Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...4567891011
Dolů
Téma: zacatek
#27084
zacatek Před 9 rok  
Zuzo. Tady je to furt. Liba a spol mudrců. No nic k tématu. S tebou souhlasím. Léčebna není hned řešení. Já tam byl,tři roky jsem byl čistej. Pak bum průser osobní a já začal. Sice už neleju tak jak dřív a vlastně tak mi to ani nijak neubližuje. Nechlastám tak jak dřív a hlavně ne deně. Jdu si na svých pět piv a seberu se jdu domů. Zle už mi tak není a druhý den jsem fit. Chutě jsou se zlejt ale nedělám to. Jak poradit a přestat pít.To musíš sama chtít najít si motivaci nebo to strašně omezit. Já osobně to zkoušel sám se začátku a pak šel radši do léčebny. Ne že bych nevydržel. Chtěl jsem mít siecher. Tím to není. Akorád jsem tam byl s takovýma vypatlancema a pak tu radí nebo kdekoliv jinde o morálce. Co byli za hnus. Pochcávali se vypitý mozky a alkoholová demence. Já už bych tam nikdy nešel. Neříkám par jich bylo jak já. Víc těch vypitých. Ambulatní léčba u Apolináře. Tomu bych věřil a člověk tam není s těma troskama. Co somrují ciga.
Azi

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27085
Re: zacatek Před 9 rok  
Zuzko, ides na to spravne. Pit len obcas a trochu vacsina alkoholikov nedokaze. Proste ako si nieco do seba nalejeme, uz to nedokazeme zastavit a nie je to o sile vole, ale proste to nejde. Takze v tom pripade je najlepsiou volbou uplna abstinencia, ved na co bojovat s tym, aby sme si dali len trochu, ked je o moc jednoduchsie, nedat si vobec.
Co sa tyka liecebne, tak to je uz posledna moznost a samozrejme, ze vacsine sa tam nechce.pra som rpestala uplne sama, ale je vela moznosti- terapie, ambulatna liecba atd...
Mas stastie, ze nepoznas abstaky. Mna aj jednodnove pitie, dokazalo vyradit zo zivota aj na 3 dni . Drz sa.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27086
Re: zacatek Před 9 rok  
Zuzo, když budeš pít dál, absťáky se dostaví, tak radši přestaň včas.Opravdu není o co stát.A bez alkoholu je také dobrý život, budeš se divit, jak to jde bez pití.Azi, nenapadlo tě, že ty lidé v léčebně nezvládli svou nemoc, alkohol je dostal, že můžeš jednou také tak skončit?Máš stejnou nemoc, jako oni.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27087
Re: zacatek Před 9 rok  
No ja mam o nepiti jasno. Ani se mi zatim nechce. Tak snad mi to vydrzi...
Zuza

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27089
Re: zacatek Před 9 rok  
Kira píše:
Zuzko, ides na to spravne. Pit len obcas a trochu vacsina alkoholikov nedokaze. ...nie je to o sile vole,...

...je TO o prvom *dúšku/hlte/loku*, ktorý spoľahlivo *vôľu/túžbu, či akékoľvek vedomé chcenie alkoholika* zneutralizuje a rozpustí v oceáne očakávania dávno vyblednutej spomienky na eufóriu.

Piť kontrolovane alebo úspešne regulovať a riadiť priebeh samotného popíjania a ďalšieho pitia sa žiadny pijan už spätne nezhostí.

Je to ako s akumulátormi do mobilu:
- ak prekročíš limit *opíjacích/nabíjacích* cyklov schopnosť regenerácie zničeného organizmu sa stráca až napokon zmizne úplne.

(Telo však nemožno vymeniť ani obnoviť -> ako batériu v mobile.)
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
Příspěvky: 3118
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27098
zacatek Před 9 rok  
Kiro, Libo. Jak pak mě vysvětlíte? Byl jsem léčený kvartální alkoholik. Tři roky jsem nepil.Pak jsem začal.Podotýkám nikdy jsem nemusel na sračky se opíjet. Teď chodím tak jednou 14dní na pivko. Dám svých 5kousku a odcházím. Mám plno zájmu a práce a nemám čas chlastat častěji a ani nechci se dostat tam kde jsem byl. Stále docházím do skupiny abych se nerozpil. Takže jak je vidět nejme všichni stejný.O tom to je.V léčebně mě taky říkali už nesmím pít.Nakonec tak mi to vyhovuje.To pivko si dám pro chuť a na žízeň.Touhy chuťe sedět v hospodě už dávno nemám a ani čas. Možná kdybych neměl co dělat kdo ví?Můj případ to není.Nejsem jedinej. Radit druhému co má udělat se nedá. Jen obecně. Jsem pro ať si zajdou k odborníkovi a dle testu a vyšetření je vyhodnotí a řeknou co dál. Takové rádoby diagnozy jsou falešný.Hned léčebna.Pro všechny není.
Azi

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27100
Re: zacatek Před 9 rok  
Azi, možná si jen hodně pil, alkoholik nemusíš být.Alkoholik se rozpije, neudrží tu svou normu, nezastaví pití.Přeji ti to.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27102
zacatek Před 9 rok  
Libo. Opakuji jsem vedený alkoholik a v léčebně jsem také vedený alkoholik. Takhle to mám už pět let. Víš alkohol je silný ale člověk taky. U Vás ženských je to těžší. Miň spalujete do toho nejíte a nejste stavěný na alkohol. Vás to zničí mnohem dříve a pohltí. Je fakt potřeba rozumu. Taky jak kdo pil a hlavně co pil. Je mi jasný kdybych lámal vodky jak dřív. Byl bych v hazlu opět.U piva jsem měl vždy klapku a pak přešel na tvrdý.To už nedělám a alkoholikem budu celý život.
Azi

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27103
Re: zacatek Před 9 rok  
Azi, sam si napisal, ze nikdy si sa neopijal na srot a ze si mal klapku. Takze to mas ine ako vacsina z nas. Kavartali da opiame raz za cas, ale potom poriadne.
Ja som tu klapku nemala od prveho napitia v 16 rokoch. Potom som mohla mesiace nepit a dala som si potom napr. pivo a bolo to tu zas. Mne to bolo vysvetlene tym, ze to mam nejaku metabolicku poruchu a ze sa mi pri piti vytvara aceton, ktory ide na mozog a potom jediny protijed na jed j e paradone zas alkohol. Preto ta klapka je nemozna.
Ja som nenapisala, ze u ziadneho alkoholika nie je mozne kontrolovane pitie, ale ze u vacsiny to nejde a nie je to o voli. To ti potvrdi kazdy lekar. Ty patris k tej mensine, u ktorej to ide. Preto som ja nikdy nebola 100% voci kontrolovanemu pitiu u kazdeho. Verim tomu, ze u niekoho to mozne je a preto zastavam nazor, ze aj alkoholikov netreba generalizovat, ale pristupovat individualne k pripadu od pripadu.
Vies, keby aj dokazem ja pit kontrolovane, tak o to nestojim. Mam vyskusane, ze zastavit pitie po jednom pive napr. je pre mna az nadlusky tazke, tak na co sa trapit, pre mna je jednoduchsie nedat si vobec nic. Kedze a z toho malo alkoholu aj take ziadne potesenie nemam. Mna uspokojovalo ist len uplne nadoraz. Ale dat di pohar jeden - dva to mi nikdy nic nedalo- len to vzbudilo vo mne demonov.
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#27104
zacatek Před 9 rok  
Kiro. Děkuji a já sám vím že jsou mezi námi rozdíli z vlastní zkušenosti.Jo po tvrdém jsem se opil ale ne tak abych nevěděl co dělám.Tím jak jsem pil často musel jsem víc a pak denně. Šlo mi to na mozek a na psychiku.Tady se nedá poznat kdo jak na tom je a všem říkat to stejný.To musí ten dotyčný vědet.Osobně bych před osmi lety nevěřil že budu pít regulovaně a za druhý mi to nešlo.Po té dlouhé pauze.To jde a sám nevím čím to je. Jestli mnou? A nikdo mi na to neodpoví.
Azi

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...4567891011
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter