Michal:
Chápu, že je to s dětma doma třeba náročné, ale jinak myslím, že člověk se obejde bez hospody, restaurace, kadeřníka a do přírody, zasportovat nebo na výlet může i tak. Jsou horší věci třeba válka...horší je to s těma financemi, řemeslama, operacema apod....ale já jsem mladší ročník a vidím na fb pořád jak lidi chlastaji či druhý den na bytech v 10 lidech, tak to je potom těžký no :/ Spis mě udivuje, že u lavičky je 6 lidí každý pivo v ruce nic na puse, cigáro, jde kolem policajt a nic hlavně že mají dostat odměny viz včera zprávy, jen nechápu za co? Každý kdo bydlí ve městě vidí, že to dodržuje slabých 20% .... Kritické okénko u konce
Erika: Znamej policajt hlidal uzavreny okresy pri minus 15. Je jich dost nemocnejch, takze musi vic slouzit. Treba za to
Edna : Já drobet přispěju do diskuze. Dnes jsem absolvovala školení na testování dětí. Bude probíhat 2x týdně, přičemž pondělí na školním dvorku, no potěš koště, jestli bude pršet a my se tam budem šťárat v nose, třepat zkumavkou a 15 minut čekat na výsledek... Ale tak, jsem připravena zhostit se toho s nejvyšší mírou humoru a nadhledu. Návrat dětí do škol v rotacích- no nevím, jaký to má smysl, podle mě žádný, když už se to pustilo, děcka měly naskočit podle mě rovnou "do plnejch", ale mě se nikdo neptal, že... Takto to bude spíš chaos, už teď mě kontaktovala jedna matka (nejslabší žákyně třídy), že ONA V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ děcko nepustí, testovat nechce, takže dítko (i tak dosti častý absentér) bude již druhý rok bez školy... Prý musíme omluvit, rodiče mají na obavy nárok, no, co by taky neměli, když nepracuje nikdo z rodiny, udělají si hezké jaro doma, do práce a do škol ať chodí ti, co budou živit stát. Je to kocourkov. Konec hlášení z kritického okénka.
Ja:
Mišiak,... ako sa Ty napiješ cez rúško?... (resp.: alebo si zafajčíš?) Homelessáci pokutami štát nenakopnú!!!
Michal: Jasně že si to někteří zaslouží, ale opravdu někteří ...
Michal:
Jo s tou školou a dětma je to na pytel
...ale jak píšeš ten systém nefunguje nevze by to bylo jednoduchý to ne. Erika: JA, ja Ti ulehcim. Ja se snazim.
Michal: No homelessáci ne, ale o těch o kterých se bavím homeless nejsou. U nás třeba jsou okýnka s pivem, hospody zavřené, ale u toho okýnka se napájí 70 lidí, vedle policie auto a nic, tak to podle mě jen ztrácí smysl a rovnou můžou otevřít. Ale to je to, co bych zavedl, nedodržuješ restrikce 5000 pokutu ( pak si už dáš bacha) a to mi věř. Já jsme vzorný odcházím z bytu napapaný a napojený s respirátorem na čumáku a sundávám ho doma po příchodu a umytí rukou. Problém? Ne.
Michal:
Druhá varianta jak bych zničil Covid je každá hospoda 30 lidí a budou tam v karanténě 14 dní, lidí spokojeni, pivovar taky, hospodský taky ( toto je hyperbola = nadsázka)
Edna : Dobrý, šťourací test 2x týdně, pro mě no problem. A proč mám mít na hubě tu deku, když jsem teda negativní? To mi hlava nebere.
Edna : Si myslím, že kdybych dětem 1.-5. dali HCG test, tak to má zhruba stejnou výpovědní hodnotu.
Edna : Přijde mi, a nechci bejt hnusná, že ty testy jsou naprd a ví se to, ale někdo si tím mastí kapsu. Jinak si to nedovedu vysvětlit.
Edna : Kyž přece jdu na nějaký test (gravidita, HIV), že dostanu resumé ano/ne. S tím mohu pracovat. Ale zde stojí ty testy nemalé peníze (no, naštěstí je neplatím) a stejně musím být i v otestované negativní skupině chráněná.
Michal:
Ten test jsem měl v ruce, jednou jsme ho zkusil a funguje asi jako můj žlučník, to si jsem jistý, je to jen na voko
, aby se neřeklo.... Edna : Jde to z peněz daňových poplatníků. Máme objednaných cca 1000 testů pro školu na 14 dní. Jsem zvědavá, co odhalíme... Poreferuji:)
Michal:
Ozval se mi známý a co jsem pochopil ne že by chtěl, ale musel přestat pít, chlastal celkem dost, ale dlouho se nevídáme. Nepije od úterka má prý tlak pořád 150/100 cca už 2 dny, co s tím? Spadne sám nebo je to normální při začátku abstinence? Já to nevím, tlakoměr mám doma, ale nenapadlo mě si tehdy tlak měřit
, tak ani nevím co poradit. A jestli to s lakem nějak souvisí vůbec, léky nebere. Anavi: Přestal chlastat, to je pro tělo šok. Rozhodí to všechno....asi se poradit s MUDr. Jestli má tonometr, ať se měří......
stef:
Ja v com som taky vynimocny jak Zdeno, ved viacero ludi tady zlihavalo, preco prave Zdeno ?
stef:
mozno ked to pochopim, co robim tak inac, alebo zle, tak budem mat vacsiu sancu, len to musim pochopit, lebo sa snazim ako viem
krtko: Stefko, dohľadaj si Zdenove príspevky a pochopíš možno, prečo JA píše, ako náš slovenský Zdeno. Ten mal tiež milion dôvodov, prečo sa to nedá. Nejde o to, že zlyhávaš, ale prečo.
pert:
rozdíl tam trochu je «link»
pert: ale on psal ke konci furt nalitý a poslední jeho příspěvky byly smazány
pert:
kdyby se zkusil zaregistrovat znova tak by mohl psát, byl tuším odblokován, ale spíš typuju tu ULICI...
pert: bez mobilu, domova a jen s kamošmi pod mostem
krtko: Ja som skôr myslel, že prečo sa to nedá. V tom sú si podobný. Stefko spomínal kedysi "volanie baru". Teraz je všetko zatvorené. Takže to asi nebude len to "volanie", ale o alkohole. Kým si to nezrovná v tej hlavičke, kým nepríjme svoju závislosť ako holý fakt a hlavne kým sa s tým nezmieri!!!, bude stále len bojovať márny boj s alkoholom.
pert:
Ono vlastně máš pravdu, ta podobnost tam je...
stef: pravda je to Krtko, fakt - zavislost prijavam, vidim sam, to zmierovanie to je tiez neco, ale su i krajsie veci ako alkohol, to mi moze pomoct, len pekne ukazat to tej mojej hlavicke. Inac je to tak super si to napisal. Vdaka
stef: mozno je to to, ze sa musim zamerat i na riesenia, a riesit viac, nie len preco je to tak tazke, tak napr ted je vsetko zatvorene, co by ste delali vy keby ze to chce nejakych kamosoch ? ci myslite, ze je ok sa proste na nejaky cas zmierit, ze mam to vydrzat sam ? tie stavy mi casto to stazovali, ale moze byt za tym isto i zavislost
Michal:
Stefe v tady té době koronapíčuse není špatný si rozehřát nějakou fajn online hru, zabiješ čas, převedeš myšlenky jinde, seznámíš se přes net, pokecáš, je to takový virtuální kamarádství, ale někdy je to fajn, člověk vlastně není sám, zabaví se nemyslí jen na abstinenci zkus