Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...1213141516171819
Dolů
Téma: Prestal som piť.
#13554
Re: Prestal som piť. Před 10 rok, 12 měsíce  
Ahoj,snažím se přestat pít,chodím do ambulance.Dařilo se mě do neděle.V neděli jsem šla s přáteli do hospody,což jsem nezvládla,takže začínám znova.Jsem kvartální alkoholik a neumím přestat pít.Ted už vím že do hospody nemůžu,zbytečně jsem zahodila 3 měsíce co jsem byla čistá.Kamarádce jsem se dnes přiznala co mám za problém a že do hospody nemůžu a nechci chodit,že na pokec může chodit ke mě.Škoda že jsem ji to neřekla dřív.Dnes mám špatné myšlenky,ale vím že každý den to bude lepší a lepší.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13557
Re: Prestal som piť. Před 10 rok, 12 měsíce  
Ahoj Aleno, tady taky Alena - můj první příspěvek byl o léčebně v Bohnicích, za který jsem si to pěkně slízla od Líby.
Taky kvartální alkoholik, nyní na Antabusu.
Antabus mám jako pojistku, ještě si úplně nevěřím.Ale s Antabusem zvládám, a zvládám docela dost. S alkoholem jsem začala, abych přebila panicko-úzkostné stavy. Pěkná chuťovka vám řeknu. Naštěstí jsem našla lidi s pochopením a vírou v člověka. I když selže, podají pomocnou ruku. Ví, jak je to těžké. A vědět, že tu pomocnou ruku někde mám, je pro mě strašné důležité.
Já jsem vlastně začala psát, aby nedošlo k mýlce, JÁ abstinuju. A Tobě milá druhá Aleno držím palce v boji s tím démonem. Stojí to za to. Protože je mi dobře a protože je dobře i těm kolem mě.
Držím palce, taky Alena
alena
Senior Boarder
Příspěvky: 50
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13560
Re: Prestal som piť. Před 10 rok, 12 měsíce  
Alčo, stalo se, napila jsi se, neřeš to, začni znovu,poučila jsi se.Druhá Alčo, vysvětlili jsme si to, ne?Určitě nechtěně jsi svým příspěvkem mohla pár lidem ublížit, odradit je od léčebny, někdo si to tam pochvaluje, a kdyby tam nešel,mohl by se upít, což je dost vážná věc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13561
Re: Prestal som piť. Před 10 rok, 12 měsíce  
Každý den bude lepší,vím to,ale ted musím nejdřív odpustit sobě.Strašně mě to mrzí že jsem selhala,protože ty 3 měsíce byly nádherný a rodina zářila štěstím.Nejhorší bude první týden,než si srovnám myšlenky v hlavě,smířím se s ostudou a sama sobě odpustím.Nejraději bych zalezla do postele a už nikdy nevylezla,ale dnes jdu do práce,tak příjdu na jiné myšlenky.Říkám si stalo se a asi se to stát mělo,protože dnes už vím že hospodám se musím obloukem vyhnout a hlavně že není ostuda někomu říct pravdu že se lečím a že at se nezlobí že do hospody nejdu,protože větší zlo je jít do hospody a vědět že to nezvládnu a dělat ze sebe něco co nejsem.Dozvěděla jsem se z netu,že alkoholik má hlavně problém v tom že se nemá rád.Máte s tím někdo zkušenosti? Já ano,tak od včera každý den stojím chvilku před zrcadlem a říkám nahlas miluju tě.Doma to že jsem se napila vzaly vcelku dobře,byly rádi že jsem pila jen 10 hodin a né 4 dny jak jsem to dělala dřív a ani druhý den jsem nescháněla lahev,oni v tom vidí pokrok,ale já vtom vidím selhání.Já jsem se taky nepoučila z rodiny,strýc se upil k smrti,matka i otec denně pivo a vino,takhle bych mohla pokračovat,ale já nechci skončit zničená alkoholem živit mám moc ráda,ale ted se sním trochu musím poprat.Doktor mě jasně říkal,doživotní abstinence,protože to máme v rodině.Děkuji za podporu,ani nevíte jak je pro mě důležité vědět že v tom nejsem sama.
Alena

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13794
Re: Prestal som piť. Před 10 rok, 11 měsíce  
Ahoj

Tak jak se zde všichni držíte?

Já po dlouhé době ulítla, minulý týden jsem měla volno a pár dní po sobě jsme si dopřávala, co mi hrdlo ráčilo. Takže v neděli ráno jsem měla bolehlav a navalovalo se mi jako dlouho ne, což jsem si zasloužila a hned mě utvrdilo v tom, že pro mě je nejlepší abstinence a další recidivu nechci dopustit.
Loni jsem se v pohodě držela přes půl roku (než přišly Vánoce). Předtím jsem pila celkem často hlavně o víkendech. A mám to v rodině, mí rodiče pijí oba denně, strýc pije 25 let a je z něj živoucí troska s alkoholovou demencí a neschopností se o sebe starat (a takhle dopadnout tedy nechci).

Je to všechno v hlavě, podle mě. Nepodléhat temným myšlenkám, hlavně v těch prvních dnech, co se člověk čistí a dostává z toho nejhoršího.

Já si vymyslela takovou svoji mantru, kterou mám napsanou v deníku. Abstinence znamená: čistotu, jasnou mysl, lásku, porozumění, vyrovnanost, krásu, milování, dobrý pocit sám ze sebe.....
Čtu taky knížku od pana Nešpora, jsou tam velmi zajímavé postřehy. Cvičím, což taky pročistí hlavu. A hlavně - přítel mě v tom podporuje, což je důležité pro mě hodně, jelikož toho člověka bych v životě kvůli vlastní chybě nechtěla ztratit. On ví, jaký mám problém se ubrzdit, když se rozpiju, takže mám oporu v něm

Takže střízlivosti zdar, držím všem palce!!!
Katy

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13800
Re: Prestal som piť. Před 10 rok, 11 měsíce  
Držte se všichni!

Já jsem abstinent přes 10. měsíců a jde to.
Jessie
Gold Boarder
Příspěvky: 160
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Narozeniny: 01/01
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...1213141516171819
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter