Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12
Dolů
Téma: Bojuji sama a nevím si rady.
#49671
Re: Bojuji sama a nevím si rady. Před 5 rok, 9 měsíce  
Helena napsal:
Dobrý den, ahoj, před týdnem jsem přestala pít. Pila jsem každý večer už řadu let do otupění a usnutí. Moji blízcí to neví, bylo pár drobných podezření, ale ta jsem spolehlivě vyvrátila. Nikdy jsem se nenapila přes den, vždy jen večer, prostě uspat hlavu. Kolikrát to ani nebylo nutné, toho jsem si vědoma, pak už to byl spíše zvyk, úleva. Přestala jsem, protože mi trochu otéká obličej, začaly padat vlasy a paměť mne začala zlobit. Prožila jsem poslední rok psychický teror, tak to částečně asi bude i tím. Jsem teprve na začátku a jak jsem napsala, jsem v tom úplně sama. Neměla jsem žádné fyzické problémy, když jsem se už nenapila, psychika je trošku horší. Prosím vás o podporu a radu, začínám být zoufalá. Jsem strašně unavená a po včerejší hádce doma jsem měla co dělat, abych si nedala. Ustála jsem to, jen mi pomalu dochází síla.

Dobrý den, paní Heleno. Použiji formu citací:
"Přestala jsem, protože mi trochu otéká obličej, začaly padat vlasy a paměť mne začala zlobit" → Ačkoliv se zdáte moudrá a slušná, tato věta o Vás vypovídá nezkušenost, ale od toho jste zde a my vám můžeme ledacos vysvětlit. Píšete, že jste přestala pít z důvodů první citace. ale to není dobré, protože přestáváte kvůli následkům alkoholismu a ne kvůli závislosti. To si chce uvědomit.

"Prožila jsem poslední rok psychický teror, tak to částečně asi bude i tím" → to je pouze výmluva Vašeho mozku. To je za prvé. Za druhé se ptám, proč žijete v psychickém teroru? Prostě ho odstraňte. To pomůže. Nikdo nikoho nikdy nemůže nutit žít v podobných podmínkách které jsou pak vodou na mlýn k podobným závislostem jako třeba závislost na alkoholu je.

"Jsem teprve na začátku a jak jsem napsala, jsem v tom úplně sama" → a vždy v "tom" sama budete. Netahejte do svých problémů nikdy nikoho, protože to nikoho nezajímá, možná naopak to bude proti Vám použito. Vy máte problém s alkoholem tak jen Vy s tím můžete něco dělat. Nikdo to za Vás neudělá, to zajisté víte.

"a po včerejší hádce doma jsem měla co dělat, abych si nedala. Ustála jsem to, jen mi pomalu dochází síla" → s odkazem na druhou citaci. Nepohybujte se v takovém prostředí a nezkoušejte mne přesvědčit, že to jinak nejde, protože to jsou jen další lži.


A paní Helenko, ještě jedna maličkost. Nazvala jste Vaší místnost "Snažím se abstinovat". To je ten problém, Vy se snažíte abstinovat a to je k ničemu. Prostě abstinujte a "snažení" ponechte třeba mladým klukům když se snaží zbalit holku

Možná jsem Vás naštval, pokud ano je to dobře, alespoň si uvědomujete pravdu.

Hodně štěstí.
Richard
Rozhodnout se - přežít začátky - žít...
Gold Boarder
Příspěvky: 307
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#51178
Re: Bojuji sama a nevím si rady. Před 5 rok, 6 měsíce  
Moc děkuji za podporu vás všech. Hlavně Pavle, jste skvělý člověk Zjistila jsem, že mi selhávají ledviny a játra to také už moc nedávají. Mím břicho nafouklé z myomů a baštila jsem moc prášků na bolest. Mohu si za to sama a věřte, že u mne to není tolik o pití, ale neměla jsem se nikdy ráda, proto jsem si komplikovala život a nakonec bez dětí, s mým moc nemocným psem, který mi nahrazuje dítě, skončila v komplikovaném vztahu s mužem a milencem v jedné domásnosti. A milenec mne terorizuje, kdykoli s ním nesouhlasím a vydírá mne a já se starám o to mé psí umírající dítě a žiju ten hnus, co jsem si způsobila a piju, abych už tu realitu nějak přežila. Na tom všem je smutné, že já nepotřebuju pít. Jen se vypínám. Týdny nepiju, když je pohoda a jak začne hnus, tak se zabíjím ještě víc. Lidé, mějte se trošku víc rádi, já se neměla už od dětství. Já už za sebe nebudu bojovat, ale, prosím, bojujte
Helena
Fresh Boarder
Příspěvky: 3
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter