Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Otec- Alkoholik
#12141
Otec- Alkoholik Před 11 rok, 5 měsíce  
Dobrý den, můžete mi někdo poradit, jak přesvědčit taťku (alkoholika), aby zkusil léčbu? Jeho frekvence pití je téměř nonstop. To znamená hned ráno, začíná pivem. A jakmile příjde jakákoliv návštěva tak je nutí pít, aby mohl pít on sám. A pokud nemá dostatečný přísun alkoholu vyhledává sobě podobné. Dá se říct, že hladinu udržuje téměř nonstop aspoń pivem. Horší je jak začné pít tvrdý alkoho tak obtěžuje všechny ve svém okolí. Bývá velmi protivný a je to k nevydržení. Je to dobrý člověk, ale alkohol ho ničí a nás taky to jeho hulákání po domě já s bráchou to celkem zvládáme,ale je mi líto mamky.
Jestli máte nějako dobrou radu budu za ni rád.

Předem děkuji
Martin

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12147
Re: Otec- Alkoholik Před 11 rok, 5 měsíce  
Martine.Ted´jsem měla recidivu sama.Jsem už léčená alkoholička.Roky mi trvalo,než jsem vůbec svůj alkoholismus dokázala přijmout,než jsem dokázala sama sebe přijmout i s tím,že jsem alkoholička-tím i sama sebe,se svojí pošroumanou minulostí.Protože jsem díky svému pití napáchala spoustu špatného.7.1.nastupuju do léčebny U Apolináře-vím,že to bez léčebny nedám.Co mi tentokrát pomohlo?Děti o mém alkoholismu vědí.Ví,že nesmím pít.Už se mi to na pár let podařilo.Tentokrát ke mně chodil syn se svojí dívkou.Prohledali všechno a veškerý alkohol mi vylili.Já si pochopitelně koupila další.Došlo to tak daleko,že mi odebrali veškeré peníze a bylo po ptákách.Nebylo mi to milé,ale nedalo se nic dělat.Věděla jsem,že to myslí dobře.Každý den přijdou,dohodneme se ,co je třeba nakoupit-a nákup mi přinesou.Mé vystřízlivění to urychlilo a já si přiznala,co vlastně jsem schopna v průběhu svého pití napáchat.Ne,že bych si to přála-ale jednoduše to tak u alkoholiků chodí.Nabídli mi pomoc-JEN v případě,že se budu léčit a udělám proto všechno.A věř,že je to tak správné!
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12159
Re: Otec- Alkoholik Před 11 rok, 5 měsíce  
Tak to Vás obdivuji a držím palce ať se to povede, tady je ta situace trochu jiná. Což o to pomoc by se nbídla klidně hned, ale to on si nikdy nepřizná že je alkoholik a defakto dalo by se říct, že si stojí víc za alkoholem jak zacelou rodinou. Vylít všechen alkohol co má doma, tak to nevím co by udělal. Tohle by asi nebylo řešení, navíc má kamarády se společným koníčkem. Takže pokud není možnost pít doma, tak se vydá za kamarády, a nebo oni za ním. A opravdu není nic horšího než po večerech poslouchat otravného protivného alkoholika s hlasem, který jde slyšet na celý barák. Fakt nepřeji nikomu!
Martin

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12161
Re: Otec- Alkoholik Před 11 rok, 5 měsíce  
Martine,ano,pokud si tvuj tata neuvedomi,ze je alkoholik,nic nezmuzete-to vis.Mozna uz si neco uvnitr prizna-sam sobe,ale vam ne,mozna,ze to netusi ani on.Clovek,ktery pije ma zkreslene vnimani a casto mu vubec nedochazi,jak nevhodne,trapne,agresivne apod se chova.Me osobne treba pomohlo si uvedomit,ze mam problem,kdyz me manzel natocil na kameru,kdyz sem byla opila.Presto,ze vetsina "filmu" byla jeste ve chvilich,kdy jsem si vse pamatovala,az strizlivyma ocima jsem byla schopna pozdeji videt jak se nemozne chovam a co si se mnou musel ty roky uzivat.Dnes se da nahrat na mobil.Za pokus to stoji,az bude hodne pod parou,ani mozna nezaregistruje,ze ho natacis a kdyz se ti podari zachytit opravdu neco drsnyho,mozna se mu pootevrou oci az se na to podiva strizlivy.To je jen muj takovy napad,nezarucuju,ze to bude fungovat,ale mozna to za pokus stoji.Hodne stesti!!!!,Marky
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12258
Re: Otec- Alkoholik Před 11 rok, 5 měsíce  
Díky za nápad, asi to vyzkouším, protože jiná možnost asi není. Nevím sice jak na to bude reagovat střízlivý, ale bude to asi jediná možnost, hlavně kvůli mamky, protože ta to zvláda nejhůř navíc je po operaci srdce a to ji zrovna nepomáha. Ty jeho téměř každodení agresivní a zároveň provokační kecy. Je to hrůza fakt bych to nepřál nikomu. Takové skvělé zážitky. Pomalu zjišťuji, že v práci je lépe jak doma tam mám aspoň klid.
Martin

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13087
Re: Otec- Alkoholik Před 11 rok, 2 měsíce  
Martine, nejste v tom sam. Ja mam doma durch to stejny! Muj otec je opily nonstop! Jejich firma skoncila, tudiz je uz mesic nezamestnany a od te doby je v lihu. Trva to uz mesic - otec jenom spi a pije. Neji a nekdy breci, protoze je uz totalne bezmocny. Praci si jen tak nenajde, je mu 58 a zatim ho nikde nechteji... Dospelo to cele do faze, kdy cekam uz jen ty nejhorsi zpravy kazdym dnem (neziji s rodici). Nemuzu a nechci ale jen tak necinne prihlizet, jak se nici, rozhodla jsem se, ze budu bojovat! Zkusim to! Nemyslim si,bohuzel, ze neco pomuze, ale nechci si nekdy vycitat, ze mozna tohle nebo tamto by "tehdy" mohlo jit.
Jsem "zla", nekompromisni, delam mu "kazani" a akcentuji to, jak ublizuje vsem okolo. Zkusim ho tedy po porade i natocit a s lecebnou jdu pristi tyden jako s hotovou veci...
Presto je mi desne, predpovidam vysledek, mam strach, zkuste taky cokoli!!
Zuzana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13088
Re: Otec- Alkoholik Před 11 rok, 2 měsíce  
Zuzi, jestli táta pije jen ten měsíc, nemusí být alkoholik.Spíše by potřeboval psychiatra, psychologa.Zažil velkou ránu, neumí se s ní srovnat, trápí se, bojí se.......léčebna by mu neuškodila, to je vlastně psychiatrická léčebna, tam by se dohromady dal.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter