Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...3456789...17
Dolů
Téma: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat...
#9492
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Neškodila by taková malá slezinka, co?Vymyslíme něco, holky?
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9493
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Ahoj Libusko-moc Te zdravim ).No slezina by byla urcite super,ikdyz se obavam,ze jsme rozhazene po cele republice,ale nemozne to urcite neni.Uvidime,jak se ozvou zensky nebo i chlapi samozrejme )JInka doufam,ze je u Tebe vse v poradku,no na TP pises,tak o Tobe vim,jsem tam denne.Docvaklo mi,ze kazdodenni pripominani si sve nemoci a hlavne denodenni prace na sobe je pro me jedina sance na strizlivost a vubec to neni tak spatne nebo "za trest" jak bych si drive asi myslela.Stane se z toho zivotni styl a citim se opravdu dobre ).Vysel mi ten clanek v Ceste-diky Tobe-dekuju,mej se krasne,Marky
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9495
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Hezký den, děvčata bojovnice. Jsem také jedna z vás a také bojuju jak se dá. Už skoro tři týdny ani kapku, jde to, i když je to někdy moc těžké. Ale díky vám tady a téhle diskuzi jsem se do toho pustila. Přečetla jsem si plno odstrašujících příběhů a rozhodně bych takto nechtěla zkončit. Také mi dávají sílu skvělé rady od Libušky a ostatních, přímo je hltám a snažím se vzít si z nich hodně pro sebe.
Nepila jsem nikdy až tak moc, aspoň si to myslím, ale to si asi myslí každý alkoholik. Moje míra byla každý večer půl litr vína. To jsem si opravdu hlídala a uhlídala. Přes to jsem nešla, ale mít jsem to musela. Nedokázala jsem si večer bez vína představit. Přes den jsem po alkoholu ani nevzdechla, vůbec mne nenapadlo si dát ani malé pivo po obědě. Prostě to mám spojené s večerem. Přichází večer a já začnu usilovně myslet na víno a táááák bych si dala. Ale už si nedávám, držím se. Začala jsem mít dost velké zdravotní problémy i po tom relativně "malém" množství a hlavně i psychické problémy a výčitky každé ráno a z toho deprese. Snad jsem už na dobré cestě, ale chtěla jsem se zeptat, co je to TP, jak mi může pomoci a kde ho najdu????
Všem bojujícím moc držím palce a těm, co nám tak skvěle radí a radou pomáhají děkuji a prosím, nenechávejte nás v tom a buďte oporou i nadále.
Krásný den všem
Radka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9499
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Ahoj Radko,moc te zdravim a gratuluju ke 3 tydnum a samozrejme preju,aby ti to slo i nadale.Urcite je lepsi zacit uz takhle brzo,nez to nechat rozjet.Alkoholismus je progresivni choroba,pokud je clovek alkoholik,bude se jeho piti postupem casu s jistotou zhorsovat.To TP je zkratka pro forum Triezvy priestor(odkaz na nej najdes na www.anonymnialkoholici.cz) a je to jakoby takove internetove AA setkani,ktere bezi neustale.Kazdy den ten,kdo momentalne ma na starosti sluzbu moderatora napise tema denniho zamysleni od Billa-zakladatele AA a ostatni se k tomu vyjadruji svymi pribehy,zkusenostmi,nazory.Stejne jako v AA si nikdo neradi,nekritizuje,nereaguje-ucime se a uzdravujeme tim,ze poslouchame zkusenosti a vypovedi ostatnich.Nemusis prispivat,muzes jen cist prispevky,i to pomaha.Hlavni je,si kazdy den pripomenout s cim mame tu cest,protoze jakmile clovek zacne myslet,ze uz je v pohode-tak od tohoto okamziku se uz nevedomky pripravuje na dalsi napiti.Samozrejme clovek nemusi prispivat jen na danne tema-muze psat o cemkoliv co ho trapi,ale i tesi,proste cokoliv co ma na srdci.Hodne se rozebiraji i Kroky(12 Kroku z knihy Anonymni alkoholici),ktere jsou velmi,velmi dulezite,protoze tim,ze na nich clovek zacne pracovat,zacne poznavat sam sebe,zacne lepe rozumet jak sobe,tak i sve zavislosti(Kroky se daji uplatnit na jakoukoliv zavislost),uvedomi si,proc delal to a to a co je zapotrebi,aby se zmenil a nejen nepil,ale hlavne i zil spokojenym,vyrovnanym zivotem,kde slova strizlivy zivot,pokora,vdecnost,tolerance-jsou v jeho kazdodennim zivote.Plno lidi z AA i TP odradi slovo buh,ktere tam drive ci pozdeji kazdy uslysi.Tady bych chtela upozornit na to,ze AA ani TP neni zadny nabozensky spolek,jde tu o spiritualitu.POkud je clovek ateista nebo ma vylozene averzi k bohu,je mu doporuceno si toto slovo nahradit pojmem Vyssi moc(VM) nebo Vyssi sila(VS),proste predstavit si,ze jaka si sila vyssi nez ta moje(treba si to nazveme silou prirody,vesmiru atd),mi pomuze v tomhle boji.Ale to uz zachazim daleko,na zacatek je dobre se zaregistrovat,nejakou dobu forum sledovat,dozvedet se o cem vlastne jednostlive Kroky jsou,nedelat si predem zadne zavery,mit otevrenou mysl,nechat vse dozrat.....Drzim kazdickemu alkoholikovi a tudiz i sobe,at se nam to dari a zijem bajecne strizlive )
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9505
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Ahoj markéto, děkuju za milou odpověď. právě jsem se snažila stát se členem fora TP, ale zjišťuji, že princip tohoto fora nějak nechápu a neorientuju se v tom. Psala si, že zezačátku nemusím přispívat, stačí si pročítat příspěvky ostatních. Kde je ale najít? Jak se dá vstoupit do toho fora? Přišel mi mail, že už jsem přihlášená, ale nenašla jsem žádný odkaz, kterým bych se dostala dál. Zase jenom mailová adresa. Tak jsem docela bezradná!!!
Představovala jsem si něco na způsob této diskuze, asi jsem to špatně pochopila
Poradíš, prosím???? Díky!!!
Radka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9507
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Dobrý den Radko,
i já jsem už před dávnými léty měla velký problém s alkoholem a jeho následkem i dost velké zdravotní problémy.
I díky mé fungující rodině,která mě vždy podporovala,jsem si sama uvědomila,že je načase něco dělat.Začala jsem u své obvodní lékařky,kterou jsme jako rodina léta znali a která o mém problému neměla ani tušení,protože jsem naprosto bez navenek viditelných problémů vykonávala zajímavou atraktivní práci,která se někdy týkala i jí.
Když jsem se jí se svým problémem(jako u zpovědi)svěřila,začala jednat.Absolvovala jsem veškerá vyšetření,která vůbec nebyla dobrá,hlavně hodně špatné jaterní testy.
Tehdy mi řekla,ať si s každou skleničkou představím,že piju jed a pokud chci dále žít,musím okamžitě přestat!
Pamatuji se jako dneska,že to bylo na Velký pátek,kdy jsem jí
řekla(a ona si to napsala),že jí to slibuji.
Od té doby jsem se nenapila!A dneska jsem sice již v důchodu,ale dál pracuji a cítím se zdravotně skvěle!
Chodila jsem k ní tehdy na injekce milgammy(vitamíny ,na játra jsem brala ostropestřec a nepotřebovala jsem ani žádné
léky na nervy,na spaní a ani žádnou léčebnu.
Je to o vlastním rozhodnutí a stoprocentní důvěru v lékaře!
Tak Vám přeji hodně štěstí a sil-určitě to zvládnete.
Helena
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9508
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Ahoj Rado,precti si pozorne pravidla komunikace na TP,tam se dozvis dulezita pravidla.Jinka to neni jako toto forum,ktere je formou diskuze,casem se v tom zorientujes,me to take chvili trvalo ).Jestli jsi se spravne zaregistrovala,melo by ti na tvuj mail prijit od moderatora denni zamysleni-nejspis asi az od zitrka a mely by se ti opet v podobe mailu na tvou adresu ukazovat jednotlive prispevky clenu.Ty by jsi verejne nemela reagovat na neci prispevek(pokud to neni modratorem dane denni zamysleni ci tema tydne),vzdy by jsi mela prispivat jen svymi zkusenostmi,nesoudit,neradit,nekritizovat ostatni-stejne jako v AA,ale pokud budes mit potrebu nekoho oslovit,s nekym se poradit nebo mu jen treba podekovat za jeho prispevek,tak muzes-ale primo na jeho soukromy mail a vase soukroma korespondence pak bude jen mezi vama.Snad ti to trochu pomohlo,kdyby ne pis,pa a drz se )Marky alkoholicka
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9509
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Mila Helenko,predne bych Vam chtela pogratulovat k vasi strizlivosti, vytrvalosti a odhodlanosti.I zakladatel AA Bill rikal,ze jsou mezi nami alkoholiky i taci vyjimecni lide,jako jste vy a bylo by fajn,kdyby kazdy z nas mohl prestat pit jen silou vule a obav ze zdravi,bez nasledneho celozivotniho "dolecovani".Proc to ale ve vetsine pripadu nefunguje je ten fakt-ze jen prestat pit v naproste vetsine nestaci-tim,ze prestanu pit si sice dam dohromady telesnou schranku,ale neodstranim pricinu-podstatu proc se ze me stala alkoholicka.Takze presne tak,jak vam pani Helenko strasne moc fandim,tak take prosim ostatni,co to opakovane zkouseli a selhali,aby vyhledali krome lekare i pomoc anonymnich alkoholiku .kdybych si tak ja usetrila roky zbytecnych kocovin,ostud,slz,nebezpecnych situaci, porusenych slibu a to me jaterni testy byly stale jeste vyborne,takze telo tak nejak zvladalo dobre-ale ta duse..(
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9510
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Vidíte Markétko,každý z nás alkoholiků to měl a má jinak-ale problém zůstal stejný.
Nechci nikomu radit,napsala jsem jenom svůj příběh a každému ze srdce přeji,aby si k uzdravení našel tu svou cestu-v každém případě střízlivý život je úplně o něčem jiném,ale to Vy už sama víte.I mě určitě spolu s lékařkou pomohla víra-jsem hluboce věřící.
Děkuji za Vaši reakci a přeji Vám hodně štěstí v životě a teď aktuálně krásné léto.
Helena
Helena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9512
Re: Už mě to nebaví.....ale nemůžu přestat... Před 11 rok, 9 měsíce  
Ano Helenko,souhlasim s vami-strizlivy zivot je o necem uplne jinem a AA neni spasa pro kazdeho,jen mi strasne moc zalezi na tom,aby se informace ,ze tato moznost tu je sirila mezi co nejvice trpicich,kteri si mysli,ze selhali,ze jsou k nicemu,kdyz nedokazou sami prestat-tak jak jsem se citil ja a nechapala to,trpi a spolecne s nima jejich rodiny,je mi z toho opravdu smutno...(.
Ale nebudu koncit smutne,preju vam krasny zbytek dne,NSJK(na svete je krasne)-to jsem okoukala od TPckaru )
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...3456789...17
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter