Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...1213141516171819
Dolů
Téma: Matka alkoholička
#5579
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 9 měsíce  
Díky Líbo-a o tom je celá má reakce.Stále se týká podobných Cidrichů,kteří se jakkoliv objevují v našem životě,s kterými nesouhlasím,aniž si začnu sama uvědomovat JÁ budu ten, kdo se nechá vyprovokovat-protože tuší lež,která je MOŽNÁ VĚDOMÁ,ALE MŮŽE BÝT I NEVĚDOMÁ(alkoholik je člověk,který onemocní-NE VŠICHNI DOKÁŽÍ BÝT UPŘÍMNÍ,ABY SE UZDRAVILI-část textu AA).JÁ se stanu ten,kdo začne vidět provokaci,zlobu v druhém.Co to znamená v praxi?Vzbudí to ve mne touhu po odvetě,odporu,TOUHU UKÁZAT TO CO VIDÍM JÁ a tímto a jenom tímto začnu probouzet a dávat podnět k podpoře a probouzení zla tomu druhému.Stejná akce-stejná reakce NEJSOU ZALOŽENY NA DUCHOVNÍM PROBUZENÍ ŽÁDNÉHO-A JÁ SAMA V TOMTO PŘÍPADĚ,KDY TOTO DOVOLÍM JSEM JEN TEN,KTERÝ SE NECHAL VYPROVOKOVAT,ČILI STRHNOUT DRUHÝM-JSEM V TAKOVÝCHTO CHVÍLÍCH JEN BLBEC-A OHROŽENÝ DRUH,KTERÝM CLOUMÁ ALKOHOL-MÁ POKORA JE V TÉTO CHVÍLI NULOVÁ.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5580
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 9 měsíce  
Můj alkoholicky zasažený mozek má tendenci hledat chybu,vinu tam kde není to,co bych chtěla JÁ SAMA,S ČÍM BYCH JÁ SAMA CHTĚLA SOUHLASIT,co je Mé vlastní přesvědčení,které bych chtěla potvrdit jen ve chvílích,kdy mu to já sama svými nadbytečným přemýšlením,pochybnostmi o smýšlení a jednání druhých lidí dovolím.Pokora je také v klidu přijmout jakýkoliv názor druhého-s vědomím a respektem že toto je jen jeho vlastní názor,z kterého vychází.Začnu-li už soudit jeho úmysly,v té chvíli si nevážím ani člověka ale už také ne sama sebe.JSEM ZODPOVĚDNÁ NEJEN ZA SVÉ ČINY,ALE TÉŽ ZA SVÉ MYŠLENKY,ZE KTERÝCH ČINY VYCHÁZEJÍ.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5695
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 9 měsíce  
Ahojte vespolek. Verčo, už je to nějaký ten měsíc co ses ptala, jak se daří. Dlouho jsem neodepsala, neboť s mamkou to bylo pořád to samě dokola. Už se mi o tom ani nechtělo s nikým mluvit. Navíc jsem v březnu porodila, takže jsem na nějakou dobu na tyhle stránky přestala chodit a máti jsem vypustila z hlavy. Asi před 3 týdny se ovšem zdravotní stav mamky hodně zhoršil. Dostala se do nemocnice, doktoři o jejím stavu hovořili jako o pokusu o zázrak, dokonce padla i slova, že je před úmrtím. Jela jsem ji i s malým navštívit, a když jsem ji viděla, rozbrečela jsem se (žlutá od ucha u uchu, vyhublé ruce, nohy, samá modřina,megavelké břicho jak kdyby čekala trojčata, nechodila, nemluvila, smrtelný výraz, zkrátka děs)... A zázrak se ale asi opravdu stal! Před 3 dny se začala zlepšovat, a asi před minutou mi volá, ať ji najdu léčebnu!!! :-D !hurá! Přemýšlím o těch Bohnicích a strašně bych tě chtěla poprosit o nějaké informace. Třeba mě zajímá, zda bych za ní mohla chodit a jak často, popř. i s kočárkem. A mamku zajímá celkově, jak to tam probíhá. Pořád se bojí nějakých společných terapií- jak malá holka. Tak jsem si na tebe vzpomněla, jak jsi psala, že tvá maminka nakonec byla nadšená... Potřebovala bych najít něco i s nějakou rehabilitací- kvůli tomu chození... Máte někdo zkušenost třeba i s nějakou soukromou léčebnou? Libo a co byste poradila vy, jaký máme teď jako rodina zvolit postup. Verčo, jestli budeš tak hodná, ráda bych se Tě zeptala osobně třeba po telefonu na nějaké detaily ohledně těch Bohnic, napiš mi kdyžtak telefon třeba do mailu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , díky a lepším zítřkům Zdar
Simona

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#5696
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 9 měsíce  
Já bych Ti Simono poradila léčebnu v Havl.Brodě, je to na 6 měsíců, velká nemocnice, čili veškerá lékařská péče hned u nosu, v jiných pavilonech.Za mamkou stejně nebudeš moct chodit, na návštěvy, až po delším čase, je to tam dobře zvládnutelné-režim.Výborný lékařský tým s primářkou v čele.Je tam většina alkoholiků, jinde jsou většinou feťáci, dost šok pro starší lidi.Budete mít všichni čas na to, jak pokračovat dál, zklidnit se, dát se do kupy.Je to na nemocenku, důchod nebo marození jí půjde na konto.Můžete někdo z rodiny tam jet na týden na rodinku, to je moc velký přínos pro ni i pro Vás!.Upřímně mamce přeji nástup, výdrž, a má ještě šanci prožít krásné klidné roky, Vy s ní!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6003
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 8 měsíce  
Tak mamka včera zemřela. Snažíme se s tím vyrovnat, i když se to dalo čekat, je to těžké. Kéž by to mohlo být varování pro ostatní.
Simona

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6005
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 8 měsíce  
Simono, je mně to líto.Myslím si, že mamce je lépe.Už jí totiž tělo nebralo alkohol, proto přestala pít, vyděsila se pozdě.Měla asi už zasaženy všechny orgány, stejně by už jen přežívala v bolestech.Posílám pohlazení.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6213
blok Před 12 rok, 8 měsíce  
Text byl smazán administrátorem webu.
J Cidrych

Poslední úprava: 27/07/2011 21:22 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6216
blok Před 12 rok, 8 měsíce  
Text byl smazán administrátorem webu.
J Cidrych

Poslední úprava: 27/07/2011 22:20 Provedl: zbynek.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6233
Re: blok Před 12 rok, 8 měsíce  
P.Cidrich,neměla bych reagovat-nicméně nedá mi.PŘEČETL JSTE SI DOBŘE POSLEDNÍ PŘÍSPĚVEK OD SIMONY????MATKA-MRTVÁ NA NÁSLEDKY SVÉ ALKOHOLICKÉ NEMOCI!!!!PTÁM SE VÁS,DOŠLO VÁM VŮBEC,ŽE SE STÁLE HOVOŘÍ,ZDĚLUJE O SMRTELNÉ NEMOCI,JAKOU ALKOHOLISMUS JE????JÁ SAMA JSEM DOSTALA DO SKUPINY TĚCH,KTEŘÍ SE STALI ZÁVISLÍ.I JÁ JSEM SE OPĚT PO 8 LETECH OPRAVDOVÉ STŘÍZLIVOSTI DOSTALA MEZI TY,KTEŘÍ NEUNESLI REALITU ŽIVOTA A SÁHLA VEDLE.VÍM,ŽE SE POTÁCÍM STEJNĚ JAKO MNOZÍ JINÍ NA HRANICI ÚNOSNOSTI NA HRANICI MEZI ŽIVOTEM A SMRTÍ.VĚŘTE,ŽE MI NENÍ PRÁVĚ DO SMÍCH ANI DO ZPĚVU-ALE KOPAT,BEZDŮVODNĚ NAPADAT DRUHÉHO,DRUHÉ?MYSLÍM,ŽE TOTO MÁM DÁVNO ZA SEBOU.JAK VIDÍTE-KOPU JEN DO SEBE-PROTOŽE VÍM ASPON´TO JEDINÉ-MŮŽU SI ZA TO VŠE JEN SAMA.ŽIVOT BUDE POKRAČOVAT I BEZE MNE.POTŘEBUJU BÝT NEJDŮLEŽITĚJŠÍ ČLOVĚK PRO DRUHÉHO ČLOVĚKA,DRUHÉ LIDI,NEBO SE MUSÍM NAUČIT BÝT TEN NEJDŮLEŽITĚJŠÍ A NEJMILEJŠÍ ČLOVĚK PRÁVĚ SAMA K SOBĚ A PRO SEBE.ZA CO,KE KOMU MUSÍM BÝT PRÁVĚ TED´ZODPOVĚDNÁ NEJVÍC.PŘIDÁVÁM K TOMU,ŽE JSEM ZAPLAT´PÁNBŮH OPĚT NAŠLA SVOJI VÍRU.NECHTE PRACOVAT,ŽÍT DRUHÉ A BOHA,POKUD V NĚJ VĚŘÍTE-A NENIČTE A NEŠLAPEJTE PO NADĚJI PRO JINÉ.DĚKUJU Z CELÉHO SRDCE.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#6513
Re: Matka alkoholička Před 12 rok, 7 měsíce  
Dobrý den,
mojí matce je 60 let. 8 let abstinovala, před tím 10 let pila.Pila jen tvrdý alkohol.Slivovici a vodku. Byla nesnesitelná, opravdu nechutná. Mnohokrát se někde zranila, párkrát byla i na záchytce a ani už si nemohu vzpomenout kolikrát se byla léčit a kolikrát se po návratu do týdne zase opila a kolotoč se spustil na novo.Bylo to hrozné období, plné stresu, slz, odporu k vlastní matce (učitelka), hysterie, zkažených Vánoc, kdy jsme ji našli nahou jen v kabátě ve sklepě s flaškou atd. Těch hovorů a přemlouvání aby se šla léčit a ultimát. Prostě děs. Pak se to po 10 letech povedlo a opravdu se držela. Mezitím jsem se vdala a mám dvě děti, které ona miluje a skvěle se jim věnovala.
Ale potom přišly nějaké problémy a důchod a začla pít zase.Chvíli se ji dařilo to tajit, ale pak ji sestra našla doma úplně mimo, zase nahou a hnusnou (opravdu to nejde popsat jinak) a začlo to. Trvá to něco přes měsíc co to vím a stres se ve mně kupí. Já jsem ji úplně odepsala a nejsem schopna ji pomoct a jezdit za ni, protože kdybych ji viděla v těch stavech asi bych byla agresivní. Přesto jsem ji už poslala pár opravdu tvrdých sms, kde jsem ji napsala jak nechutna atd je. Co za odpornosti před 10ti lety dělala a že moje děti neuvidí dokud nebude čistá. Je mi z ní fakt zle, stydím se za ni a bohužel ji i viním z problémů, které mám já ted doma. Nejde o alkohol, ale opravdu z ním mám nervy na dranc. Ne, že bychom dřív žádné problémy neměli, ale ted jednám zkratově a to je velký problém. Jediné východisko pro sebe, vidím v tom, ukončit s ní veškeré kontakty. Už nikdy nechci zažívat to co dřív a už ji nechci v těchto stavech nikdy vidět.
Napsala mi, že pojede na kliniku na detox na 14 dní, ale já se bojím, že to nestačí.
Máte někdo taky takový problém, že jste až hysteričtí a zlí na toho alkoholika.Já jsem ji napsala opravdu dost škaredých slov.
díky za odpověd.
Lucka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...1213141516171819
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter