Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...6789101112...54
Dolů
Téma: Lze přestat pít bez pomoci?
*
#12406
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Brzdí Tě malichernosti,pár kilo navíc,no a co,dyť to každý pochopí.Budeš zas mezi holkama,začneš se pohybovat a kila pudou dolů.Moje ségra po porodu byla jak kulička skoro dva roky než to dotáhla zpátky na těch 55 nebo kolik.
Chce to trochu nadhled a nemyslet pořád jak vypadám,co řeknou lidi a začni už trochu žít,sportovat.Bez pití,to je cesta tak do háje.Holkám to vysvětlíš,že jsi přechlastaná a žádná zapíječka návratu a další pijatiky nebudou a hotovka.
Nejsi špatná ženská,jen pořád moc přemýšlíš,nic ve zlém jo,myslím to s humorem
Ondra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12407
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Ahoj Sandro,nejdriv k te vaze.Alkohol a pivo obvzlast a jeste k tomu vecer je kaloricka bomba.Uvidis,ze jen tim,ze nepijes kila pujdou dolu.Jit mezi starou partu,sportovat,delat to co te bavi-v tom by te kila nemela brzdit.KOukni se na to z te druhe stranky,kdyby ty jsi byla v tom kolektivu a prisla mamina po matersky,s nejakym kilem navic.Co by jsi vuci ni citila?Myslim,ze by jsi si rekla,uf,jeste ze ma ona par kilo navic,aspon nikdo nebude rozebirat ta moje kila.My zensky jsme na svou vahu desne precitlively,ale vetsinou bezduvodne a je to spis v nasi hlave,to ze si o nas lidi suskaj,pomlouvaji apod.Holky te maji urcite rady,jste kamosky a v tomto pripade je kadymu uplne jedno,kolik vazis.Navic,kdyz nebudes pit a budes sportovat,brzy je das dolu a holky aspon uvidi ten proces,jak se ti dari a spis te budou obdivovat a ptat se jak to delas ).
S tou pomoci bych to nebrala na lehkou vahu.Zkus jestli v okoli nemas AT poradnu,psychologa,terapeuta,AA.Kdyz nebudes resit,proc jsi pila nedostanes se k jadru problemu a s nejvetsi pravdepodobnosti se k piti jednou vratis a ikdyby ne,tim,ze neodstranis pricinu,porad to v tobe bude a ty nebudes moci zit v klidu,vyrovnana,stastna....

Drzim palecky,pa Marky
Marketa

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12412
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Sandro,tak úpřimně,já bych se taky asi styděl jít k MUDře s alkoholem,mno byl sem tam před lety k vůli přepracování,nespavosti,stresu a ta mně rovnou poslala k psychiatrovi.Já byl tak zavalený prací,že jsem myslel,že kleknu.Někde jsem psal jak to dopadlo,no to je jedno,ale nauč se poslouchat druhé a otevřeně mluvit o svých problémech.Ono se to lehko řekne a mně to taky trvalo,pracoval jsem na sobě,něco se mně povedlo,něco sem přehnal...

Jsi na dobré cestě,promluv si třeba o tom s partnerem,jakou máte komunikac a hranice nevím,já dokud žena byla zdravá tak jsem svoje problémy neřešil,zato ona extrovertka rozebírala kdejakou koninu a já rád poslouchal,většinou jsem se ve skrytu duše tím bavil.Ale alkohol je dost vážná věc,citlivé téma a musí se o tom mluvit opatrně,je to těžké.

Život je věda,já se cítím teď dobře,vnitřní mír,žiju v klidu,vyrovnaný a šťastný.Já ani nevím jak se to všecko stalo,jak sem k tomu dospěl.Můj život není lehký a přesto mně ani nenapadne si to zase pokašlat pitím.Stát se může ovšem cokoliv,loknu si ani nevím jak a jede to znova.

Řekl bych,že hodně problémů sem si vytvořil i já sám,uměle.Pořád něco a pořád jsem se v tom životě motal.Znám lidi,kteří mají pořád nějaké problémy,ani by jich nemuseli mít,vytvářejí si je.V hlavě jsem si srovnal co je důležité,co ne,jestli ty věci mají smysl,trápit se,stěžovat si a plácat se pořád v něčem to je pro takové lidi co je to snad baví,já nevím,viděl jsem to např. když mně babka do 15 tahala po kostelech,kolik je tam takových ztracenců a pokrytců,rok si vás nevšimnou a na vánoce by se mohli přetrhnout a pořád mají problémy a pořád dokolečka o tom mluví,věří,modlí se,plácaj se v tom,rochní se...Tak mně to u některých připadá,můj názor.
Ondra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12413
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Jste fakt zlatí, strašně hodně o tom všem přemýšlím co mi tady píšete a musím přiznat , že ve všem máte pravdu. Ondro, já taky jednou skolabovala, bylo to v restauraci, o to horší, přijela pro mě záchranka, bylo to taky z přepracovaností , žádný odpočinek atak...Jinak něco o mě, máš pravdu v tom, že si problémy nejspíš vytvářím sama už mi to řekla moje mamka i přítel... kolikrát mi připadá, jako bych si je chtěla vytvářet, zkusím na tom zapracovat.. jinak o tom sportu, uvažuji o tom, že od nového roku to zkusím. Mezi holkama jsem byla hodně oblíbená, jsem taková ta blondýna, co si dokáže udělat srandu i ze sama sebe a ráda jsem středem pozornosti a ráda bavím ostatní a mám z toho děsnou radost, když vidím, jak se tomu ostatní baví:-) A je pravda , že při každém mém tréninku, jsem vždy zapoměla na veškeré problémy... Jinak já nepřibrala po porodu, po porodu jsem vážila právě těch 55 kg a já začla přibírat až když měl malej 2 roky až když jsem začala pít:-( A je pravda, že určitě bych se nesmála někomu kdo by přibral, mám hodně silnějších kamarádek. No včera jsem zase usla až ve 3 ráno, takže dneska 4 hodinky spánku:-), ale jsem v pohodě. Jinač včera přišla sousedka už v duchodě za dědou s vodkou, potom přišel kamarád s kamarádkou a ti pro změnu taky přinesli vodku, takže se pilo v kuchyni, v obýváku a já kupodivu ani neměla chuť na to, jen jsem byla trochu naštvaná a protivná, asi , ani nevím proč.
Sandra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12414
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Sandro, jim je asi dnes špatně, Tobě dobře, i to je plus Tvého nepití, ne?Ať si pije každý, co chce, neřeš je, ale sebe!Budeš se divit, jak je dobře bez alkoholu, veselo, klidně.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12415
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Taková roztěkanost,podrážděnost,znám to.Ty dny bez pití radši počítej,je to ještě citlivé období.Přijdou ještě další zkoušky,chutě,ta potvora číhá,zkusí Tě to nějak oblbnout.Bacha na to,můžeš začít uvažovat o jednom pivku,sklence a třebaže si dáš raz za tři měsíce nebo tak.Nepokoušej to,vrátí se to s ještě větší silou a hůř se z toho vyskakuje.Píšeme tu,uvědomujeme si,že to není v pořádku.

Vedl sem si deníček delší dobu,kolik sem toho vypil,snažil jsem to srazit na minimum,nejde to.Pak nějak po čase sem to zašantročil,ale byl jsem na tom mnohem hůř,mně z toho hrabalo totálně a mám to jak ve snách.

Vydrž,bude to fajn zas být zpátky mezi děvčaty a hlavně buď obezřetná.
Ondra

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12416
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Zdravím všechny bojovnice a bojovníky

Jen se s vámi chci podělit o jednu myšlenku/citat, na kterou jsem včera narazila v knize a přímo mluvila ke mě, možná se v tom taky někdo najde..

Hezké čisté úterý všem!

"Ať si to uvědomujeme nebo ne, není nic, za co bychom se styděli více, než za to, že nejsme sami sebou, a není nic, na co bychom byli pyšnější a z čeho bychom byli šťastnější, než z toho, že myslíme, cítíme a mluvíme to, co je nám opravdu vlastní."
(psychoanalytik Erich Fromm)
Jessie
Gold Boarder
Příspěvky: 160
graphgraph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Pohlaví: Žena Narozeniny: 01/01
Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12417
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Jo jo-přestat se bát a vyjít ze své ulity,taková jaká jsem.Naučit se řídit sama sebou,jak se cítím,jaká doopravdy jsem-beze strachu z ostatních i sebe sama.Naučit se milovat a vážit si toho co mám a je mé vlastní-beze studu,bez vlastních soudů a předsudků,kterými trpíme všichni.Zbavit se strachu ze života.Neutíkat a začít žít.Zcela jinak,než tomu bylo s alkoholem.Je to umění,ale je možné toto umění získat a osvojit.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12418
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Sandro: Chodit spát ve tři a vstávat v sedm. To bych při dvanáctihodinových nedal. Když jsem abstinoval, tak jsem taky hned nemohl usnout, ale nebyla až taková tragedie, protože jsem usul kolem jednácté (maximalné dvanácté). Pro mě je spánek vysvobození, relax. Nedovedu si představit, že by jsem spal denně čtyři hodiny. Tobě to Sandro nevadí. Nevadí ti, že nemůžeš déle spát?

Libo: Ty píšeš příspěvky na více diskuzích, že? Máš ty nějaké negativní zkušenosti s alkoholem? Piješ, nebo abstinuješ a pokud abstinuješ, tak jaký to je pocit?
Martin

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12419
Re: Lze přestat pít bez pomoci? Před 11 rok, 5 měsíce  
Píšu jen tady a na Treizvy priestor.Pila jsem nejvíc, abstinuji 8 let.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...6789101112...54
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter