Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Matka pije
#13034
Matka pije Před 11 rok, 2 měsíce  
Dobrý den,
Potřebovala bych radu.Moje maminka pije už několik let a já bych chtěla aby se šla léčit.Asi je to špatně ptát se co bude s penězi ale já nevím jak to potom udělat.Musela bych platit nájem,bratrovo školu a z něčeho by jsme museli žít.Já jsem školu dodělala ale nemám práci.Pomohla by mi nějak sociálka na těch pár měsíců?I kdybych práci měla,neutáhla bych to.Sama se divím jak to táhne máma,je samoživitelka.
Děkuji za odpove´d
S.V.
Síma

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13035
Re: Matka pije Před 11 rok, 2 měsíce  
Ahoj,
Simčo, pokud se maminka půjde léčit, bude dostávat nemocenskou... zároveň si za pobyt bude muset platit, tuším sto korun na den, stejně jako se platí pobyt v nemocnici... pokud by nemocenská nestačila na pokrytí všech výdajů, je potřeba ovrátit se na sociální odbor nebo přímo v léčebně na sociální pracovnici, vždycky se najde nějaké řešení.
Nejdůležitější je, aby se maminka léčit chtěla, to bývá u alkoholiků ten největší problém.
Hodně štěstí
Hanka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13036
Re: Matka pije Před 11 rok, 2 měsíce  
Děkuji za odpove´d,jsem moc ráda že mi někdo poradí.Maminka nad tím uvažovala asi před 3 měsíci ale nastoupila do práce a nemohla si dovolit o ni přijít.Ted ji propustily a ona je zase na kolenou.Snědla prášky a zapila to samozřejmě několika litry vína.A to nebylo porvé.Mám o ní strach.Pití si i schovává.Pije třeba 5 dní ze 7.Nejdřív jsem si řikala že to snad nebude tak vážné ale když jsem zjistila že si pití i schovává tak mi to bylo jasné.Trpí depresemi takže je na tom dost špatně.Zase nechci být dcera co jí nechá zavřít do blázince ale co pro ní jiného mám udělat.Myslela jsem poradit se s náši společnou obvodní lékařkou.
Síma

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13037
Re: Matka pije Před 11 rok, 2 měsíce  
Nejdůležitější je, že mamka s léčením souhlasí.S lékařkou se klidně poraď, neuškodí to, může jí také doporučit na léčení.Určitě bych požádala sociálku o podporu na bydlení....ono těch podpor je hodně, jenže málokdo ví, co si má žádat.A Ty, simo, neber léčbu jako zavírání do blázince, je to nemocnice, kde se léčí nemoc alkoholismus, mamku v tom podporuj, doufejme, že jí pomůžou!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter