale on o moji pomoc nestojí, naopak společně s otcem tvrdí, že je vše v pořádku a není co napravovat. Běžnou synovou dávkou je podle jeho slov asi 15 až 20 piv za večer, někdy si dá i tvrdý alkohol. Otec prý vypije o něco méně . Nyní tedy jen o víkendech (vzhledem k jeho nové práci), v týdnu jsou dávky někde okolo 4 až 6 piv za večer. Je tedy syn alkoholik, nebo mám ten "špatný životní názor" já? Děkuji.
Johana
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11452
Re: Můj 18ti letý syn alkoholik Před 11 rok, 5 měsíce  
Váš syn bezesporu alkoholikem již je.Nachází se již na vrcholu svého pití.Sešup dolů bude následovat.Je to otázka několika málo let.Otázka je co s tím bude schopen udělat.Je již dospělý a pro případnou léčbu by se musel rozhodnout on sám.Vám situaci nezávidím-jste na to zcela sama.Navíc váš manžel má k alkoholu velice kladný vztah a také silné pouto.Co tak rozhodnout,že syn už vzhledem k věku by měl založit svoji domácnost.Myslím že pro něj je to nejrozumnější.Vám bych doporučovala začít navštěvovat All anon-je to cesta sama k sobě.Vy musíte najít vnitřní sílu.Jinak vám hrozí,že to neunesete.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11454
Re: Je můj syn alkoholik ? Před 11 rok, 5 měsíce  
Těžko se synem něco pořídíte, když má takovou podporu u táty.Nemusí být tutově alkoholik, jen víc pije, kdyby vydržel měsíc bez kapky alkoholu, chutí na něj, závislý není.Ale to pomočování, ztráty klíčů, možná věci, o kterých ani nevíte, ukazuje, že závislák je, ale Váš manžel ne.Už by bylo na něm vidět, znát, nějaké těžké znaky alkoholismu.Nedokázala jste změnit muže, syna už nedokážete jistě měnit.Myslete na své zdraví, oni si spokojeně popíjí, Vy se ničíte.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#11457
Re: Je můj syn alkoholik ? Před 11 rok, 5 měsíce  
Moc vas zdravim.Nemate to lehke,musi byt velmi tezke sledovat syna jak se nici a byt vuci tomu bezmocna.Vse nasvedcuje,ze jeho piti(pravidelnost,davky,pomocovani,piti do utraceni veskerych penez)je jiz zavislacke,ale neda se to rict 100%.Kazdopadne at jiz je alkoholik nebo neni,vy ted momentalne nemuzete udelat nic,pokud on to nevidi jako problem.Muzete mu bud nabidnout,ze az bude potrebovat pomoc,jste tu pro nej a nebo opacne,az jeho zivot zacne byt nekontroovatelny,dat mu nuz na krk.Musi ho to nejdriv zlomit,musi prijit jeste o spoustu veci nez jsou klice a penize,az teprve potom az zacne ztracet lidskou dustojnost,pratele,prijem,tak pak mozna o tom zacne uvazovat.Zkuste mu byt vzdy oporou,navedte ho pak na tyhle stranky,zkuste ho vzit do aa nebo aspon do AT poradny,psychologovi se zamerenim na zavislosti apod.
Je tu stale sance,ze je jen pijan a az prejde to jeho pitome,nerozvazne mladistve obdobi,sve piti znacne zmirni.Vy se tim snazte netrapit,neni ted nic co by jste pro nej mohla v tuto chvili udelat,ale je toho hodne,co muzete udelat pro sebe-jak pise Jana,zkuste Al-anon nebo by vas to take mohlo casem znicit.
Hodne stesti,Marky
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter