Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1234
Dolů
Téma: Manžel a tajné i veřejné pití
#49477
Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Ahoj všichni,
nikdy jsem netušila, že bych mohla skončit na takovém typu diskusního fora. Ale k věci, a doufám, byla bych moc ráda, kdybyste mi nějak poradili.
Jsme spolu s mužem 4 roky svoji, 6 let se známe. Vždy jsem věděla, že má kladný vztah k alkoholu, ale neřešila jsem to (neměli jsme děti). Je léčený narkoman (pervitin), už tenkrát mu doktor říkal, že bude mít i v budoucnu tendenci mít nějakou závislost, tak aby byl obezřetný.
Jsou to asi dva měsíce, kdy jsem po půlnoci přišla do obýváku s myšlenkou, že muž asi usnul u tv. Místo toho jsem našla na stole flašku rumu (ne tuzemak, je vybíravý, takže drahý rum) a on byl na balkóně kouřit. Tak jsem zavřela, přemýšlela a druhý den se ho na to zeptala tak, abych zjistila, zda mi bude lhát. 2x to popřel a když jsem mu řekla, že to vím, přiznal se s tím, že na to zapomněl a že to bylo výjimečně (zarazilo mě, že si po sobě umyl a uklidil i skleničku). Tak jsem to přešla, ale od té doby sledovala hladiny alkoholu ve flaškách. Má jich otevřených více.. Taky poctivě umývá skleničky (i když nevím, možná to pije z flašky). Navíc sbírá rumy, limitky jiných alkoholů apod. Prej to v budoucnu prodá za velké prachy. Několik dnů pravidelně ubývalo, vždy po tom, co jsem šla spát. Jednou si dal rum přede mnou a skleničku neodnesl ani do kuchyně. Přede mnou pije jen víno a pivo (1-2 denně). Jak je na dně, nechá to v lahvi a najde si jinou. Teď byl týden klid s tvrdým, pil jen to pivo a víno. Ale dnes ráno jsem zjistila, že téměř plnou metaxu si schoval za skříň a na její místo položil uzavřenou lahev. Ještě jsem nebyla schopná se ho na nic zeptat. Nedávno zapíjel kamarádovu dceru a den na to, i když mu bylo zle, vypil dvě piva jak nic. Na moje otázky reagoval "no co, to je jenom na žízeň"..
Já nepiju, kojím syna.
Po tom, co jsem dokojila prvního syna, jsem samozřejmě taky pila, sklenku vína večer. Ale jednoho dne jsem si uvědomila, že se těším zas až večer otevřu flašku, zalekla jsem se a svěřila se mu, že jsem dostala strach (babička je léčená alkoholička). Vysmál se mi, že to přeháním a ať si to užiju, vždyť za chvilku stejně chceme druhé dítě a zas nebudu pít. Přešla jsem to a dala si sklenku jen o víkendu.
Ale teď, když vidím, jak si schovává alkohol, zapadá mi to do sebe. Asi rok před narozením druhého syna nespával se mnou v ložnici, prej nemohl spát a z postele ho bolela záda. Myslím, že takhle pil i tenkrát...ale důkaz nemám.
Zatím bych to ráda sledovala, ale vůbec nevím, kdy bych to konečně měla vytáhnout na povrch? Vím, že obviní mě, dělá to tak ve všem. Budu za stíhačku, za to co mu nevěří..sama nevím jak se zachovám.
A tak vás prosím, má tu někdo podobnou zkušenost? Jak to řešit? Čekat ještě?
Omlouvám se za vyčerpávající dotaz, kdo jste dočetli až sem, vřele děkuji...
Moc děkuji, Zuzana.
Zuzana K.
Fresh Boarder
Příspěvky: 9
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49478
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Nuz, mozes bud dufat, ze dostane rozum sam od seba, uvedomi si, ze takto to dalej nemoze ist, a prestane, alebo ho s tym budes musiet skor ci neskor konfrontovat. Pitie osamote, potajomky a klamstva o mnozstve vypiteho alkoholu su dost velke varovne znaky. Aj ked na druhej strane, ak sa skryva a zatlka, zrejme si uvedomuje, ze nie je vsetko uplne s kostolnym poriadkom a hanbi sa za to, takze uplne marne to s nim nemusi byt.

Situacia asi nie je uplne kriticka, ale s postupujucim casom sa moze do zavislosti prepadat viac a viac, takze asi by si nemala s tym rozhovorom prilis otalat. Mozes mu skusit navrhnut, aby sa alkoholu vyhybal aspon cez tyzden, aj ked mam pocit, ze na tuto temu je citlivy a vyletel by na Teba - tak to uz musis zvazit, ci sa Ti do toho chce.

Kazdopadne to, co robi, ludia, ktori nemaju ziaden problem s alkoholom, nerobia. Ziaden normalny konzument alkoholu, co si naozaj da len prilezitostne pivko od smadu, si neskryje palenku za skrinu.
Double D
Gold Boarder
Příspěvky: 210
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.


And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
F. Nietzsche
 
#49479
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Děkuji za názor. První mě napadlo, že počkám, jak rychle vypije tu lahev co má schovanou a co s ní potom udělá..

Upřímně doufám, že to tak vážné není, ale v hlavě se mi honí všechno možné. Jsem z toho zmatená a nechápu to.

K dětem je skvělý, vyhraje si s nimi, takže bych nerada, aby to začal být problém a aby to děti pocítili..
Zuzana K.
Fresh Boarder
Příspěvky: 9
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49481
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Zuzana Krajíčková napsal:
Ale dnes ráno jsem zjistila, že téměř plnou metaxu si schoval za skříň a na její místo položil uzavřenou lahev.

Uffff . Pekny vzpominky jsi mi probudila... ano, taky jsem to delal. Jeste kdyz jsem chlastal tak ze jsem mel u toho chlastani energii a cas udrzovat vztahy s zenami. Jedna z poslednich pritelkyn ktere evidentne blikaly v hlave cervene kontrolky mi doma kontrolovala lahve v baru. Takze nez na vikend prijela tak flasku ginu co jsem rozpil od jeji posledni navstevy uklidit a nova a nedotcena na jeji misto . Pripadne honem honem dokoupit co jsem v tydnu vychlastal a vystavit to na puvodni mista.

Manzel ma evidentne problem a zacina to byt vazne (pokud uz neni). Vzhledem k tomu ze abstinovat ocividne nehodla tak musis pocitat s tim ze kazda vypita flaska a kazdy vypity den budou situaci dale zhorsovat. Naprosto si netroufam Ti radit co delat ale zdravy rozum doporucuje prilis necekat a zacit to resit. Presne jak napsal DD vyse, stale jeste maskuje a skryva = sam si uvedomuje ze neco neni v poradku = je sance ze to pod Tvym tlakem zacne resit.
Gennosuke
Platinum Boarder
Příspěvky: 756
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49490
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Je tam aj ten pervitín z minulosti a doktorom spomínaná náchylnosť k závislostiam. Tu doktorovu poznámku by som nebral na ľahkú váhu. Ťažko poradiť. Môže sa stať, že keď mu to povieš, prestane sa skrývať, tak ako s tým rumom. Zase ak to necháš tak, bude si myslieť, že je všetko OK, pretože nič netušíš. S tým majú skúsenosti ženy. Oni tak pijú. Tzv. skriňové pitie.
K tebe Zuzka len toľko. Výborne si spravila, že si tu večernú skleničku vína zrušila. Až sa na to celý deň začneš tešiť, ak si večer dáš, si v tom až po uši. Z jednej sklenky bude čoskoro láhev. Takých dievčat tu máš spústu. Teraz Tu písali Hahka, Angelina. Vidíš sama na ich príklade, aké ťažké je z toho sa dostať. Závislosť nie je žiadna sranda.
krtko
Platinum Boarder
Příspěvky: 2299
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49501
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Ahojky Zuzanko,
musím tedy i já, jelikož je pravda, že jsem ten typ co schovávám alkohol.
Nechci radit špatně, a hlavně, když i já ten problém mám, sice se snažím ho řešit....
No asi v první řadě prosím nezačni na něj tím, že začneš něco řešit křikem, on se sekne a udělá Ti naschvál to, že se začne opíjet i před Tebou nebo ho po práci neuvidíš-bude v hospodě naschvál(jen můj názor).
Momentálně já(přitom mám stejný problém) bych asi vysledovala kolik toho asi tak vypije, podle toho totiž poznáš jak je na tom zle...
Asi bych momentálně neřekla nahlas nic. Můj přítel, ale to už jsem mu to řekla, pak chodil a věděl prý moje skrýše a sledoval kolik ubývá, já to nevěděla a popíjela v klidu, on si odsledoval také(dokonce nafotil vína ve skříni), co dodat...
Stojí to práce, ale to je proto, aby se pak až to vybalíš, mněla důkazy....možná každý den ráno, když je v práci zapisovala značku každého alkoholu a cm, který je doma....co ubylo, on starou láhev vymění za novou to uvidíš také.....
pokud každý večer vypije víc než 0,5l tvrdého(tím myslím 38%) je to už velký problém....
Pak bych si jednou v klidu sedla a začala na něj pomalu dělat změny, jsi žena a třeba ho svádět až večer, aby šel s Tebou spát do ložnice.
Nevím jestli pije a pak spí v obýváku nebo příjde v noci do ložnice....bude to pro něj těžké, jednou půjde s Tebou a jednou do obýváku...pokud bude den že uteče i po tom do obýváku, a tam začne pít má fakt problém, protože nedokáže ani 1 den vynechat.....
Jsem taková, že já řeším vše pomalu a v klidu a hlavně v posteli, asi bych se pak jednou po milování zeptala, zda nemá nějaký problém, pokud vybuchne, nepokračovala bych dál, počkala na další příležitost, hlavně nevyvolávat hádku. Myslím že chlapi to nemají rádi, když je rozčílíš....pak zase, až uvidíš slabou chvilku zkoušet dál a pomalu se vyptávat dál.
Pak bych asi jeden den zkusila říci, že Ti ten alkohol doma vadí, a víš že pije, že ho chceš dát pryč, pokud máte kam. Když tvrdí,že se musí uležet, pak ho dobře jednou prodá, to přeci trvá minimálně 5-10let a to může být i klidně na půdě u Tvé nebo jeho mamky....
Možná toho nepije moc, ale jestli vypil celou metaxu za noc, tak to už je fakt mazec....
Zároveň myslím, že týden počkat vůbec není žádný problém(můj názor)....
Myslím si, že pokud chvilku počkáš a půjdeš na to pomalu, tak máš šanci, aby si to uvědomil sám pomalu a začal se možná připravovat řešit to s doktory...výhodu máš, že pervitin vyléčil, to znamená uvědomil si, že potřebuje pomoc a o ní doktory požádal....
Je to jen můj názor, všichni možná tady se mnou souhlasit nemusí....
Držím pěstičky...
Angelina
Gold Boarder
Příspěvky: 200
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49505
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Peťul,
ještě, ono obvinit někoho, možná má jen slabou chvilku a nebyla by to úplná pravda, tak to také neni nic příjemného...
Angelina
Gold Boarder
Příspěvky: 200
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49507
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Podľa mňa mňa nie je problém koľko vypije, ale prečo pije tajne. Ja len rozmýšľam, prečo sa to snaží utajiť. Ináč to hľadanie, prehľadavanie skríň, kontrola fliaš atd. môže byť tiež cesta do pekla. Volá sa to spoluzávislosť. Tak ťa to môže pohltiť, že už poriadne nič iné nevnímaš.
Možno by som počkal ako dopadne tá skrytá fľaša. Poznačil by som si ju nenápadne nejakou bodkou, keby ju chcel vymeniť za tú v bare a tam nedal ďalšiu. Potom uvidíš . To som kedysi robil mame. Naivné mládí.
krtko
Platinum Boarder
Příspěvky: 2299
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Narozeniny: 11/10
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49508
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Angelinko, odradilo tě to od pití? Jak teď PIJEŠ/nemyslím teď, vím, že se snažíš/ pořád tajně? Možná se tady na fóru povíváš na svůj problém i z té druhé strany, jak to musí být pro toho druhého nepříjemné něco dokazovat a řešit. A má vlastně co řešit? Však manžel zatím funguje tak v čem je problém?
Kdyby pil tajně každý večer jen 0,25 l tvrdého, tak by to problém nebyl? Jde o to kolik vypije nebo že pije tajně?
Drahoslava
Gold Boarder
Příspěvky: 304
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#49509
Re: Manžel a tajné i veřejné pití Před 5 rok, 9 měsíce  
Aha tak to už psal Krtek, už si půjdu radši lehnout.Dobrou
Drahoslava
Gold Boarder
Příspěvky: 304
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1234
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter