Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Je mi 22 a nejspíš mám problém
#862
Je mi 22 a nejspíš mám problém Před 14 rok  
Mně je 22 let, studuji vysokou, jen s podivem,že úspěšně a od svých 14 let pravidelně ''nasávám''. Jsem schopná do sebe během jednoho večera vpravit 15 piv a panáky. Skončila jsem jak na JIP, tak s rozmláceným obličejem o zábradlí, tak s rozříznutou nohou atp. To,že nění něco v pořádku, to moc dobře vím. Není to tak, že bych si lila panáky sama doma, ale min. 2x do týdne se pokaždé opiji tak, že dva dny nefunguji. To,že to te'd praktikuji jen 1x do týdne, to je jen malý úspěch. Byly dny, kdy jsem o sobě nevěděla celý týden. Prázdniny pak byly vždy ve jménu alkoholu. Několikrát mi šlo o život, stala se mi ta nejhorší faux pas, včetně pomočení se v důsledku opití se. Ráda bych svůj život zaměřila na něco jiného, ale nepodařáí se mi déle než 6 dnů nepít. Rozešla jsem se po velmi dlouhé době s přítelem a rozchod přepila, přepila jsem problémy, které mají rodiče, přepila jsem zaměstnání při škole, z několika mne za alkoholismus vyhodili a já zjisš'tuji, že si min. poslednáí dva roky nepamatuji, nevím, co se kromě školy běhěm nich dělo. Díky vypitému mozku už začínám ztrácet pojem o tom, co se dělo, když jsem byla menší. Mám sice stále skvělou pamět, ale jen jednorázovou, chvilkovou a pokud chci. Nejsem schopná se soustředit a nervové výkyvy jsou horší a horší. Jen si nejsem jistá, že bych ve 22 měla s tímto navštívit odborníka.
Jana

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#866
Re: Je mi 22 a nejspíš mám problém Před 14 rok  
Jani nejen že by jste měla navštívit odborníka,ale pokud,jak píšete,nechcete takhle žít,je to nutnost.Nestydte se za to,když jsem byla v léčebně,byly tam holčiny i 19-ti leté a mám informace,že jsou v pohodě.Věděli co chtějí a to je důležité.To co popisujete je už docela síla a je třeba s tím něco dělat,jinak vám ta chobotnice zničí život,na to vemte"jed".Zkuste si zavolat na krizové centrum v Praze:284016666.řekněte jim svůj problém,určitě vám poradí jak postupovat dál.Hodně síly přeju,budete ji potřebovat,hlavně to nevzdávejte.
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#869
Re: Je mi 22 a nejspíš mám problém Před 14 rok  
Pro Janu - chtěl jsem být první, ale koukám, že mě Ivlika již předběhla.

Tvůj příspěvěk mě fakt docela zaujal. Je pravda, že u alkoholiků jsou si ty příběhy podobné jako vejce vejci, spíše se tu však řeší alkoholismus "rodinný" (opilec je nejprve otec, pak matka, pak děti a nakonec všichni...), ty máš zřejmě podobně jako já spíše problémy s alkoholem jako "individualista", i když je tím pochopitelně postiženo více lidí vždy - rodina, okolí.

To co píšeš je docela nářez, já jsem se k tomuto stavu letos v zimě a na začátku jara taky přiblížil, spíše jsem v něm nějaký čas již byl - mnohadenní okna, trvalá opilost, začínající fyzická poranění v důsledku pádů, vypláchnutý mozek, játra atd. Ztráta krátkodobé paměti, dlouhodobá paměť zachována, přibývání na váze, jakýsi "podmíněčný" rozchod s přítelkyní, ztráta všech zájmů, vše se již točilo jen okolo chlastu.
Paradoxem je, že já ve svých 14-ti letech jsem taky hodně pil, především mlíko s grankem.
Asi proto mám tak pevné kosti, že jsem nikdy neměl nic zlomeného, nikdy jsem od té doby nebyl v nemocnici na jakékoliv hospitalizaci. Shodou okolností je tomu právě 11 let a 1 měsíc, kdy jsem si ve svých 22 letech na VŠ dal svoji první skleničku červeného vína o samotě, byl to tehdy báječný pocit, euforie, nadšení, prostě pohádka. Ani ve zlém snu by mě nenapadlo, že se ze mě stane alkoholik. Stejně tak mě ještě před 1,5 měsícem nenapadlo, že se z toho můžu nějak dostat. A abych nezapomněl, předevčírem jsem si dal opět hrníček mlíka. No, upřímně říkám, že moc mi nechutnalo.

A co poradit Tobě ? Podle toho, co píšeš, tak si jednoznačně najdi ve svém okolí AT poradnu, někdy je tam taky nápis ADIKTOLOGIE, můžeš se tam vyzpovídat jako tady na fóru. Určitě se ale zkus vyhnout "klasickému" psychiatrovi, za poslední půlrok mám 2 špatné zkušenosti !! Pokud na psychiatra narazíš, tak se jej zrovna zeptej, jestli se problematikou závislostí zabývá, jinak hned odejdi, nebo Ti předepíše Neurol jako mě a budeš lítat v závislostech hned 2x.

P.S. Když tady na fóru nejsem zrovna já, tak téměř denně je tu alespoň jedna ze 3 virtuálních "terapeutek a sudiček" jménem Květa, Ivlika a Hana.
Určitě se Ti pokusí pomoci, stejně jako mě.
Radim
Expert Boarder
Příspěvky: 80
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 161-971-767 Pohlaví: Muž Místo: Hronov Narozeniny: 03/16
Poslední úprava: 11/04/2010 15:33 Provedl: Radim.
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#871
Re: Je mi 22 a nejspíš mám problém Před 14 rok  
Ahoj kočko
úplně já ty jo...taky sem schopná vypít tolik piv, a nikdo nechápe kam to do mě padá...momentálně tedy zkouším apstinovat...pomocí antabusu.zkus to taky?
Polly
Junior Boarder
Příspěvky: 20
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Narozeniny: 02/05
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#879
Re: Je mi 22 a nejspíš mám problém Před 14 rok  
Jani,psychiatr ti sice může předepsat antabus,ale rozhodně se připojuju k Radimovy a obešla bych ho,taky s tímto postupem nemám dobrý zkušenosti.Chce to opravdu odborníka přes alkohol,nevím z jaké lokality jste,já jsem ze severu a Praha byla pro mě vzdálená,ale dala jsem na reference a taky trochu na intuici a vyplatilo se.Můžete ještě zavolat psychoterapeutce Monice Plocové/má tu i své stránky/zabývá se ženami alko,číslo je:775955004
ivlik

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter