Re: Jsem jenom na pivo Před 7 rok, 11 měsíce
|
|
Petre, veď ja som aj písal môj názor. že je to skôr pre pijanov. Závislák to ťažko zvládne.
Myslím, že všetci alkáči to niekedy najprv skúšali obmedziť, kým došli k záveru, že abstinencia je lepšia a jednoduchšia. A veľa ich k tomu ani nedošlo a pijú radšej ďalej. Podľa mňa aj tie depky po recidíve vznikajú ani nie tak priamo ako reakcia tela na alkohol, ale skôr ako reakcia na vlastné zlyhanie, neschopnosť abstinovať. Aspoň u mňa to tak bolo. Kým som a žiadnej abstinencii neuvažoval, tak mi síce bolo hrozne, ale to prešlo a pokračoval som ďalej. Také výčitky, depky začali, až keď som nechcel piť, ale nedarilo sa.
|
|
|
|
|
|
|
Šantalka, ja som sa tiež len neskôr dozvedal, čo som vystrájal.
Ale keď som sa prebral na psychiatrii, bolo mi jasné, že to nebolo za dobré správanie. Dodnes mám z toho blbí pocit, keď si spomeniem, ako som sa prebral pár krát v klietke.
|
|
|
|
|
|
|
Ja mela stavy, ze se me pak znami a pribuzni ptali, zda nemam nejakou psych. diagnozu, ci zda neberu drogy. A to byly jen piva
|
|
|
|
|
|
|
Já jsem tu nebyla, až teď a taky říkám, že tohle je pro pijany, ale těžko to pomůže alkoholikům. Dnes jsem si koupila v Albertu Bertolda a vypila jsem jednu a půl bakelitky. Je to to nejlevnější pivo
|
|
|
|
|
|
|
Já piju jen pivo, ale už zase pomalu dopíjím druhou láhev Bertolda, ale stále se považuju za pijana a ne alkoholika. Nebo má někdo názor, že už jsem alkoholička?
|
|
|
|
|
|
|
Vilemína, zkus přes týden nepít a dát si až v pátek nebo sobotu. Sama uvidíš jak ti bude.
|
|
|
|
|
|
|
Vileminko, to či si alkoholička musíš vedieť sama. Múdre knihy píšu, že alkoholik je ten, ktorý pije aj napriek tomu, že mu alkohol robí problémy. Ale je dobré mať čo sa týka alkoholu spätnú väzbu od niekoho, kto ťa pozná. Alkoholici dokážu byť k sebe nekritický. Všetko majú pod kontrolou.
|
|
|
|
|
|
|
"keď som sa prebral na psychiatrii, bolo mi jasné, že to nebolo za dobré správanie" - perfektné. :-D
Mimochodom, čítam teraz dosť dobrú knihu - Set this house in order (Matt Ruff, preklad asi ešte nemá), dvaja hlavní hrdinovia majú "multiple personality disorder" (MPD) - čiže v ich hlavách "žije" viacero úplne samostatných odlišných osobností (pokojne aj iného pohlavia) a rôzne medzi sebou prepínajú, často bez toho aby o to niekto stál (o to práve v knihe ide, chcú sa to prepínanie naučiť ovládať). Takže niekedy sa ráno zobudia cítiac cigarety a alkohol, ale nevedia prečo, keďže v tom čase ich telo ovládal niekto iný. Nie, schizofrénia je niečo iné, a nie že si začnete o sebe namýšľať že máte MPD.
|
|
|
|
|
Re: Jsem jenom na pivo Před 2 týdnů, 3 dnů
|
|
Ahoj Katko,
pět piv rozhodně není málo.
Nenechejme se obalamutit. Mne to někdo řekl,že by nepřestával, ale to jsou lidi co svou konzumaci již neovládají a pět piv sfouknou hned a ještě ten den pokračují, to je jako jít pro radu o zahrádce ke kozlovi.Už jsem sebe rozebíral stokrát jinde, tak dávám jen odkaz.
1url.cz/X1kvs
|
|
Chuchto
Senior Boarder
|
Poslední úprava: 19/10/2024 14:00 Provedl: Chuchto.
|
|
|