Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: pomoc mymu tatovi
#1523
pomoc mymu tatovi Před 13 rok, 9 měsíce  
Dobry den
mam hrozne veliky proble asi jako ostatni co tady pisou,ale uz nevim kudy kam. Strasne vas prosim pomozte mi. muj otec pije uz asi 30 let byl zhruba nevim presne 10 na leceni a teprve ted uspesne i kdyz ne tak uspesne. vydrzel to pomalu rok bydli v azilovem dome kde si nasel pritelkyni a i paci a zil fak spokojene az do tet. byl stastny opravu ze se mu to vsechno tak podarilo,ale najednou z niceho nic zase zacal a to anou by k tomu mel duvot.... vsichni nechapeme co se stalo dnes jsem mu volala a uplne me ignoroval byl ticho a jen poslouchal co mu rikam a pak mi predal jeho pritelkyni ktera nepije a sama netusi co se stalo... nevim jak mu mam pomoc vzdyt to vydrzel tak dlouho!!! co mam delat ab si to uvedmil a nepopijel uz nikdy?????????? prosim pomozte mi
nikola
Fresh Boarder
Příspěvky: 1
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1528
Re: pomoc mymu tatovi Před 13 rok, 9 měsíce  
Nikolko,
po tak dlouhým a určitě těžkým obdobý alkoholové kariéry vašeho tatínka jsi měla konečně chvíli klid a velkou naději, která je teď otřesená taťkovým selháním. Nedivím se tvému volání o pomoc a strachu jak to bude dál. Člověk, který prošel takovým peklem se svým blízkým už to ZASE NECHCE OPAKOVAT.

Snad taťkovi pomůže, zkušenost kterou mohl prožít ten jeden rok co abstinoval. Už ví co to je žít bez velkých komplikací, které mu alkohol způsobil. Chtět to nazpět musí ale sám, to nejde nařídit ani darovat. Nevím co jsi taťkovi říkala do telefonu jak píšeš, ale jenom to, že ti s ním netřísknul svědčí o tom, že jsi mu promlouvala do duše. Jsou to jenom střípečky, které v takových situacích doufáme, že zaberou a celou věc obrátí k lepšímu. Co z toho uvízne a zabere to nikdy nevíme.
Bylo by dobře, aby taťka viděl, že je tvůrce svého dalšího bytí a ON dobře ví co to pití obnáší, jenom si teď nemůže pomoct.

Nikolko, snaž se ponořit do svých běžných povinností a životních cílů, taťkovi říct, že za další průběh svého života je zodpovědný sám, že ty máš svůj. Bolí to - nejde to , ale jinýho zatím není.

PS. Možná by bylo dobrý promluvit s jeho přítelkyní, aby si prošla toto fórum a případně se ještě na patřičných místech poradila, jak podpořit správnou motivaci pro tvého otce a svého přítele pro rozhodnutí nepít.
Je to ale stále jenom další motivace: že na ten život s alkoholem bude sám a taky to dodržet.
Čím víc si bude myslet, že ho někdo podrží, tím je menší šance, aby se vrátil k abstinenci.
Květa
Platinum Boarder
Příspěvky: 344
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 08/24
Poslední úprava: 10/08/2010 12:20 Provedl: Květa.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#1529
Re: pomoc mymu tatovi Před 13 rok, 9 měsíce  
Ahoj Niki , je to síla ale bohužel musím říct jak vím , ze zkušeností mého tatínka , že pokud chce přestat pít tak si to nejprve musí uvědomit v hlavě co sám chce ... takhle přestal muj tatík v mých 3letech a nepije už 18 let já s ním držím krok a pijem Birell .. sama vím, že k tomu mám sklon proto máme Birell paŕty ale pokud sam člověk nechce tak to nepujde nikdy ... je to hrozné ale je to tak .... držím palečky !!!
Hana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter