Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Modrá kniha
#19121
Re: Modrá kniha Před 9 rok, 11 měsíce  
Peťo děkuji.Jdeš na to vědecky.Přitom to je jednoduché.Příčiny tvého pití jsou v tobě.Jsou to věci,které jsi nezvládala,kterých ses bála,které sis nepřiznávala.Tam se bude tvoje touha po alkoholu zvyšovat-bohužel skrytě.Příčiny můžeš hledat jenom v sobě.Nikde jinde.Stejně jako závislost a její původ můžeš najít jenom v sobě a v nikom jiném.Pro mne bylo důležité,že se svým přiznáním si,že jsem alkoholička jsem si konečně přiznala že vůbec jsem,že existuju,že mám právo na život,že všechno jak bude vypadat můj život je odvozeno ode mne.Od mých pocitů,jak se budu cítit já.Přestala jsem očekávat od druhých lidí,že mne něčím naplní,že mi něco dají,že pro mne něco udělají,či obětují-což je blbost.Obětovala jsem celou polovinu svého života všemu a všem a výsledkem bylo že jsem pila.No a začala jsem pracovat na vztahu sama k sobě,který jsem neměla nikdy.A už vůbec ne založený na nějaké lásce a přijímání.Máma mne odmítala už jako dítě v embionálním stavu a já se začala odmítat během svého vývoje.V průběhu dětství.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#19146
Re: Modrá kniha Před 9 rok, 11 měsíce  
Jani, myslím, že ne vědecky, ale pocitově. Samozřejmě, že to je ve mě. To jsem věděla, ale nedokázala jsem najít důvod a jak to správně nastartovat, aby se to změnilo. Moc mi pomohl víkend, kdy jsem se opravdu zabývala sama sebou. Úzkost zmizela, včera večer jsem pustila emoce, vyplakala jsem plno své bolesti. Otevřela jsem se Bohu a poprosila, ať mi pomůže na mé cestě ke světlu.
Dnes jsem byla ještě na terapii a je mi opravdu fajn. Budu pokračovat na své cestě střízlivostí a vnímání světa s láskou k sobě i ostatním. Dnes jsem odpustila sobě za to, jak jsem si ubližovala a odpustila jsem i jiným, kterým jsem ublížila. Jinak jsem to v té době neuměla.
Nepijem, jedem.
Mějte krásný večer a děkuji vám, střízlivá parto:-)
Petra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter