Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234567
Dolů
Téma: Mamka alkoholička
#12582
Re: Mamka alkoholička Před 11 rok, 3 měsíce  
Jo, děvčata, ten alkohol je opravdu silnější, než člověk.Je mně vašich příbuzných líto, on už je ovládá, oni už jsou otroci.A neuvědomují si to.Já na tom byla snad ještě hůř, úplně mimo, nezajímalo mně vůbec nic, jen aby bylo co pít a kouřit, nic jiného neexistovalo.Dášina mamka podcenila doléčování, alkoholičkou totiž zůstává do smrti, a rychle zapomene na to zlé s pitím, a Danny bratr patří do nemocnice , pak na léčení.Jenže je donutit nelze.My to víme, oni ne!Nedělají to naschvál, jsou pořád pod vlivem chlastu,nemyslí normálně.Ani smrt je neděsí.Potřebují oba lékaře, nemocnici, léčebnu a pak doléčování.Neřeknou doktorům pravdu, musíte to říct Vy, a není to bonzování, udávání, je to pomoc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12740
Re: Mamka alkoholička Před 11 rok, 2 měsíce  
Dobrý den,ani nevím, jak začít, mám už svou rodinu a proto se mi zdá být tento problém ještě těžší. Moje matka je alkoholička, před deseti lety se zamilovala a opustila mě a tehdy i mojí 16ti letou sestru, několik let o nás nejevila téměř žádný zájem, byla prostě zamilovaná , a před dvěma lety mi její sestra zavolala, že mamka pije, právě prodělala delirium a je třeba se o ní postarat, byla jsem tehdy v pátém měsíci těhotenství, přesto jsem za ní jela, celá rodina, včetně našeho otce, se o ní postarala, odvezli jsme jí do léčebny, byli jí oporou, po návratu opět pila, tak přišlo z naší strany ultimátum, pokud bude pít, neuvidí nás, ani vnoučata, za měsíc přijela sama, že už nepije, že to zvládla, cca rok sekala dobrotu, našla si novou práci, pravidelně nás navštěvovala a až v létě 2012 se s námi opět přestala vídat, najednou jí obtěžovala být s námi, neexistovalo u nás přespat, myslela jsem, že opět piji, pak jsem nacházela upité lahve, zátky od piva apod. na otázky vždy odpověděla, že problém nemá, že nepije, že chce žít, naposledy jsem jí viděla 1. září 2012 a pak až minulý týden, vlastně na nový rok, volala mi její sestra, že ji odváží vrtulních na traumatologii, prodělala epileptický záchvat, zranila se a její život je v ohrožení, myslela jsem, že se mi zbořil svět, co jsem udělala špatně. Druhý den jsem jí navštívila, byla v delíriu, nic tak děsivého jsem snad nikdy neviděla, přivázaná k lůžku, samá modřina, vykřikující, její diagnóza, nefunkční játra, nízké hodnoty minerálů, totálně narušené vnitřní prostředí, po pěti dnech se s delíria probrala, nejdříve plakala, že si myslela, že je sama, že jí nikdo nemá rád, i přesto, že jsem se jí snažili kontaktovat, řekla jsem jí, že musí do léčebny, ona opravdu málem umřela a řekla mi, že do léčebny nepůjde, nic si nepamatovala, teď je stále v nemocnici a nějakou dobu ještě bude, nevím, co mám dělat, nemyslím na nic jiného, když se vrátí domů,nezvládne to, zase bude pít a tentokrát to nepřežije, stále dostává krev a doplňují jí minerály. Už jsem i uvažovala o tom, že ji nechám zbavit svéprávnosti, že je to jediné řešení, jak ji dostat do léčebny a zachránit jí život, ale odpustí mi to někdy?... nevím, co mám dělat, jsem bezradná, nevím, co se stalo, proč pije, vše bylo v pořádku, nemyslím si, že měla důvod znovu pít. Poraďte mi prosím. Děkuji Lenka
Lenka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12741
Re: Mamka alkoholička Před 11 rok, 2 měsíce  
Leni, mamka jen svou nemoc nezvládá,dokud je ještě v nemocnici, přemluvte jí, aby šla do léčebny, v Havl.Brodě trvá léčba 6 měsíců, to už by měla zabrat, vůbec neberte vážně výmluvy, tipu-že si myslela.....Nenechte se vydírat.Každý den v nemocnici bude myslet lépe, nyní může být mimo, spolupracujte s lékaři.Když jí nepřemluvíte k léčení, musíte se smířit s tím, že se upije!Jenže její rozhodnutí musíte brát tak, jak chce ona.Zbavení svéprávnosti nic moc neřeší, každý alkoholik si chlast sežene, ukradne, vyžebrá...a chudák ten, kdo za ní bude ručit.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12743
Re: Mamka alkoholička Před 11 rok, 2 měsíce  
MOc děkuji za odpověď, právě jsem četla zprávu z nemocnice, alkoholismus popírá, přiznává dvě sklenky vína večer, nic víc, lékařům jsem potvrdila, že alkoholička je a snad teď na ní tak budou pohlížet a nenechají se obalamutit, zkusím jí přitlačit, musí jít do léčebny, já to vím, víme to celá rodina, ale nejsem si jistá, že to ví ona sama. Nechápu, že pro ní nic neznamenáme, mám malé děti,ptají se na ní, ale ona si nevzpomene ani na svátek, ani na narozeniny, přitom v delíriu prý mluvila jen o nás, její obvodní lékařka mi doporučila, požádat v nemocnici, aby jí udělali psychiatrické vyšetření, tak to také zkusím, začínám se bát, že jak se jí udělá lépe, půjde domů na propustku a začne vše znovu. Jsme z Jižních Čech, prvně byla v léčebně v Písku, ale po 4 týdne šla domů s výbornou zprávou, že je bezproblémová, vše zvládá, je komunikativní apod., úplně všechny obelhala.
Lenka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12755
Re: Mamka alkoholička Před 11 rok, 2 měsíce  
Leni, tlač na pilu, trvej na tom, aby šla na léčení, řekni jí, že jí máte rádi, chcete aby žila.....ta léčebna v Písku je sice dobrá, ale mamka tam byla krátkou dobu.Nechtěla přestat pít, slíbila vše, pustili jí, a je to.Právě proto je tak moc důležité, aby alkoholik šel na léčení hlavně kvůli sobě, aby nelhal lékařům, oni nemůžou tušit, jak, kolik pije......za delší dobu v léčebně bude mít čas na ten pořádek v hlavě, co a jak dál.Jestli umřít s flaškou, nebo žít s Váma.V Písku jsou i AA.Taky bys jí mohla vzít k nám do ČB.Hodně sil.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#14664
Re: Mamka alkoholička Před 10 rok, 7 měsíce  
Jana Mertosová napsal:
Vím,jak se cítíte.Vím čím jste prošla.Nedá se nikdy zaplatit,ani vrátit a nahradit nic z toho.Vaše máma se konečně dokázala rozhodnout.Trvejte ted´na tom,aby své rozhodnutí dotáhla do konce.Tvrdě trvejte na tom,aby konečně nastoupila celou protialkoholné léčbu.Možnost už dáte tím.že jí zalejete doma kytky,vyberete poštu a postaráte se o byt tak aby ona měla v léčebně klid jen sama na sebe a své problémy.Můžete jí říct,že toto je vaše poslední podaná ruka,kterou zklame-li,ji už nikdy neuvidí,společně s vámi a s vašimi dětmi.Vy tím dáte šancinejen jí,ale i sobě-aby jste mohla v případě,že máma nevyužije mohla v klidu od ní odstoupit a přenechat ji v klidu Bohu-jejímu osudu.Vy se tím máte možnost sama osvobodit,jestliže selže.
Když jsem lítala v maléru já a potřebovala pomoc,Stál pokaždé u mně syn-jako jediný stále věřil.Vím jak moc prožíval každé mé selhání.Dnes vím jak moc si vytrpěly mé děti.Jeho poslední pomoc byla v tom,že mne v hrozném stavu doprovodil k psychiatričce.Jsem mu za to nesmírně vděčná-i když vím,jak moc se cestou za mne styděl.Já bych tu cestu tramvají přes celou Ostravu nezvládla bez jeho pomoci.Stejně jako jsem mu vděčná,že uděla všechno co bylo v jeho silách,abych mohla tenkrát nastoupit do léčebny.To už jsem věděla,že toto je poslední,čeho je pro mne chopen.Toto bylo také pro mne závazkem abych mohla vzchopit konečně i já.Nějak cítím,že vaše máma je v tomtéž bodu zlomu,jako jsem byla kdysi i já.
zdenka myslikovjanova

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234567
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter