Re: už nechci pít ale opakovaně selhávám Před 4 rok, 9 měsíce
|
|
cituji z tohoto vlákna
K tomu porovnávání. Nestarej se jak pijí jiní, ale jak piješ Ty a jak vnímáš sama sebe.
---- tak takhle jsem to kdysi někomu psala, takže jenom dodám, kašli na to jak to kdo zvládá pak -myšleno má kocku, nemá a já takovou a on.., řeš jak to působí na Tebe.
|
|
Josef
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
Tak se k Vám jdu přidat včera jsem se zase vylila jako váza a byla zlá na manžela.. ten toho začíná mít dost. Problém s pitím mám dlouho a uvědomuju si jej už delší dobu. Nůž na krk jsem už jednou dostala dost drsně od muže a zalekla se a přestala na pár měsíců pít.. jenže pak přišlo léto a my jezdili po sklípkách tak jsem si občas dala a zjistila jsem že jsem v pohodě, žádné scény a depky jako předtím když jsem pila.. prostě už jsem neměla ty hnuso stavy po chlastu ale byla jsem příjemná veselá a ráno po dobrém víně ani kocovina nebyla tak super.. jenže z občasné dvojky vína na Pálavě se stala sedmička doma.. pak dvě sedmičky.. a že je průůůser jsem si uvědomila před silvestrem, když jsem ráno vypila sedmičku vína a u toho malovala doma ložnici a pak šla po obědě spát s dětma a po probuzení jsem zjistila že mi dochází barva tak jsem V TOM STAVU naložila své děti do auta a jela koupit barvu, cestou z obchodu jsem si koupila další láhev! tu jsem vypila a když nebylo co pít (nepiju tvrdé) sáhla jsem po Balantince a ještě dojela zbytek Balantiky co doma zbyla z nějaké oslavy.. totální okno ráno.. a morální kocovina jako prase a tak jssem se rozhodla že končím a nepiju.. silvestr jsem zvládla bez alkoholu, na nový rok už jsem si ale dala 2 deci s tím, že jsou poslední.. a včera.. 10 dní od abstinence jsem to nezvládla.. nevím zda tohle zvládnu sama. možná s váma? prosím nepište mi, že sama to nezvládnu, nemám pak motivaci to ani zkusit. mám 3 děti. nejmenší má rok a půl.. vedu firmu.. je nerálné se jít někam léčit.. zatím.. achjo..
|
|
inka
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Ahoj Inka, ja ti nebudu psat, ze to sama nedas. Ono stejne zalezi na tom konkretnim cloveku. A hlavne na tom jestli chces. Nekdy si myslis, ze ano chci to, ale jeste ti to uplne v hlavne neprecvaklo, tak to neni chci s velky CH.
Tri deti jsou opravdu zahul. A nejmensi rok a pul. A tehotenstvi s nim jsi byly bez problemu s abstinenci?
Ja to zatim zvladam sama. Teda s podporou taky na tom foru. Je to uz 8,5 mesice.
Jsou tu i jini co se drzi sami.
Zatim stale verim, ze to jdu.
Nic doma nemit, je zaklad!!
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
já si neumím představit že už nikdy nebudu pít. to je to.. jakože si nikdy nedám dobré víno, že na dovolené u moře si nedám drink... co se ještě musí stát
|
|
inka
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Rozhodne nemysli na slovo NIKDY.
Zacni - Dnes ne!!! A zitra zase - Dnes ne.
Nezacina se preci hned maratonem. Ale krok za krokem
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
A vubec! Existuje sposta moc dobrych nealko drinku.
Klidne si do sklenicky vraz brcko a destnicek. Vypada to, ze pijes. A nepijes!
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
jo, můžu si to takto nalhávat a vyměnit ty slova, ale v konečném důsledku si uvědomuju moc dobře, že to je NIKDY...
|
|
inka
Expert Boarder
|
|
|
|
|
No to muzes. Ale nijak ti to nepomuze.
To je psychickej tlak
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|
|
jo to jsem zkoušela s nealko pivem jenže tady jde o to, že mi to víno strašně ale strašně chutná.. problém mám teda hlavně s tím vínem, pivo jsem nikdy nepila, maximálně když jsme jeli na kola a vyšlápli kopec tak jsem si dala malé pivo ale za život jsem jich vypila tak 10
tvrdé si zakázat umím, tam vím že nemám stopku a bylo by zle, ani na něj nemám chuť.. ale sklenka dobrého vína je průser
|
|
inka
Expert Boarder
|
|
|
|
|
Jo, to znam. Miluju vino.
A s tim nikdy mas pravdu. Ze zacatku mi bylo upne fyzicky zle. Bylo to jako rana do zaludku. Navaly paniky, zrychlene dychani, krece zvykacich svalu.
Ale trochu to zmizi
|
|
Erika
Platinum Boarder
|
|
|
|