Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 123
Dolů
Téma: Alkohol a vztah
#9230
Alkohol a vztah Před 11 rok, 11 měsíce  
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Přítel se byl léčit,prožila jsem s ním 6 let,kdy pil,ale před léčbou to fakt rozjel. Měli jsme nějaké problémy,moc jsem za ním pak nejezdila,ale myslela jsem,že si vše nějak vyřešíme,jenže po návratu mi řekl,že si někoho našel,ne pacientku. Prý tam přehodnotil celý život,přitom tam měl moji fotku na posteli,psal mi...všechno,nechápu to. Vím,že jsem mu ublížila,svým chováním,ale já taky trpěla... Tohle,co píšu je jen tak v kostce,ale ráda bych našla někoho,kdo by mi poradil a pomohl mi pochopit,co se v něm odehrává...a jak mu mám dokázat,že chci dál bojovat s ním... Nebyla jsem tam prý,tak mu nemůžu rozumět,co prožívá a jelikož "ta druhá" to ví,tak asi proto je na ní teď zřejmě vázán. Nevím. Je po návratu 14 dní a skoro všechno řeší s ní. Prosím pomozte mi,otevřela jsem oči až teď a snažím se,aby nebylo pozdě,chtěla bych všechno pochopit.
Silvie
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9235
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 11 měsíce  
Silvie, v tomhle Ti těžko někdo pomůže.Je dobře , že on nepije, přej mu to, a musíš se smířit s tím, že si našel někoho jiného, je to jeho život, rozhodnutí, nic s tím neuděláš.Určitě to není tím, že jsi za ním nejezdila.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9236
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 11 měsíce  
Jenomže když dojel domů,dovezl dárky,všechno chtěl napravit,i když už ji znal,volal mi,psal,ale já byla jako ve snách,pustili ho nedávno a přece donesl kytku,jenže já se chovala jako blbec... Nepřijela jsem na určitou akci,byl tam sám a to byl možná kámen úrazu. A nevím,jak to odčinit...je to moc složité...
Silvie

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9239
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 11 měsíce  
Jedině s ním promluvit, vysvětlit...my alkoholici jsme přecitlivělý, hlavně první dny po léčbě, není to lehké pro nás, zapojit se střízlivě do života, fungovat.Řekni mu to, co píšeš sem.Jenom Vy dva si to musíte srovnat.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9245
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 10 měsíce  
Ahoj.
Předně.....Nepřijde mi zrovna v pořádku, že se ohání tím, co si jako tam prožil.
Po pár měsících léčby, se vrací alkoholik (pokud má tedy velmi silnou partnerku), zpět domů. Zpět do města, mezi lidi, kteří si prožily SVÉ!
O tom, co si jako prožil v léčebně, nebo prožívá po návratu, je dejme tomu dobré mluvit, ale v prvé řadě si za to může jen sám.
Návrat zpět do běžného života je těžký, ale těžší to je pro ty, co si vytrpěli s alkoholikem svoje.
Nemusíš mu dokazovat nic, měl by být dospělej.
Myslím, že šest let života s alkoholikem a ještě k tomu odhodlání zkusit to s ním jěště, je docela dost velká oběť.
Pokud si někoho našel, neztrácej čas, nemáš to za potřebí...
Ahoj.
Roman Roman
Expert Boarder
Příspěvky: 93
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Muž nemessis123456
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Nemám patent na rozum, nejsem chudáček, neradím Vám,jen dám svoji zkušenost.
 
#9248
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 10 měsíce  
ja bych pána neodsuzovala, človek je jinej když pije a jinej když abstinuje... má jiny cíle, jiný představy jakym způsobem žit, dokonce si začne rozumět s jiným typem lidí někdy... není to zase tak neobvyklý, že se po návratu partnera z léčby vztah rozpadne právě proto, že pijan se změnil v abstinenta... není to ničí chyba, myslím, jen takovej vývoj v životě...
Hanka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9249
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 10 měsíce  
Spousta lidí se po léčení rozchází, Hanka má pravdu, změní se.Nebo jejich partneři neunesou, že mají najednou jiného člověka doma, který už není vydiratelný, nejede s ním "motat",nemá výčitky svědomí, nemá už okna, žije úplně jinak, v léčebně má čas na přemýšlení o životě, budoucnosti..Tohle si Terezko musíte vyjasnit jen Vy sami.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9251
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 10 měsíce  
On byl vždycky zvláštní člověk,je i teď zvláštní,ale vím,že je hodný a snaží se všechno dělat správně. Když pil,tahala jsem ho z hospod,protože nemohl dojít domů,když po cestě usnul,čekala jsem i dvě hodiny na patníku než se vzbudí a pak jsem ho odvedla do postele-tehdy jsem neměla práci,ale on ano. Pak když jsme spolu bydleli,snažil se to nějak kočírovat,jenže...bohžel,chodili jsme na pivo,já se chodila bavit,on se šel cíleně ožrat,kolikrát jsme rozebírali jeho život a to všechno,snad tisíckrát. Když jsem vedle něj v probrečených nocích ležela,protože jsme si pustili film a on se opil a nadával mi,stejně se ráno vzbudil a objímal mě a bylo mu vše líto a já neodešla...a to mi teď řekl,že mě nikdy nemiloval,že jsem jen ta,co s ním napůl platila nájem... Nevím,co se v něm teď děje. Pak přišel na to,že se musí léčit,když jsem ho tam vezla,myslela jsem,že umřu. A zároveň ze mě něco spadlo,byla jsem bez napětí,věděla jsem,že není doma a není opilý. Pak jsem měla zatmění a chtěla ho trestat,za ty slzy,nadávky,všechno...a nejezdila tam,hádali jsme se po sms...jenže pak mi došlo,že je jediný,se kterým chci být. Jenže to už tam měl ji. I když ke mně se choval normálně,dovezl mi naušnice...v den návratu dokonce kytku. Proto nechápu,že tak najednou spálil mosty. Rozhodl se asi pro ni. Chce nový život,poznávat,mě už zná...Taky jsem měla možnost jít jinam,poznala jsem člověka,který mi hodně pomohl,ale nepustila jsem si jej do srdce,protože tam byl pořád jen můj přítel... Vím,že jsem ve zlosti řekla a napsala takové věci,že by to ani ta nejhorší "svině" nemohla říct,jenže po těch letech žití ve stresu to tak najednou muselo ven... Nevím,jak mu ukázat,že pro něj udělám všechno. Možná je to vůči ní nějaká euforie,nevím... Řekla jsem,že mu odpustím cokoliv,protože vím,že k sobě patříme...
Silvie

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9513
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 10 měsíce  
Pokusím se vysvětlit.Je vždycky jednodužší začít celý život od začátku.On pochopil a začal.Je to správné a čeká ho dlouhá a těžká cesta plná zkoušek.Myslím si,že má oprávněný strach,že by musel pracovat jek na sobě,tak i na vašem vztahu.Urovnat celou svoji minulost není jednoduché.S vámi ho váže minulost a tu chce smazat.Musel by pracovat i na vašem skomírajícím vztahu,který je na minulosti postavený.Bojí se,že by vám měl cokoliv vracet,nevěří si,že zvládne pracovat na dvou vztazích.Ten k sobě,který musí budovat a na vašem vzájemném vztahu,který je zčásti poznamený jeho pitím.Nechal tím padnout váš vztah i s vámi-to zahrnul do minulosti.S přesvědčením,že budovat v novém životě nový vztah je pro něj únosné-že na toto stačí.Má to jeden háček-neuvědomuje si,nepřiznává,že nový vztah bude opět v ohrožení všude tam,kde nedokončil a narážel ve vztahu s vámi.Alkoholici jsou tvrdohlaví berani.Myslím,že pro něj bude dobré,aby učinil zkušenost sám.Vy mu poskytněte tento prostor.Nezaručí to,že se ale vrátí,proto by jste neměla zapomínat na svůj život-to v případě,kdy se rozhodnete vyčkávat,než opadne zamilování,které právě prožívá.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#9519
Re: Alkohol a vztah Před 11 rok, 10 měsíce  
Možná je zbytečné řešit tento vztah tady, stala se celkem běžná věc,on se zamiloval, našel si jinou, možná to s alkoholem nemá vůbec nic společného.Přejme mu střízlivost a štěstí.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 123
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter