Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1
Dolů
Téma: Manžel chlastá
#13684
Manžel chlastá Před 10 rok, 12 měsíce  
Pěkný den,
myslím si, spíš jsem si naprosto jistá, že je manžel alkoholik. Jak bych začala..Jsem ve slepé uličce.Na stránkách už čtu asi rok a teď jsem se už odhodlala napsat. Manžel pije. Při seznámení klasika- do hospody jsme chodili oba, oslavy, posezení. Já nejsem abstinent, dám si s kámoškama vínko, na oslavách taky a přes týden jednou v týdnu taky. Pila jsem ale s manželem víc, i třeba každý den. Po narození syna ale jen někdy. Ale manžel pije vlastně od té doby pořád.Seznámili jsme se před 10ti lety. Vynechal snad jen při dvou dlouhodobějších služebních cestách, kde nemohl pít. V posledních 6ti letech pije každý den!! Přes týden skoro vždy pravidelně petku ( 3piva) normál každý den. Víkend je jasný,když se v pátek koupí balení 6ti dvoulitrových petek, v neděli není, do toho slivka od souseda, nebo je vždy nějaká oslava, hospoda...Vždy se najde důvod proč pít. Hádáme se kvůli tomu už X let, ale druhý den si klíďo zase dá. Tvrdí, že němá problém!! Když je doma třeba litrovka rumu- od někoho za něco za týden není, pije rovnou z flašky a do toho ty pivka.
Když kamkoliv jdeme, je našrot, tak s ním radši nikam nechodím.
Změnil se i v chování- rozčílí ho každá blbost, řve na mě i moje rodiče, jeho rodiče -kvůli každé blbosti.
Když se ohradím - vmete mi pár mých vín, které si sem tam s kámoškama dám.Mám strach že snad i já můžu mít problém, ale dělala jsem si zde test a měla jsem jen 5 bodů.Ale i tak se bojím jeho výhrůžek.
Lže co vypije, nebo že vůbec pil. V posledních dvou letech občas sedne do auta i když vypil, nebo ráno po 6ti hodinách spánku a propitém večeru.
Jeho rodiče pijí taky, i sestr a bratr- ty dokonce i kouří m...
Do poradny jít nechce, prý nemá problém, ale mám ho já. po přiznání zde, že nejsem abstinent, se skoro bojím někam jít, aby mě tam neobvińoval.
Pije prý proto, že se oženil, ale pil i před tím než jsme se seznámili, byl v hospodě víc než doma. To jsem bohužel zjistila až poté.
Vím, že můj příspěvěk je trochu chaos, ale je toho víc co bych ještě chtěla napsat..
co dělat??Ani pohrůžka rozvodu s ním nic nedělá, syna prý stejně bude mít on a ne já...přitom do porodnice ani po 5ti dnech nepřijel- slavil.
Kudy cesta ven??- syn, hypotéka..
Děkuji.J.
Piťule

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13686
Re: Manžel chlastá Před 10 rok, 12 měsíce  
Dobrý den, reaguji na Váš (chaos) :-D ,
Ale teď k věci. Naprosto Vás chápu, ale hlavně vy si uvědomte, že nejste problémem Vašeho vztahu, ale manžel. Neustále si zvyšujte sebevědomí (i za cenu navštívení kamarádek - za žádnou cenu jim ale nesdělujte Váš problém - ony Vám nepomůžou, naopak Vám budou říkat ať se s ním rozvedete.... což by ale na Vašem místě ony stejně neudělaly.) Přestaňte se ho ptát, jen mu odpovídejte. Méně si ho postupně všímejte - dkonce i v posteli (spopkojte se chvíli s vlastními údy) a raději pracujte, nebo dělejte, že pracujete (nepřehánějte to ale s tou prací.
Nechoďte s ním na zábavy ani do hospody - známí si toho všimnou a začnou se ptát co se dějě, až ti rozumní zjistí nakonec co se dějě a on se minimálně zamyslí. Pokud se stane toto, co zde cituji, máte velikou šanci to začít společně řešit.

Musím končit, ale můžete mi klidně psát
na mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
wetas

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13707
Re: Manžel chlastá Před 10 rok, 12 měsíce  
Pane Wetasi a Vy jste kdo? Co víte o alkoholismu jako nemoci? Čím se zabýváte, že se tady takto prezentujete? Domnívám se, že nebudu sama, kdo zareaguje podobně jako já. Tady píšou a vzájemně si pomáhají alkoholici a lidi, kteří mají s alkoholem problém. Kteří si mnohdy prošli peklem, padli na kolena a znovu se zvedají.O alkoholismu jako nemoci vůbec nic nevíte, protože byste sem nemohl napsat takový nesmysl (slušně řečeno) "Nedoporučuji nikomu hned abstinovat". Snad si raději prostudujte, komu jsou stránky určené a k jakému účelu mají sloužit. Pokud potřebujete nějakou propagaci svých rad, obraťte se, prosím, jinam
Lanička
Senior Boarder
Příspěvky: 79
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13712
Re: Manžel chlastá Před 10 rok, 12 měsíce  
Ahoj J.
nemyslím si, že ti má manžel co vyčítat, pokud zvládáš svůj vztah k alkoholu. Alkoholici si nechtějí připustit, že mají problém a často když se v okolí někdo napije, ukonejší je to v tom, že to maj taky dobrý, protože pít je normální a pije každý. Toho se určitě neboj. Vím to z vlastní zkušenosti. Taky jsem to měla od přítele na talíři, že si občas dám s přáteli sklenku vína, ale on už neviděl to, že já si dala dvě sklenky za večer a on litr, do toho tvrdé, prostě vše tak, aby byl "našrot".
Já bych ti poradila zajít za odborníky na závislosti, zatím sama, bez něj. Vyhledej Al-anon. Všude tam ti poradí, jaké strategie chování a jednání zvolit. Rozmysli si, jestli má smysl s ním žít, pokud s tím nebude chtít něco dělat.
A postřeh z léčebny (přítel příští týden končí 3-měsíční léčbu), část lidí tam, si DOOPRAVDY uvědomí svůj problém až tak po měsíci terapií. Do té doby se vnitřně konejší, že problém je jinde a jdou tam jen, aby si či rodině, dokázali, že problém nemají. No a další část si ho nepřipustí nikdy, což je smutné, ale i takový je život.
Držím pěsti, ať to dopadne pro Tebe co nejlépe.
Veruš
Fresh Boarder
Příspěvky: 7
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13715
Re: Manžel chlastá Před 10 rok, 12 měsíce  
Ahoj. Manžel je typický alkoholik..A ikdyby nebyl, byl to "pouze" piják, je to vlastně jedno, to totiž zničí vztah a jiné věci úplně stejně. Takže keci, že to má pod kontrolou sou sice hezký, ale když je imrvére nalitej je to stejný, jako by to pod "kontrolou" neměl..Vím, že ve třech (s alhoholem) se žít nedá, je to divná droga.Takže bud normální životm, nebo život s chlastem.obojí prostě nejde, pokud se nepije opravdu s rozumem..já taky po každém tahu ničil přítelkyni, rodinu a ještě jsem si myslel, jakej sem frajer když se motám.HNUS

Hezký den,Petr alkoholik
Petr

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#13842
Re: Manžel chlastá Před 10 rok, 11 měsíce  
Ahoj Piťule, souhlasím s Veruš a s Petrem, každý ti poskytl jednu stranu mince. Mne napadá, že manžel už hraje vyšší ligu v manipulaci a na tebe to zabírá perfektně (problém máš ty, ne já, to by měl být trestný čin, a to i v případě manipulovaného, který tomu uvěří ;-D). Určitě vyhledej urychleně odbornou pomoc a naopak se svým problémem seznam své okolí, kterému důvěřuješ, nejhorší je být na to sám!!
Držím moc palce! V.
P.S.: a pana wetase nacháme, ať si trolluje, že
Valerie
Senior Boarder
Příspěvky: 50
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter