Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Co delat?
#13206
Co delat? Před 11 rok, 2 měsíce  
Uz jsem psal do diskuse doktorka.cz ale snad tady dostanu fundovanejsi radu - Zdravim, dlouhodobe se mym zivotem tahne cervena alkoholova nit, nekdy se smodrcha, nekdy se jen tak lehce pohybuje ve vetru, vim o svych demonech a snazim se je drzet na retezu. Tentokrat ovsem nemam problem ja, ale stryc moji pritelkyne. Jakozto osoba s bipolarni poruchou se velmi dlouho s alkoholem drzel, v depresi nepil, v manii ano, ale prasky ho drzely v mezich. Bohuzel po deseti letech prisla loni v lete velmi silna manicka faze, ktera onoho stryce hodila na vlnu totalniho silenstvi. Vysadil prasky a zacal notne lohnit. K tomu si vypestoval nejkou tu kvetinu, kterou pak ve forme lihoveho vyluhu ci masla zacal uzivat take. Ze zacatku to nebylo ocividne, ale v tuto chvili je jasne, ze velmi drsne spadl do obriho pruseru. Ma jasne alkoholicke blouzneni, svuj odvykaci "plan", silene stavy, obrovsky narust tolerance alkoholu a celkove dost chradne. Existuje nějaká moznost hospitalizovat takového člověka bez jeho vule? Nebo co byste radili? Chapu, ze snadne je nechat ho svemu osudu, ale je mi to lito, rozumim tomu, ze v tuto chvili uz absolutne nemuze za to co dela a je mi proti srsti nechat sikovneho, v jadru dobreho cloveka rozezrat chlastem. Nereaguje samozrejme na zadne argumenty ci domlouvani...Problem je, ze stryc byl a je velmi dominatni, tvdohlavy a presvedceny o sve pravde. Vsechny argumenty omlouva svym "planem", ktery samozrejme nefunguje. Kdyz se clovek zmini, ze je divny, ze pred mesicem mel dle planu uz davno nepit a stale se nestalo nic, vymlouva se na obtiznost cele lapalie, ze rano vibruje jak ratlik, nemuze spat a aby mohl existovat musi si jeste trochu dat...trochu je ale vzdycky vic nez dost...Jakekoli zminky o tom, ze je alkoholik nese velmi nelibe, ignoruje je a dal pije a napchava se marihuanou. Ted pridal velke davky kavy, protoze po takovem tahu je zjevne uplne na dne. Chapu, ze musi chtit sam, mam ale obavu, aby do prozreni vubec vydrzel, pripadne aby se u nej vzledem k jeho nemoci nerozvinula nejaka pridruzena alkoholova psychoza a on neudelal neco blbyho...vzdycky jsem jen lecene alkoholiky slysel o tomhle vypravet a nikdy sem si to nedovedl predstavit, videt takový stav na vlastni oci v plne hruze je dost silny zazitek.
Karel_leraK

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13208
Re: Co delat? Před 11 rok, 2 měsíce  
Karle, je to tu napsáno už několikrát.Strýce nikam nedostanete, pokud nebude chtít on sám dobrovolně.Ten , kdo jde na léčení pod pohrůžkou třeba rozvodu, ztráty rodiny...stejně nevydrží.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13217
Re: Co delat? Před 11 rok, 2 měsíce  
Dobry den,
naprosto souhlasim s Libou. Sama jsem prispivala do tohoto fora (alkoholik - vecne bremeno). Byli jsme i za pravnikem, aby nam poradil. Vysledek? Nasi povinnosti je starat se o nemocneho cloveka (alkoholika) a pokud nechce, nemuzeme delat nic. Takze budeme dal chodit do prace a modlit se, aby az bude zase nalitej, aby neublizil nam. Bylo nam receno to, ceho jsem se obavala. Alkoholik ma spoustu prav, ale zadne povinnosti. To ze je to nemoc (hlavne psychicka) se vi, bohuzel lecebny jsou plne a stat se na alkoholicich prizivuje.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter