Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234567
Dolů
Téma: Poslední šance?
#7761
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 3 měsíce  
Ahoj všem. Tak jsem náhodou narazil na tyhle stránky a chci Vám tu nechat svoji zkušenost.
Jsem muž 43 let.Nepiju už 14 let, když nepočítám to, že před měsícem jsem si koupil placku a celej den mě trvalo, než jsem ji do sebe dostal.
Jako alkoholik jsem měl před sebou už jen velmi krátké období "kariéry". Vím, co jsou to halucinace, počůrávání, agreesivita, deprese, sebelítost a pocity že všechno je n....
Vím co to je, když si člověk lže a hledá "důvody" ke všemu, co s alkoholem souvisí a zejména důvodu ke svým pocitům a názorům.Prošel jsem si i brekem, kdy mě na zlomek sekundy došlo, že sem alkoholik.To je třeba ve chvíly, kdy Vám to řekne nějaký odborník v poradně a nedej bože je tam s vámi ještě k tomu žena. Od toho "zlomku sekundy, uběhla ještě dlouhá doba,než mě to konečně došlo. Mezitím, se se mnou rozvedla žena, a já přišel o práci, a úspěšně jsem si vybudoval image notorika.Na počátku rozhodnutí jet do Želiva, byla mojí motivací, nepřijít o novou partnerku.První pocity v léčebně, byly směsicí totálníjo chaosu, a podivném bezpečí ,které vycházelo z izolovanosti, od všeho. Od lidí, od města, od alkoholu a hlavně od rozjetého vlaku, co nemá brzdy.Postupně, jsem si začal uvědomovat, co se vlastně děje.
Vlastně jsem uřž nechtěl pít sám za sebe...kvůli sobě.Nejtěžší, co na léčbě je , je práce na sobě, co za vás nikdo neudělá. Dlouho máte pocit, že jdete sami proti sobě.
Poctivě jsem se snažil, na sobě makat, a není to sranda.
Je to všechno o psychice, a je to těžký. Pobyl jsem tam dost dlouho, léčbu jsem nedokončil a utekl. Dostal jsem funkci a to jsem neunesl. Moje rozhodnutí, že nechci pít, jsem dodržel.
Začínal jsem od nuly, bez sebevědomí, s pohledy lidí, co už dopředu nevěřily. Je to něco, co musíte unést, mají na to právo.Postupně, po drobných malých úspěších jsem si budoval svou vlastní sebedůvěru.I když jste při léčbě konfrontováni s jasnými pravidly života bez alkoholu, přeci jen mám názor ten, že si je musí ušít každý na míru.Jako drobný příklad uvedu to, že Vám řeknou, když hledáte práci, že máte otevřeně říct, že jste abstinující alkoholik, i já to říkal. Říkal, naž jsem pochopil, že takhle práci prakticky neseženu.Neměl jsem problém, to někde říct, ale až po nějaké době, kdy byl se mnou zaměstnavatel spokojen.
Následovalo 13 let vztahu, v němž se narodila i naše dcera.

Je v tom něco víc:
Ano, věřím tomu, že nejde jen o alkohol, v mém případě, musím konstatovat, že sice nepiju, ale celý život se se mnou táhnou problémy. Např. neschopnost zvládat náročné situace.
Náš vztah, se po 13 letech rozpadl.Na jeho konci, byla moje nevěra a trpké poznání,jak se se mnou partnerka ve vztahu cítila.
Začal jsem znovu, s pocitem, že dobře mi tak.Bohužel nejsem sám, co né vždy umí unést důsledky svých činů, a tak i mě neustále doháněly ty moje, a to v podobě honícího psa, který s vámi manipuluje, vydírá a vyhrožuje.
Věren své vlastní neschopnosti zvládat náročné situace, jsem se vzdal všeho. Bytu, práce, budoucnosti.
Dnes, jsem bezdomovec, co ještě není na ulici, v patách mám exekutory, a ikdyž jsem šikovný, tak dneska se moc nehraje na to, že seženete kvalitní práci, kde si vyděláte, pokud nemáte alespoň tři řemesla, a pět cizích jazyků.
Proč to celý píšu
Na alkoholu, je dobrá jen jedna věc...neexistuje v něm kompromis, nedá se to očůrat.Ten, kdo je závislej, má na výběr, bohužel si často musí namlátit h..., než mu dojde, že se ho to týká. Pak si musí prostě jen vybrat.Ty léta za to stojí, myslím léta bez pití.Začnete si sami sebe vážit alespon trošku, že jste to dokázali.Je to všechno o psychice a tak opravdu věřím, že za celoživotním zvládnutím jakékoliv závislosti je zvládnutí nějakého toho trápení, co člověk nosí v duši, a nechce vidět.Nevadí mě, pokud si budete o mě myslet že jsem blázen, nebo něco podobného.Stačí mě, když si to přečtete.Je to moje zkušenost. Vám přeju, ať máte lepší, a to lepší sami se sebou už kvůli Vám samým.
Na závěr:
A jak to je s tou plackou co sem si teda koupil před měsícem? No, po těch letech, to bylo dost náročné, do sebe dostat.Další sem si prostě nekoupil.Víte proč?
Protože pokud bych si ji koupil, tak si k tomu vezmu už i prášky, ale ne proto, že bych si říkal nic se neděje.
Když zvládnete svojí závislost, jste páni Vy,nevadí vám vědomí toho, že jste alkoholici, když nepijete.
Pokud ale podceníte sami v sobě příčinu, na jejímž konco je třeba alkohol jedním z důsledků, může se stát, že alkohol vyměníte za něco jiného at už je to hodně práce,či cokoliv, co nemá míru.
Přeju Vám,ať vždy vidíte vic možných cest.
Roman

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7899
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
Čauky lidičky měsíc výročí - to by se mělo oslavit Držím všem pěstičky.
David

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7902
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
No vidíš, a žiješ , co?Gratuluji.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7907
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
Davideee tak to gratuluju
já měsíc a týden... , jsem ráda že to jde..a je to mnóóóhem lepší.
Foxy

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7908
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
A přátelé, bude lépe!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7936
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
Radovala jsem se předčasně, jsem srab a nedokázala jsem to. Hrozně se na sebe zlobím. Zdolala mě atmosféra, lidi okolo atd. Nemá cenu lézt někam kde není nikdo ale vážně nikdo podobný. Lidi to do sebe lejou v hektolitrech, nevím co s tím. Když nebudu nikam chodit, přítel půjde beze mě. Budu sedět doma jak pecka. Párkrát to šlo, ale tahle poslední akce mě zdolala. Neměla jsem tam vůbec lézt
Foxy

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7937
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
Stalo se, nezměníš to už, aspoň, že toho lituješ.Jasně, že to jde, ale musíš být odolnější, déle střízlivá.Zatím to neumíš, tak nikam nechoď, kde je to rizikové pro Tebe.Je smutné, že Tě přítel nepodpoří.Můžeš jít na AA.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#7939
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
Co řešíš lidi?At´si vypijí.Oni alkoholici nejsou.Řeš sebe.Neštóurej se v tom-litovat toho,že jsi zahodila víc jak měsíc můžeš.Litovat sebe ti nedoporučuju.A začni znova-hlavu vzhůru!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8027
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
Už neřeším nic, udělala jsem si v hlavě jasno jak nikdy. Přečetla jsem snad celej web....a dost věcí mi došlo.
Sice jsem nevěděla jak s tím naložit, ale přišla jsem na to že pro mě jako alkohol takový nic neznamená. Je to pro mě otázka konzumu a lidí okolo. Tenhle svět nám to strčil do klína, abychom to kupovali a ty vychcánci na tom rejžovali. Je to velmi jednoduché, naservírovat lidem legální drogu, počkat až si na ní lid udělá závislost a pak pěkně rejžovat a mařit lidský životy.
Tak s tím já nechci nic mít. Nepodporuju tabákový ani mastný průmysl, takže toto je mé poslední odproštění se.
Je mi dobře jak nikdy, je to hlavně v hlavě. Byla jsem se bavit a konečně jsem měla pocit že jsem opravdu svobodná,
Všem Vám lidičky držím moc palečky, je to krásný pocit.
Foxy

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#8028
Re: Poslední šance? Před 12 rok, 2 měsíce  
No to je slovo do pranice!Vidíš,že ti zůstal zdravý rozum!Bylo by škoda ho propít.Mám z tebe radost!At´se daří nepít!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234567
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter