Alkoholik

Banner
Alkoholik.cz
Nacházíte se: Úvod Fórum
Zaregistrováním do fóra získáte jedinečnou identitu a nikdo nemůže psát vaším jménem nebo přezdívkou.
Vítejte, zde se můžete přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?
Stránka: 1...45678910...28
Dolů
Téma: nemůžu přestat
#25201
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Ahojky a zdravím děvčata jak je? Já jsem měla teď oslavy a ples a ani jsem se neopila. Holkjy asi máte na mě vliv.

Kiro četla sis příspěvek tak o všem. Ty můžeš zasvětit o alkoholu a alkoholismu v Itálii. Když já jsem zastáncem. Italové více méně popíjí a nechlastají do němoty. Samozřejmě jsou i tací,ale bavíme se co je jejich přirozenost a mentalita?
Španělé,Francouzi. Veselý národy uctívající hlavně rodinu i její tradice.
Anna

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25203
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Zdravím. Já si myslím že chlastají všude na světě. Všichni zapíjíme stres,pády a šťastný lidi jen tak. To je na celém světě stejný. Někdo popíjí a někdo chlastá. Stejně mu bude zle ať je Frantík nebo Španěl nebo pric z Welsu. Je jen rozdíl mezi mentalitou a to s Renatou souhlasím. Co národ to jiný mrav,ale i ten největší slušnák se jednou ožere tak,že o světě neví.

Alas vy tu píšete jak z knihy a co zveřejňují media. Bohužel skutečnost je jinde. Nemají vůbec ponětí kolik alkoholu se pančuje na černém trhu. Kolik lidí si sami vypálí. Jak u nás i v zahraničí. Kolik vína se prodá aniž by se to uvádělo kvůli daním. Taky to vede nezanedbatelným procentum. Jak by se navýšila spotřeba a určitě by se to týkalo nás a východních zemí. Na západě jen pro svou potřebu ne na prodej. Za chvíli to nepůjde ani u nás. Hodně se učíme opatřením právě ze zahraničí proti prodeji černého trhu s alkoholem.
Žanda

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25205
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Měli by legalizovat THC..jenže to si půlka republiky vypěstuje sama a z toho by ten sajrajt neměl takový danně...Přeci jen mít vlastní palírnu je daleko větší problém...Sme pro ně jen stroje na smradlavý prachy, my všichni tady
petrch

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25215
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Anna zdravim ta a tesim sa z tvojich pokrokov a z nasho dobreho vplyvu

Ja som zila v Anglicku, Nemecku a samozrejmev Taliansku. Okrem toho som precestovala celu Europu, a chlasta sa naozaj vsade, aj ked vsade inym stylom.

Co sa tyka Talianska, tak oni sa naozaj nejak extremne neopijaju, pretoze oni nie su kvartali, ale typicki hladinkari.

Ono to navonok vypada dobre, popijaju si pri jedle a oslavuju zivot. Lenze u nich je to vino tak zauzivane, ze sa pije miesto vody a preto ani nie su nejake statistiky, kolko sa toho vina v tychto juznych krajinach vypije, kedze by to bolo asi nemozne aj spocitat - to ako keby sa robili statistiky, kolko sa u nas vypije vody A okrem ineho velmi vela z nich si to vino vyraba doma alebo ho dostane od pribuznych.


Vela ludi tam s alkoholom tiez ma problem, ale vacsina z nich si to neuvedomuje. Ved piju vsetci. Ked maju problem ani ich nenapadne ze by to mohlo byt z vina. Takze pekne pomaly od detstva piju kazdy den, pravidelne na obed a vecer rok co rok a pokial sa nic nepredvidatelne nestane, tak tak aj v klude svoj zivot doziju.Ci uz ako konzumenti alebo ako alkoholici.

Lenze pokial sa nieco stane a im je napr.zo zdravotnych dovodov to vino zakazane, tak je to obrovsky problem.Je to pre nich nepredstavitelne, ze by sa ho mali vzdat a budu sa aj s doktorom do krvi hadat, ze oni to vino potrebuju prave kvoli zdraviu. Co je aj pravda, ale v tom, ze ked nahle vysadia, tak zacnu naozaj velke abstaky a maju priserne stavy. Zazila som uz niekolko takych pripadov.

V Taliansku povazuju za alkoholikov len tych co piju tvrde a neuvedomuju si, ze ked kazdy den vypiju minimalne liter vina, tak to tiez v poriadku nebude. Zomreli mi uz traja susedia na rakovinu pecene a ked sme my cudzinci naznacili, ze to mohlo byt aj alkoholom, tak sa na nas zniesli hromy blesky, ze ako??? ze ved pili len vino, oni predsa tvrde nepili, tak o com to tocime???

A tu sa ludia nechodia opijat do barov ako u nas, pretoze je to drahe a v bare sa vino nepije. To je lacne, ale pije sa len v restikach. Preto sa chodia opijat do restik a preto pri veceri sedia aj 5 hodin a objednavaju jeden krcah vina za dalsim, takze az taky rozdiel oproti nam to nie je . A tiez vidiet na nich, ako sa postupne menia pri tej veceri a ako sa z inteligentnych ludi stavaju agresivni a kvakajuci debilkovia.

Takze aj na nich to vino ma normalny vplyv, nie su imunni. Uz skoro rok nepijem a tych vecier som za ten cas absolvovala velmi vela a tak som to pozorovala v priamom prenose. Predtym som si to nikdy tak neuvedomila, kedze moj hlavny problem bol, aby som mala ten krcah vina co najbliszsie pri sebe ja

Nedavno bol za mnou jeden priatel, ze ma uz mesiace priserne depky a nevie z coho a ze je uz zrely na samovrazdu. Presvedcila som ho, aby vysadil na cas uplne vino,a ze uvidi ci to nema z alkoholu a ze ak nie, tak potom uvidime ako to riesit dalej.. Najprv nechcel o tom ani pocut, ale bol taky zufaly, ze nakoniec to skusil. Prve dni mi nadaval, ze co som mu to poradila, ze ved mu je este horsie - typicky abstak a po 2 tyzdnoch mi zavolal, ze sa citi skvelo a ze nikdy mu tak dobre nebolo-ze vsetko je odrazu take ine. Bodaj by nebolo, ked je prvy krat v zivote uz zopar tyzdnov uplne triezvy

Dalsi problem je alkohol za volantom - tu vsetci chodia pod vplyvom. Pre nich je to normalne, dat si dva -tri pohare vina na obed a potom ist zas autom do prace - to na Slovensku alebo v Cechach neexistuje. Takze vsade je nieco. Alkohol proste dost vladne celou Europou a ,myslim si, ze to bude este velmi dlha cesta, pokial sa na tom nieco zmeni, ak sa vobec zmeni.

Ja v tejto polemike suhlasim skor s Alas. Zila som aj v Londyne a viem ako Anglicania piju.

Tu v Taliansku som pracovala v turistickom rezorte a mali sme turistov z celeho sveta a to sa mi Slovaci a Cesi zdali este ti najmensi pijani. Co tu predvadzali Fini, Svedi, Iri, Rakusaci, Holandania..no proste horor...
Kira

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25225
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Kiro,
taky vidím různé pohledy na chlastání, ale hlavně v současnosti to více vnímám, když nechlastám.
Třeba známá, vlastně kámoška))) Mi poslední dobou závidí, v dobrém. Výroky ty se máš, ty vypadáš teda fakticky bezva, jak si v pohodě, jak si zhubla a podobně...Chodím k ní dopoledne , na cafe a pravidelně. Po ránu je nateklá, rozklepaná, bušení srdce...otvírá pivo před kávou, nebo láme panáka a vykládá jak žůrovala. Je to pravidelně. Pak pronesla nezapomenutelnou větu: Jo, ty se máš, ale já nemůžu přestat, víš mi pořád něco slavíme , ted budeme mít tam akci a tam jdeme a já MUSÍM pít. Už , ale dělám opatření , pochlubila se mi, začnu pivem a vínem a tvrdý si nechám na konec...
Nekecám jí do toho, musí na to přijít sama. Hodně mi, ale ona pomohla a pomáhá, ani o tom neví. Motivuje mně nepít, když ji vidím a poslouchám. To víš, že jsem jí řekla, kašli na to pití, pojd budeme se podporovat, ale je jak zaseklá v té větě-já musím víš , ty to máš jinak, skoro nikam nechodíte,ale my jdeme ted přát tam a pak jsou další oslavy.
Taky nikdy nezapomenu na jednu reakci rodičů na jedné zahrádce , hospůdce, kde jsem se stavovala s manželem na nealku na cyklo výletě, to byla moje zlatá doba , když jsem ještě nezačala pít, kdy mi alkohol nic nerříkal, ale už tenkrát se mi ten zážitek vryl do paměti. Rodiče pod parou, jejich dítě tam sedělo a nudilo se. A po chvilce proneslo: Mami, pojdme už domů, já si chci domů pozvat kámarádku. Maminka podráždeně a hlasitě reagovala: Neotravuj, nevidíš, že tady slavíme s tátou tvoje narozky!! Tady máš kofolu a tatranku a vztekle do sebe dokopla dalšího panáka a zapila pivem.
Stopka

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25229
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25230
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25232
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Žando, ta tabulka, co jsem na ni odkazovala, zahrnovala odhady spotřeby mimo oficiální trh. Proto v ní taky východní země přeskočily západní, bez toho odhadu by to bylo naopak.

Kiro, a Německo? Protože já žiju v představě, že s Němci jsme co do pití tak trochu dvojčata. Renata tvrdí opak, a já jsem tam byla jen párkrát na skok, tak nevím.
alas

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25233
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Příspěvek byl správcem webu smazán z důvodu porušení vnitřních pravidel diskuze.
Renata

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
#25237
Re: nemůžu přestat Před 9 rok, 2 měsíce  
Renato, jasně. A jen tak pro pořádek: o čem se to teda bavíme? O alkoholu a alkoholismu nebo o slušném chování?
alas

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
 
Nahoru
Stránka: 1...45678910...28
Moderátoři: Tes
Přihlásit se k odebírání kanálu novinek fóra
Banner
Alkohol tester .cz - značkové a certifkované alkohol testery
Žena alkoholik
MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny
Protected by Spam Fighter