Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...3456789...25
Dolů
Téma: mám fyzickou závislost na alkoholu
#1973
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
ahoj Radko,
zrovna jsem Ti chtěl odpovědět,beru to popořadě jaktože nespíš
strategie by byla ,zkusit změnit způsob života,vrátit se ke koníčkům a najít nějakého cvokaře,co učí alkoholiky ty dovednosti jak odmítat alkohol a tak.já zatím umím jen přijímat flašky
že nepočítáš dny je dobré,horší je že se ti to vrací,asi na tebe přijdou černé myšlenky a pak to řešíš takhle.tomuhle moc nerozumím proč člověk začne pít když už přestal,asi mě taky v budoucnu čeká,jednou tomu určitě budu čelit.
já řekl kamarádovi,že přestávám pít tak mi nabídl ,kdyby to na mě přišlo,že mám volat že přijede,tak zkus taky něco takového a nebo napiš sem
Jiří Jaroš
Senior Boarder
Příspěvky: 64
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1974
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Květo,děkuju ,že jste se za mne pomodlila,musíte být hodný člověk,doufám že myslíte i na sebe nejen na ostatní.budete se divit ale když jsem mojí sestře dnes říkal že nepiju ,tak říkala že je to zásah vyšší moci,že to není jen tak
před dvěma týdny mě viděla opilého v kuse,tak z toho měla radost.napište nějakou knížku o alkoholicích,myslím že se prodá
Jiří Jaroš
Senior Boarder
Příspěvky: 64
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1975
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Radko,co čertík,neponouká tě ? já dneska naložil plné lahve a odvez je kamarádovi ten to bude mít na půl roku,už mě nebavilo jak na mě ty lahve koukají
Jiří Jaroš
Senior Boarder
Příspěvky: 64
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1977
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Jirko ahoj,
chválím, žes alkohol vyházel, to je správné rozhodnutí, dokud máš odhodlání, udělej důkladnou domovní prohlídku, ať ti tam nezůstane ani ťuk! Ach zas nevyžádaně radím, promiň.

Skutečně stav, který jsi popisoval v prvním příspěvku je zoufalý, je fajn, že vůbec máš schopnost bojovat. Podívej já před x lety po dost těžkým abstáku měla napsáno od LZ: bez dosazení abstinence prognóza silně nepříznivá, což je podle mého tvůj případ též.

Myslím si, že rozhodnutí je dobré, vyhledat odbornou pomoc, by Ti prospělo, ono tím, že někam docházíš byť jen ambulantně, má cosi do sebe, pokud jsem fér k sobě a lékaři, který si zaslouží fér čestné jednání od pacientů, protože jak jinak jim má pomoci, kdyby mu lhali, že. Tak je to přínosné, oni jsou školení a vdýchnou ti krom naděje i motivaci v podobě ocenění, žes zvládl, to se ti zde dostane taky, ale osobní kontakt má své kouzlo též.
Mmj. Ti pomůže poskládat psychiku a snáz budeš obnovovat koníčky.

Můžeš i vyhledat pomoc AA, ti taky jsou ochotní poskytnout ti tel. číslo, pro případ, že na Tebe pčřijdou chutě, můžeš jim zavolat. Možná tu někde najdeš spojení na Libu, ta je v tomto hodně obětavá. To by ti mohlo pomoci, že budeš mluvit s někým, kdo si peklíčkem alkoholismu prošel a ví o čem mluvíš z vlastní zkušenosti, přičemž ten, kdo to nezná tomu do toho nikdy nemůže vložit tolik opravdových emocí. Obvykle ti bez zkušenosti řeknou, no tak nepij a víc nemaj o čem mluvit, páč se domnívají, že se vyjádřili dost jasně.

Co se týká mé osoby, já udělala hodně opatření, skutečně se nedokážu zaradovat večer za další čistý den, protože těch já mám a když do toho vletím, tak po několikadenním nezřízeným tahu jsem zas na začátku.
Může na to mít vliv to, že jsem byla 3x těhotná, 3x kojila a to jsem přirozeně nepila, přišlo mi to tak normální, že nebylo co k přemýšlení. Pak to že po mých excesech dojde k takovým tiátrům, že jsem dočasně vyléčená, no a možná i smířením se, že nepitím - abstinencí a počínajícím přijetím abstinence jako životního stylu.

Ze své zkušenosti vím, že se dá v pohodě zaspat nutkání, kor když je program na další den.
Květa dělá průzkum.
Já v rámci svých bojů a ve snaze po získání max. zkušeností jiných, informací, jsem založila diskuzi, kde jsem své poznatky vypsala.
Diskuze na těchto stránkách je výborná, MUDr. Mlčochovi bych přála, aby mu jeho projekt přinesl ještě víc, než od něj očekává.
Mnozí lidé, než nějaký krok podniknou, mají-li přístup k internetu, hledají info tam. Tady se jich najde.

Podle mého je potřeba v boji využít max. dostupných zbraní, tedy klidně hledat kdekoli, spojit vše do jednoho, rozebírat, zjišťovat, třeba chodit na AA i se léčit ambulantě, cokoli, jen to nevzdat.
Když si člověk přečte -matka alkoholička zemřela, tak já tu seděla jak opařená, když si vezmu že někdo umře kvůli pití a je mu jen přes 30let, je mi do pláče.

Jirko, zkus se podívat na www.volnadiskuze.cz , kde najdeš příběh Kakamily, která má čtyřicítku za sebou, pít přestala, protože jí hrozilo selhání jater, nikde se neléčila a pouze po nějaké době přispívala do diskuze, tomu předcházel pokus o přejití z tvrdého alkoholu na víno, což nepomohlo, játra se zhoršovala dál, pracuje coby obsluha hospodě, nikdy nezměnila práci, tedy dokázala ignorovat alkohol kolem sebe. Dnes má játra čistá, přestala i kouřit, abstinuje přes dva roky.

Tento příspěvek je pro Tebe a ty, kdož jsou na tom podobně, nebudu reagovat na dogmatická tvrzení, že se nedá abstinovat, pokud se nevyhýbáte důsledně alkoholu, nevyhýbáte se pohledu na láhev, chodíte do prostředí v němže se pije. Přirozeně taková opatření pomáhají situaci ulehčit, ne vždy je to možné, to by člověk nemohl ani tv zapnout. Neboť neexistuje seriál kde by se sklenkou neťukalo.

Chci ti, Jirko, vdýchnout naději a posílit Tvé odhodlání, mé názory vychází ze zkušeností vlastních i zprostředkovaných a s poměrně důkladného studia problematiky v odborné literatuře.

Podle mého a nejen mého je trochu potíž se smířením, že už nikdy, ale to chce čas.
Radka K.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1978
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Ahoj Jirko / snad můžu tykat../, skvělé zprávy, hlavně vydrž , uvidíš, jak bude fajn probudit se střízlivý, hlava nebolí, žádné výčitky, co jsem to zas včera provedl...
Určit+ si přečti diskuzi, kterou Ti doporučuje Radka K., je moc zajímavé si přečíst, jak se z toho dostali ostatní i sledovat deník některých /třeba Jirka /, jak přestávali , něldy selhali, ale hlavbě bojovali !!! Je to moc zajímavá diskuze, stojí za to si ji najít.

Hlavně Ti držím palce a dej vědět, jak je . vidíš, co Ti tu fandí lidí..........
Aneta

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1980
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Hezký sváteční pozdrav posílám Jiří,

kdybych nemyslela také na sebe, tak bych na druhých ,,páchala jenom dobré skutky,, a to bych vážně nechtěla .
Co se týká nedodělané práce o závislosti, jsem spíše praktik a teorie je pro mě dost obtížná obzvláště v otázce jak alkohol působí na organismus ( věda je hodně daleko, je to všechno zajímavé i těžké), tam jsem uvízla. Přesto, že v otázce pomoci je prvotní praxe, vím, že bez určité dávky teorie může být praxe naopak chybná a dopouštíme se omylů a to bych také nechtěla. Uvidíme, tento týden jedu na další motivační přednášky, kde se budou prezentovat již ukončené práce i o jiných tématech.

Včera večer jsem si na Vás Jiří vzpoměla, syn byl v silné nepohodě, problém s podnikáním, již třetím rokem má na podzim existenční problémy a tak z ničeho nic řekl: ,,jiní se ožerou nebo si zahulej a jsou v pohodě,,. Aniž bych tento výrok okomentovala, nakonec večer vyrazil do ulic se projít, šla jsem s ním, museli jsme se potom smát, jak jsme krouhali zatáčky v ulicích. Přišli jsme k jedenáctý, šel spát a ráno říkal, že spal.

Jak říkáte, že byste se připravoval, až se ten čertík ozve, tak tu má pan dr. Mlčoch knihy ke stahování. Třeba by Vám užitečně ukrátila chvíli kniha :
Bažení - craving, společný rys mnoha závislostí a zvládání (Karel Nešpor) z nabídky knih:
Jak překonat problémy s alkoholem (Karel Nešpor)

Jako chuťovku, krátkou citaci:
Uvedený princip vysvětlujeme pacientům na jednoduchém příkladu. Lidskou psychiku si můžete představit jakou autobus, v němž se veze mnoho cestujících. Bohužel je mezi nimi i pan Bažení. Pana Bažení nelze z autobusu nijak dostat, ale je možné ho nepustit za volant. Pak bude všechno v pořádku. Pokud se ale pan Bažení ujme řízení, bude nutit, své inteligentnější spolucestující, aby mu sloužili, a při tom řídit vysloveně špatně a nebezpečně. Skoro každý má nějakého pana Bažení a je dobré o něm vědět. Uvažujte chvíli o tom, co vám ten váš pan Bažení způsobil a kterou lepší část své osobnosti necháte řítit místo něj v budoucnu.

Myslím na Vás, nenechte se zaskočit, pamatujte, že za ty léta alkohol udělal své a tak se na všechno raději připravujte. On strach je také motivací, ale jen krátkodobou, to máme zjištěno všichni, takže nepřestávejte i v té radosti z nynějších úspěchů pokračovat v cestě za tím očekávaným lepším zítřkem .
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2002
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
zdravím Vás všechny,díky za příspěvky, dost o nich přemýšlím.
No tak je to osmý den co nepiju,dost věcí se zlepšilo.Už nechodím po venku v noci,dá se ležet,dneska dokonce na mě padla únava přes den a to pořádná,že jsem zalehnul V práci skvělé,už píšu zase deseti a neklepou se mi ruce ,jen malinko,holt asi následek poškození nervů.dostavily se výkyvy nálad,chvíli pohoda,pak řvu na tátu ať vypne pračku že mě nervuje
a pořád jím a jím jak jsem byl zvyklý třeba 3dny bez jídla jen pít,tak teď je pořád hlad
připavuju si strategický plán na víkend protože víkend =chlast,
takže někam vyrazím,abych toto pravidlo nějak pozměnil
ještě napíšu
Jiří Jaroš
Senior Boarder
Příspěvky: 64
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2008
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Jirko, o víkendu pije, chlastá každý hlupák, proč bys měl i Ty???Koukej na svět srdcem, je tolik hezkých, lepších věcí než je chlast, užij si je, nenuď se!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2021
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Ahoj Jiří,
organismus se Vám odvděčuje za snažení, je to jako byste ho poslal na dovolenou na Havaj, zároveň reaguje na nepřítomnost látky na kterou si zvykl. Můžu se zeptat jak na Vás reagoval táta s tou pračkou?




(Popřípadě, že jste o tomto víkendu dal organismu dávku o kterou si řekl, Vás chci Jirko povzbudit: Téma Vašeho vlákna je samé utrpení, je tu ještě další - tak jsem opět začal....)
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#2022
Re: mám fyzickou závislost na alkoholu Před 13 rok, 6 měsíce  
Květo,alkohol jsem si o víkendu nedal,misto toho jsem dělal samé zábavné činnosti,jako je praní,vaření ,úklid a leštění auta a nákup.krásná alternativa
S tátou to nedopadlo nejlíp,ségra říkala že brečel,je to starý člověk,mrzí mě to,měl jsem zůstat sám ,než mě ty nálady přejdou.
nicméně teď jsou oba štastní že nepiju a podporují mě

-to s tím bažením se mi líbilo,dá se ta knížka stáhnout na počítač nebo se musí koupit?to mě asi taky čeká ,to bažení
Jiří Jaroš
Senior Boarder
Příspěvky: 64
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...3456789...25
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter