Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Kamarád alkoholik-jak mu pomoci?
#24496
Kamarád alkoholik-jak mu pomoci? Před 9 rok, 3 měsíce  
Kamarádovi je 52 let, potkali jsme se na výšce, nevídáme se, protože žijeme daleko od sebe(on v Košicích, já na Moravě) a každý už máme to svoje. Nedávno jsme se potkali po dlouhé době, zjistil jsem, že je v hodně špatném stavu, vzhled bezdomovce, pije opravdu hodně... chtěl bych mu nějak pomoct, vytáhnout ho z toho, ale problém je ta vzdálenost, přece jen mám rodinu, práci, povinnosti... ale řekl jsem si, že s tím něco udělat musím, nechci jen čekat až se dostane ještě na hluší dno, nebo až to zajde tak daleko, že už se nebude dát dělat nic. Jenže nevím co udělat, byl bych rád, kdyby mi tady poradil třeba někdo kdo má takové zkušenosti.
Ještě co se konkrétní situace týká- Kamarád začal pít kvůli přítelkyni, je to už dlouho, nechovala se k němu pěkně a on byl takový ten typ co by ji ale neopustil, nakonec ho opustila ona. Kamarád je vystudovaný učitel ZŠ, z práce ho ale kvůli pití vyhodili, v současné době pracuje 3 dny v týdnu na veřejně prospěšných pracích, aby si alespoň něco přivydělal, když je bez práce. Bydlí v bytě s 80ti letým otcem, o kterého se musí starat. I přes to jak na tom teď je tak má pořád vize do budoucna, jak se zase zvetí a bude učit. Před 10ti lety byl na léčení. Jinak v Košicích kde žije, bydlí ještě pár dalších našich společných kamarádů, ale nevím jestli by něco udělali, mají každý to svoje a když nepomohli doteď...ale nějaká malá pomoc z jejich strany by asi možná byla.
Myslím, že by to chtělo někoho kdo by na něj dohlídl a postaral se a nějakou motivaci, aby se odrazil ode dna a chtěl to změnit, jenže jak to provést, nebo jak mu pomoct. Budu rád za každou radu, díky!
mk

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24497
Re: Kamarád alkoholik-jak mu pomoci? Před 9 rok, 3 měsíce  
Když už byl na léčení, ví nejlépe sám, co dělat, jaká je cesta k e střízlivosti.Možná už nechce přestat, možná musí zůstat kvůli otci doma, nevíme.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#24498
Re: Kamarád alkoholik-jak mu pomoci? Před 9 rok, 3 měsíce  
Ano, to že se musí o otce starat a otec je na něm závislý je jistě určitým handicapem, nemůže se asi sebrat a znovu nastoupit léčení, zároveň ale léčbu a pomoc potřebuje, takže je to takový začarovaný kruh.
mk

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter