Re: Jak to v AA chodí? Před 14 rok, 7 měsíce
|
|
Ja se osypavam,jen slysim Buh.Taky se tam nemodlim,posloucham.
Mel jsem s tim velky problem,nez jsem pochopil,ze za tim slovem si muzes predstavit cokoli-skupinu,rodinu,nejakou vyssi silu,ufony,proste cokoliv,co ti pomaha v Tvem boji.Beru si z toho jen to,co vyhovuje a pomaha me a to ostatni si poslechnu,respektuji to,ale dal to nerozebiram,nepremyslim nad tim.
|
|
Ivan
Junior Boarder
|
|
|
|
|
podle toho co píšeš, tak ty tam pořád chodíš? Já když tam chodila, tak se mi tam líbilo, patřila jsem najednou NĚKAM.a ne jenom na balkon s cigárem a lahví - doma nekouřim a když piju, tak kouřim jak zběsilá - když sebedestrukce, tak přece pořádná. Pak jsem odjela na měsíc mimo republiku a tam jsem to ještě chvíli udržovala, myslím, nepití, ale pak se to zase zvrhlo....nejhorší u mě je, že nemám kocoviny, vůbec. No, nic. Samozřejmě jsem zase nikam nezašla - myslím pomoc v AT, ale co chodim sem na tento web, tak se s chlastem celkem držim. Možná bychom tady mohli taky udělat takový koutek, kam budou moc smět psát lidi, kteří třeba 24 hodin nekalili. ahoj
|
|
alkajda
|
|
|
|
|
Chodim tam porad,i kdyz nyni nemam problem,tak si musim pripominat,pozor,bud ve strehu.A zaroven to beru i tak,ze muj priklad muze pomoci druhym,kteri zacinaji.Po 20 letech piti jsem prestal,sam,jen s pomoci AA,bez prasku a doktoru.Ano,jsou to jenom 4roky,co nepiji,v zadnem pripade se neprecenuji,protoze vim,ze ta hrana je setsakra ostra a k uklouznuti staci moc malo.
|
|
Ivan
Junior Boarder
|
|
|
|
|
tak to seš dobrej, já mám jednoho kámoše, byl na dvouměsíční odvykací kůře u Apolináře a v hlavě se mu to fakt úplně změnilo a vůbec nepije a vim, že ani nikdy nebude. Já asi ještě pořádně nechci, nebo co, vůbec to nechápu....držim palce!!
|
|
alkjda
|
|
|
|
|
Ja to predtim zkousel taky xkrat,ale asi to nebylo mysleno vazne.Ja bral AA jako posledni pokus pred lecebnou.Proste kdyby to nevyslo,tak nastup na leceni,i kdyz by to pro me znamenalo okamzity konec v praci.Ale tentokrat mi to udelalo v hlave cvak a najednou to slo a zatin jde.
Ale ani lecebna,ani ambulantni leceni,ani AA ti nepomuze,pokud opravdu sama nechces i s tim,ze to za tebe nikdo neodtrpi.Ale strizlivost stoji za to,vidim veci,ktere jsem drive nevidel a ziju tak,jak jsem predtim nemohl zit,protoze ten chlast byl silnejsi.
|
|
Ivan
Junior Boarder
|
|
|
|
|
hm, to já vim, všichni kolem to říkaj, co z toho vybruslili.Nebudu tady o sobě psát, že jsem líná, slabá, blbá sračka...to víte/me všichni. Vlastně nevim,co psát. Je to smutnej příběh, ta moje zabedněnost. Ten debilní alkoholismus.MUJ.pa
|
|
alkajda
|
|
|
|
|
Hlavu vzhuru,ono to jednou vyjde,jen to nevzdavat a nebat se,vyhledat pomoc.Na jednoho je toho moc.
|
|
Ivan
Junior Boarder
|
|
|
|
|
díky moc, že si mi to napsal tak, jak si to napsal.
|
|
alkajda
|
|
|
|
|
Alkajdo, je dobře, že sem chodíš a píšeš, jenom jsem nenašla, jestli už ses někam objednala? Už jsi byla u vás v AT ambulanci? Nebo jsem přehlédla, kde jsi o tom psala?
|
|
|
|
|
|
|
Ptala jsem se své psychoterapeutky na pravidla a fungování AA. Musím dát trochu za pravdu Alkajdě, jde prý o to příjmout přesvědčení, že od problému - třeba pití mě pomůže vyšší moc. Nevím jestli jsem to napsala úplně přesně, ale tak jsem to pochopila. Pokud někdo AA navštěvuje a pomáhá mu to, je to jen a jenom dobře. Držím vám pěstičky.
|
|
|
|
|
|