Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Přítel pije a trpí depresemi
#7047
Re: Přítel pije a trpí depresemi Před 12 rok, 6 měsíce  
To "jednou týdně na pivo", nepřipadá v úvahu.Jestliže je alkoholik, musí abstinovat pořád.Jde to.Je to už dost napsáno, vysvětleno, takže, žádné odpustky, Ty si raději najdi Al-anon, ty budou pro Tebe.Taky potřebuješ poradit, jak s ním mluvit, jak se chovat.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7051
Re: Přítel pije a trpí depresemi Před 12 rok, 6 měsíce  
Věro, rozhodně léčba, tedy spíš terapie není o tom něco potlačovat. Spíš přijmout to co se nám stalo a může to být hodně dávno nebo jěště jinak. Nejdřív to otevřít a pak přijmout, vyrovnat se s tím. Já jsem prožila v dětství dost nepříjemného, ale podařilo se mi s tím smířit. Prostě se to stalo. Důležité je jak žiju teď. Takže ano, terapie je o přijmutí reality. Nechat minulost být, nezabývat se tolik budocností, v tom smyslu, budu šťastný, přestanu pít až budu mít to a to, stane se to a to. Snažít se žít smysluplně každý den, každou chvíli. Užívat si toho hezkého a umět řešit to nepříjemné. Ale přítel je teď především fyzicky závislý a z toho se nejdřív musí dostat. To, že vypije daleko víc jak ty, je o tom, že má velkou toleranci. Nepijícího člověka by dva litry vína denně zabili, ale pro alkoholika to je norma.
Rozhodně nemá moc šancí, za mě tvrdím, že žádnou, zkoušet to sám. Nedá se říct, kdy je ten nejvhodnější okamžik, kdy se rozhodne začít situaci řešit. To, že vydrží týden nepít vůbec nic neznamená. Já to vydržela 5měsíců. To, že zkusí, chvíli nepít ho jenom ujistí, že to zvládne, že to má on sám pod kontrolou. Někomu nepomůže, když je vyhozen na ulici,rozvede se s ním partner, příjde o práci. Je to naprosto individuální. Zkuste ho kamkoliv dostat, ale znova, pokud nebude chtít sám....
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7053
Re: Přítel pije a trpí depresemi Před 12 rok, 6 měsíce  
Věro, zkuste někde sehnat knihu



Když někdo blízký pije

Nakladatelství Portál vydalo knihu dvojice autorů Dr. Claude Ühlingera a Marlyse Tschui. Kniha je určena rodinným příslušníkům osob, které se potýkají se závislostí na alkoholu, také lidem jim blízkým a lidem z jejich okolí.

Dr. Claude Ühlinger, psychiatr, terapeut zabývající se rodinnou terapií, působí na jednotce pro léčení závislostí ve švýcarském Fribourgu, je autorem několika publikací o prevenci recidivy alkoholismu, podílí se na vývoji skupinové terapie závislých pacientů. Marlyse Tschui, švýcarská žurnalistka, se specializuje se na psychologii a je autorkou několika knih, např. o psychických onemocněních.
Já jsem ji četla nedávno a oslovila mě. Snad by jste tam našla i odpovědi, na problém vašeho přítele.
Snad nebude vadit tento odkaz, já jsem na ni narazila jen náhodou v knihovně.
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7056
Re: Přítel pije a trpí depresemi Před 12 rok, 6 měsíce  
Na AA můžete jít spolu, oba, dozvíte se moc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter