Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 12345678...21
Dolů
Téma: detox Bohnice
#12689
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Na detoxu v Bohnicich mi neporadili nic, jen at se prijde zapsat a ceka. A mezi tim se ma asi upit nebo nevim. Ale na krizove intervenci mi poradili, ze az by na nej prislo delirium, ci halucinace (coz on miva, dokonce i epilepticky zachvat v abstaku prodelal), tak si ma zavolat zachranku a ze ta by ho snad odvezla na detox do Bohnic, kde maji krizova luzka. Ale ze se take muze stat, ze ho odvezou jen na zachytku a za par hodin zase pusti
Ja si uvedomuju, ze je to na jednu stranu psychicky natlak a ze do teto situace se dostal on sam a mel by za ni nest odpovednost. Ale na druhou stranu, on je ted v situaci ze ktere si sam opravdu nepomuze. Proste chci po nem, aby to zastavil - on to chce take, ale je evidentni ze to sam nemuze zvladnout, proto chce ke me. To ja odmitam, ale nahradni reseni nemam a on se pak samozrejme pta "jak to tedy mam zastavit?" A zda se mu to opravdu neresitelne, takze pije dal, kolotoc pokracuje a on pada ke dnu.
Jinak ma i rodinu, ale ta bydli daleko. Vite, me uvnitr muci myslenka, ze mu odmitnu pomoc jen kvuli svemu strachu a pohodlnosti a pritom by se z toho u me treba opravdu dostal a mohl zas do prace a pak nastoupit alespon ambulantni lecbu a dal uz bojoval sam.
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12691
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
100% souhlas s Leesou.Bacha, T., už žijete pomalu jeho život,řešíte za něj, sháníte...on velice dobře ví, co má dělat, Byl už na léčení, zná to.Určitě si neberte domů, je víc léčeben, detoxů v ČR, kam by ho možná vzali, myslím si, že v Havl.Brodě je detox několik týdnů, ať jde k lékaři, na AA......a pár dní abstinence mu moc nepomůže.Začne znovu pít, a Vy znovu shánět pomoc, vystupte z kolotoče, možná mu tím pomůžete nejvíc.
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12694
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Divate se na to jinak nez ja a jsem moc rada, ze tento vas pohled vidim. Zkratka pohled lidi, kteří si tím take prosli a vi o cem mluvi. Mate pravdu, opravdu uz rok ziju jen jeho zavislosti, nekolikrat diky me doslova utekl hrobnikovi z lopaty, porad vymyslim a staram se, jak mu pomoct a mam pocit, ze se snazim vic, nez on. Ted kdyz pisu tenhle prispevek, tak si vazne uvedomuju, jak je to absurdni. Je to pro me strasne psychicky narocne a uz nekolikrat me to hrozne vycerpalo. Kdyz se ohlednu rok zpatky, tak pro sebe jsem neudelala vlastne nic, protoze na to nezbyl cas ani energie.
Ale i kdyz se ted budu opakovat, prece jen zeptam - jak si ma v teto situaci sam pomoct? Uz 14 dni pije nekolik litru vina denne, nema uz ani korunu, vyskemra vzdycky jen drobne na krabicova vina, v praci uz se tyden neukazal aniz by o sobe dal vedet, takze o ni jiste prijde, za par dni mu konci najem, takze se bude muset vystehovat a bude na ulici. Ale on je ve stavu, kdy si dusledky jen tezko uvedomi. Za tech 14 dni nebyl strizlivy ani minutu a v minulosti dokazal takhle souvisle pit vzdycky tak tri, ctyri mesice a pak uz mu bylo tak zle, ze se neco stalo a skoncil v lecebne. Podotykam, ze nepije stylem ze by si udrzoval hladinku, ale leje to do sebe doslova po litrech, miva bezne 3-4 promile a krom toho, ze je zanedbany, smrdi a vypada strasne, tak by to na nem clovek skoro nepoznal (!!). Jakmile mu to zacne klesat pod 2 promile zacina desny abstak. Nikdy pred tim, jsem se s alkoholismem nesetkala a neverila bych, ze je neco takoveho mozne A prave mi moc nejde do hlavy, co muze v teto situaci delat, kdyz na lecebny jsou poradniky, na detox tez, na AA se asi tezko muze v tomto stavu ukazat. Nicmene pravda je, ze on stejne nechce o lecebne ani slyset a je naprosto realne pripraveny, ze pujde za par dni do squattu mezi bezdomovce. Ja tohle proste nedokazu pochopit Strasne me boli, divat se na jeho vlastni destrukci a na to jak se pomalu zabiji.
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12695
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
T...,je to zcela jednoduché bud´se upije nebo si sám uvědomí ,přizná problém.Podle množství,které vypije,zvládá-je teprve na vrcholku své pyramidy.Tolerance k alkoholu stoupá na nejvyšší bod teprve prudký pokles znamená teprve pád.Teprve v tomto bodu má možnost něco zaznamenat.Teprve v této fázi pití se může rozhodnout jinak bez alkoholu.Jinak bohužel umře na následky.Vy to nijak neovlivníte ani nemůžete ovlivnit.V tom je celá záludnost alkoholismu.Chtít musí on sám.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12696
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Berte to tak.Je rozjetý nastoupil do vlaku,který nebrzdí.Zastavit ho může jen on sám.Vy jste a budete bezmocná.Vy se trápíte a stojí vás to zbytečně tolik energie,kterou můžete využít jinde.On prochází obdobím,kdy si musí vyzkoušet,kdy musí udělat a prožít své vlastní zkušenosti s pitím.At´se vám to líbí nebo ne.Riziko,které na sebe vzal si zatím neuvědomuje.Vidíte ho vy.Zbavte se strachu,odpusťe si ho.On sám může postavit svoji střízlivost-dojde-li k tomu JEN NA ZÁKLADĚ VLASTNÍCH ZKUŠENOSTÍ,KTERÉ SE SVÝM PITÍM ZÍSKÁVÁ PRÁVĚ NYNÍ I S TĚMI,KTERÉ HO TEPRVE ČEKAJÍ.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12697
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Ja uz byla trochu nacata, ze to opravdu zkusim, vezmu ho k sobe a zkusim mu s tim sama pomoct. Ale neudelam to. Mate pravdu. Rok jsem ho doslova drzela nad propasti, aby do ni nespadl a kdyz zavravoral, hned jsem ho vytahla ven. A kam to vedlo? Nikam. Stejne v tom tezce lita znovu. Vite, ja si myslela ze na to dno uz spadnul, kdyz se pred rokem dostal diky piti na ulici a ztratil vsechno, dokonce i strechu nad hlavou. Vytahla jsem ho z ulice v priserne zubozenem stavu, a protoze mu tenkrat uz bylo hodne zle, souhlasil s odvozem do lecebny. Kdyz se vratil, pomahala jsem mu dostat se zase zpatky do zivota. Ted vidim, ze to bylo vsechno zbytecne, ani tato zkusenost pro nej asi jeste nebyla tim pomyslnym dnem. Mozna bych vsechnu tu energii, kterou soustredim na jeho pomoc mela obratit spis na to, abych z tohoto kolotoce vyskocila a zodpovednost prenechala jemu, aniz bych se tryznila vycitkami
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12699
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Přesně tak.Vy si nemáte co vyčítat.Udělala jste všechno,co se dalo udělat.On tímto musí projít docela sám,aby si mohl uvědomit a přiznat,o co přišel o co přichází.Vy musíte hledět především sama na sebe a na svůj vlastní život.Jinak by vás ta pomoc mohla stáhnout s ním až na dno vlastních sil.Stálo by vás to zbytečně zdraví.Jedině tím,že on začne ztrácet si má možnost něco přiznat.Nijak jinak to bohužel nejde.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12700
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Jenze ja se strasne bojim, ze tou cestou dolu zkolabuje, privodi si trvale nasledky nebo dokonce zemre Ale jak pisete, s tim asi opravdu ja nic delat nemohu Napadlo me i dojit si na AA, do te skupiny pro blizke, mozna by se mi tam trochu ulevilo a nabrala bych sily.
T.

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12701
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
Myslím,že to je dobrý nápad.Můžeš lépe porozumnět celé nemoci.A může ti to pomoct se osvobodit.
Jana Mertosová

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#12703
Re: detox Bohnice Před 11 rok, 3 měsíce  
T. pomůžou Al-anon i AA.Aspoň uvidíš, že jsou lidé, kteří na tom byli také moc zle, odrazili se, a abstinují.Tvůj přítel musí zabrat sám, počítej se vším, ale přestaň pomáhat!Spoléhá se na Tebe, a vlastně ho podporuješ v dalším pití, ví, že jsi připravena k záchraně.On je jistě v lepším klídku, než Ty.Časem bys spadla na hubu Ty, on by hledal někoho jiného!
Liba

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 12345678...21
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter