Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, aneb
#34358
Re: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, aneb Před 7 rok, 10 měsíce  
O to víc se omlouvám za svoje vtipkování, mělo být povzbudivý. Asi jako všechny mě napadlo, že jsi spíš mladík a potřebuješ povzbudit k vystartování. Je to těžká situace, hrozně. Asi je tam někdo uvízlej na kom Ti záleží. Těžký roky. Ale máš spoustu energie a o to víc Tě obdivuju, že sám nepiješ.
Sochař
Platinum Boarder
Příspěvky: 557
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34362
Re: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, aneb Před 7 rok, 10 měsíce  
Suchare, tak to je opravdu hrozivá situace. Tak nějak jsem tušila, že tam půjde o dům, o který bys odchodem přišel. Ale že to máš ještě spojené s podnikáním a nemožností najít nové vlastní bydlení... I když, zadlužovat se kvůli bydlení nemusíš, stačil by ten podnájem. Jenže u tebe asi hlavní budou ty rodinné vazby, bohužel to je věc, na kterou se musíš vykašlat. Přečti si něco o spoluzávislosti, ty se v tom vezeš absolutně. Já chápu, že máš ty lidi rád, ale pokud nechtějí se svým alkoholismem nic dělat, musíš se od nich odstřihnout. Nepomáhat, neřešit finance. Kde oni na to pití vlastně berou? Jaké jsou vlastnické vztahy ohledně majetku? Přece nemůžou zastavit barák bez tvého souhlasu, pokud část vlastníš apod. Řekla bych, že v tomhle máš určitě rezervy, že se jim všem snažíš pomáhat, co to jde a hasíš požáry a průšvihy všech. Tím jim ovšem nepomáháš, jen je podporuješ v jejich pití. Kdyby ten alkoholik byl jeden, bylo by takové utnutí pomoci efektivnější, takhle fakt nevím. Jen znovu opakuji: jsi tzv. spoluzávislý, najdi si o tom něco a třeba si leccos uvědomíš. No a každopádně bych doporučovala začít navštěvovat psychologa. A chodit sem, taky to pomáhá. Aspoň se máš komu svěřit. Jinak - máš nějaké přátele, kamarádku, jiné příbuzné, kteří stojí při tobě? Jestli jsi na to úplně sám, no tak to potěš koště.
Reminiscence
Gold Boarder
Příspěvky: 250
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#34933
Re: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, Před 7 rok, 9 měsíce  
Tak se mi po dlouhé době podařilo vyšetřit klidnou chvilku a pokouším se dohnat co se dá, než zazvoní telefon, nebo přijdu na další přehlédnutý malér.
Sochař:
vtípkování je super, nebýt toho, že se dá občas absurdní situace otočit ve vtip, byť suchý a černý, tak už se dávno houpu. Čili: máte-li někdo (včetně "Ja") nějakou vtipnou poznámku, nebo narážku, sem s ní, at depka aspon na chvíli zaleze.
Asi je tam někdo uvízlej na kom Ti záleží. Těžký roky. Ale máš spoustu energie a o to víc Tě obdivuju, že sám nepiješ

Minule jsem opravoval Stopku za budoucí čas a ted je to obráceně. Řekl bych spíše, že záleželo a energie už dávno došla. Bohužel to zpětně vidím tak, že když jsem měl energii a možnosti to řešit, tak jsem neměl to povědomí kam a jak lehce to může dojít a náznaky slepě přehlížel. Ambice se pro ně obětovat a o něco se v jejich prospěch snažit už mě přešly. Ono vlastně obětovat už není co a snahy byly všechny zbytečný a neakceptovaný. Už vážně hledám způsob, jak se jich zbavit.
S tím nepitím je to trochu švindl, ale jsem za něj rád, jinak bych se už opravdu asi uchlastal. Většina alk. nápojů mi nechutná, některé jsou mi dokonce odporné a po těch co mi chutnají mi nebývá dobře. Chlast mi kromě té aktuální chuti nepřináší žádný požitek, to diskutované "bažení" jsem snad nezažil ani za mlada a po požití jsem nepoužitelnej, narozdíl od těch mých "píčů", kteří jsou nepoužitelní bez napití a po něm vlastně taky ne, ale oni se cítí na ano.
Dalším výrazným brdzičem konzumace je fakt, že furt řídím, nebo pracuji, nebo za chvíli budu a napitej bych to nedal i kdyby se to smělo. Záleží na situaci, ale někdy mi okolní svět mírně rozmlží i jedno NA-pivo.

Reminiscence:
Nepomáhat, neřešit finance
S tím si můžeš být jistá, že jim v tom nijak nepomáhám a neřeším jejich finance co se výdajů za závislosti týká a jelikož jsem v tom důsledný a neoblomný, tak tím získávám spoustu záporných bodů, dokonce i výhrůžky od těch, kteří z jejich závislostí profitují. Finance ale musím řešit ty společné, ve kterých ovšem totálně propadám a tuším, že už mě to brzy dožene a utopí. (Bohužel ne úplně, takže to bude dlouhá a bolestivá smrt).
Kde oni na to pití vlastně berou?
Myslíš, že je těžké brigádama vydělat na cigára a trochu chlastu, když Ti na jiných výdajích "vůbec" nezáleží? Nebo celou výplatou pravidelně umořovat dluhy v hospodách a souběžně s tím vytvářet další, nebo přijmout nejakou lichvářskou "výpomoc ve finanční nouzi" když to zrovna jinak nejde?
Přece nemůžou zastavit barák bez tvého souhlasu
No to právě můžou, protože v tom kroku se nikdo nikoho na souhlas neptá, tedy bavíme-li se o výkonu moci úřední a ne o odkládání majetku do zastavárny. Určitě víš co je SJM (co je moje je i tvoje) a znáš praktiky exekutorů, když u nich doma najdou cokoli, co se dá prodat aspon za 300,- tak je nezajímá a těžko se dokazuje, čí to doopravdy je. Nehledě na to, že jejich přístupem stoupá i moje zadluženost, tedy i mé potencionální exekuce mohou být hrozbou pro náš společný majetek.
Bohužel se to týká i cizích věcí, které mám doma na opravu.
znovu opakuji: jsi tzv. spoluzávislý
Cítím se spíš tzv. trestaný za to, že odmítám být spoluzávislý a spoluzodpovědný za jejich závislosti. Možná že kdybych dříve přistoupil na jejich hru a chlastal s nimi, dokázal bych spíše ovlivnit kolik v té hospodě nechají a kolik čárek navíc jim kdo na jejich lístek připíše.
A chodit sem, taky to pomáhá
No v rámci možností sem občas aspon nahlédnu, ale na odpovědi se mi těžko hledá klidná chvíle. Z každé další odpovědi mám radost, jako kdysi z došlého dopisu na vojně.
máš nějaké přátele, kamarádku, jiné příbuzné
Z bližších příbuzných jsme 2 proti zbytku, ale vzhledem k odděleným domácnostem i vzdálenosti si jen občas posteskneme, jak nás zase vypekli. Přátelé postupně "vyprchali" zbili jen ti posilující druhou stranu barikády (to ale nejsou od slova přátelé, to jsou spíš známí kteří se umějí tvářit jako kamarádi když vycítí, že je co nebo za co pít, nebo možnost toho "přátelství" jinak využít) a kamarádku? Co třeba jednu úplně novou s plamenným pohledem Reminiscence? (Jinak budu muset zjistit, jak se těší takové koště).
Předem se omlouvám všem, co by ted chtěli napsat, že seznamka je na wéwéwé.xxx...
Suchar
Fresh Boarder
Příspěvky: 11
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž Místo: Středočech blízko Prahy Narozeniny: 11/30
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Nejsem alkoholik, notorik, ožrala ani 100% abstinent, jen s těmi prvními 3 jmenovanými musím žít.
 
#35050
Re: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, aneb Před 7 rok, 9 měsíce  
Zdravím
já bych potřebovala poradit jak na člověka co má problém s alkoholem a sám si to uvědomuje..ale bohužel sám ani s mojí pomocí to asi nedokáže, nebo jak na něj mám jít? zkoušela jsem už všechno..po dobrém, po zlém, prosila jsem, kompromisy jsem zkoušela atd.a nic.
Žili jsme spolu a přítel popíjel, vadilo mi to ale neřešila jsem to do doby, kdy to přešlo v každodenní rutinu..at byl v práci nebo ne, musel si dát. Buď aby se mu po práci lépe spalo, nebo ho někdo naštval, nebo si našel jakýkoliv jiný důvod. Já se ho snažila navést na myšlení, aby se nesnažil najít si důvody proč pít, ale aby si našel důvody proč nepít..bezúspěšně..Časem začal být pod vlivem agresivní..řve, sprostě nadává, rozbíjí věci a i mě už několikrát napadl. Dokonce i mé dcerky-těch jsem se zastávala a tak se obrátil proti mě. Vyhazoval mě den co den z domu, a když jsem si sbalila že jdu, nebo jsem chtěla dostat z bytu holky, nepustil mě ani je nepustil. A i když jsem ho na chvíli zadržela v pokoji aby holky mohly utéct, on zařval a ony se vrátili jaký z něho měli strach a hlavně měli strach aby mi neublížil..mají s tím totiž již zkušenosti, z mého prvního manželství, kdy exmanžel sice moc nepil, ale byl agresivní-ale pouze ke mě, děvčata z toho vynechával, ale ty to kolikrát viděli.
Přítel se pokaždé druhý den omlouval se slovy že nezvládá situaci- před dvěma lety mu totiž zemřel jeho mladší bratr vlastní rukou a on se s tím nemůže vyrovnat. Do toho mám tři holčičky a on do té doby byl bezdětný. Začal být agresivní i na ně..Vždy řekne že už se alkoholu nikdy nedotkne, ale chuť je silnější než on, a zase sáhne minimálně po pivku..a to je pořád jen jedno a stačí, z toho jsou dvě a pak chytne slinu no a poté už po mě zase začne řvát..
Dokonce mě napadl a kopal do mě v těhotenství..hrozně chtěl mít miminko, že jak se narodí tak přestane pít a vše se změní..že to bude ten důvod aby se dal dokupy. Na místo toho začal pít ještě víc. Dokonce jednou dcerku co se nám narodila- měla asi měsíc, pod vlivem málem utopil, ted je maličké dva a půl měsíce a v necelých dvou měsících mu upadla na zem když byl na mol u kamaráda..to se zhroutil a že už se alkoholu zase ani nedotkne. Nevydržel to ani dva dny a zase začal pít. Mezitím už jsme přišli i o byt, protože většina peněz šla do pití místo do nájmu a navíc sousedé si stěžovali na věčný noční hluk..také práci musel změnit kvůli pití. Já s malinkou jsem zkončila u matky, dcery u jejich otce-mého bývalého manžela a on u kamaráda. Teda nevím jak toho člověka nazvat, jelikož když si spolu jednoho dne nakoupili vodky, přítel začal vyvádět před bytem mé sestry, kde jsme slavili její a mé dcerky narozeniny s celou rodinou..odvedli ho až policisté. To opět že nebude pít..uběhlo čtrnáct dní, omezil to, ale dá si. nejdéle vydržel tři dny a to si nejsem jista jestli mi nelhal, protože ten jeho kamarád mu neustále den co den nabízí pivo, vodku..sám totiž denně pije ačkoli má rodinu. Já ho prosila at mu nenabízí, spíš naopak at před ním nepije, když je kamarád a ví jaký je když si vypije at mu alespon takhle pomůže, ale naopak sama jsem viděla už několikrát jak mu tajně naznačuje at si dá v domění že já to nevidím. Přítel mě poprosil at ho přihlásím do nějaké protialkolové léčebny nebo někam že on sám by na to neměl sílu se přihlásit, ale já nevím kam a navíc jak se držel, tak včera mi volal zase uplně namol, opět zaspal do práce a to jen proto, že mu opět kamarád rád podal flašku, když jsem od něj odešla k matce..je mi ho líto, i když mi hodně ublížil a ubližuje i dál s rozdílem že mě již nebije, protože se bojí že na něj zavolám policii, ale i tak bych mu ráda nějak pomohla už kvůli naší dcerce, kterou si tolik přál, a když tak bude pokračovat, tak o ni nadobro příjde..
Hana Nesvarbová
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#35068
Re: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, aneb Před 7 rok, 9 měsíce  
Nechápem, čo ešte čakáte od toho človeka. Zázrak? Ten sa bohužiaľ konať nebude. Jeho agresívnu povahu nezmení ani abstinencia. Je to v ňom. Dlhodobé užívanie alkoholu zmení povahu človeka. Píšete, že Vás napadol a dokonca aj dcérky. To Vám na tom "chlapovi" záleží viac ako na deťoch, že to dopustíte? Chcete ich pripraviť o detstvo len preto, aby ste Vy mala chlapa? Tešil sa na dieťa a preto Vás kopal v tehotenstve a potom začal piť ešte viac? To je zvláštne tešenie. Ten "silný" chlap, ktorý napáda ženu a deti nemá silu sa prihlásiť do liečebne. A prebaliť nepotrebuje? Je dospelý a zodpovedný za svoj život a svoje konanie. Ak si uvedomuje svoj problém a zaleží mu na Vás, tak vie čo má robiť. Pochybujem že by nevedel,že existuje lekár, čo sa volá psychiater. Prepáčte, ale myslím, že liečiť sa potrebujete aj Vy. A to na nekonečnú blbosť. Že ste ešte s ním. Ale je pravda, že pre mňa je niekedy ťažko pochopiť konanie Vás žien.
P.S. Neurazte sa za to, čo som napísal. Nie je to osobné. Je to môj názor na základe zažitého. Ale možno sa mýlim a bude výnimka.
krtko
Platinum Boarder
Příspěvky: 2299
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#35069
Re: Soužití s alkoholiky přešlo v pomalé umírání, aneb Před 7 rok, 9 měsíce  
Svému muži pomůžete nejvíce tím, když mu pomocí jeho vlastní medicíny za pomocí života udělíte řádnou facku. Pokud to jenom drobet jde, utečte. Pokud ne, hledejte cesty jak utéct.

V případě, že budete chtít být milosrdná, tak mu dejte ultimátum. Bud se začne léčit, nebo odcházíte.

Spoléhat na zásah prozřetelnosti je bláhové. Toto Vám píšu coby abstinující alkoholik, který sám takto huntoval životy svým bližním.

S pozdravem a přáním všeho dobrého Včelař
Včelař
Platinum Boarder
Příspěvky: 722
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter