Re: Re:Už dlouho abstinuji, mé rady pro alkoholiky Před 10 rok, 2 měsíce
|
|
Viem ža moja sloveščina nie dobra , ale pokusil som sa abych uctil tvoj jazik.
|
|
TRYFINGER
|
|
|
|
|
TRYFINGER napsal:
Kamaráde ze slovenska kde jsi.. Chtěl som sa ta opítat ako je na slovensku... povedali že nie moc dobre..
..."s triezvou hlavou sa dá, aj prežiť."(Ako asi všade.) 
|
|
Ja
"Ego sum, qui sum"... ;)
Platinum Boarder
|
|
|
Re: Už dlouho abstinuji, mé rady pro alkoholiky Před 10 rok, 2 měsíce
|
|
Ahoj.
Vsem, kteri nepijou dlouhou dobu chci napsat, ze jim to moc preju. Vsem, kteri by radi prestali, preji at prestanou...
Ja uz nejaka leta nepiju, a tak vam neco chci napsat.
Hned na zacatek vam napisu , NENI TO TEZKE ...
Me trvalo roky, nez jsem se propil kam propil. Roky jsem si budoval svoji karieru alkoholika.
Ze zacatku je to jen unik od sebe, od neceho co nechci...., pak uz v tom clovek lita a funguji i mechanismy zavislosti. Neradil bych nejake ty ambulantni lecby nebo nejake pokusy naoko.
Myslim, ze u hodne lidi to nefunguje a je stejne potreba aby spadnul na jeste vetsi dno nez je, aby si konecne neco priznal. Jen tak si da sanci.
Ono to vse funguje naprosto jednoduse. Je jedno co to je, jestli drogy, piti nebo co..
Pokud v necem litate, tak je potreba, aby jste spadly az na takove dno, kdy uz si sami neco priznate a bez vytacek. Pak teprve, mate sanci prijmout svoji zodpovednost v tom a sanci, se rozhodnout to s tim udelate a nebo ne, drive ne...
Urcite bych doporucil, jet na leceni. Nemam zkusenosti s jinymi alternativami, ale myslim, ze na to, aby to clovek zvladnul jinak a sam, musi mit pro to urcite predpoklady. A to myslim, ze hodne lidi nema a potrebuje pomoci, Ja potreboval take.
Klidne muzete jet se lecit pro nekoho, tak jako ja a i si myslim, ze vetsina lidi to tak asi ma.
Je ale nutne, aby jste to pro nekoho, casem zmenily ... pro sebe. Tak poznate, ze to vlastne opravdu chcete, a kdyby nekdy v budoucnosti, ten nekdo, s vami treba nebyl, mate sanci, ze to ustojite... delali jste to preci hlavne kvuli sobe...
Jedte na lecbu.... budete tam mit klid od toho vseho, a budete mezi svymi. Budete mit cas premyslet.
Verte mi, ze budete po case premyslet trosku jinak, nez ted a doma...
Nejen proto, ze neco pochopite, ale hlavne proto, ze propity mozek uvazuje jinak.
Date si oddechovy cas a skutecne budete mit pocit, ze neco konecne delate.
Doporucuji uprimnost v lecbe, ne slepe poslouchat a delat co jako mam delat. Delate to pro sebe.
Ta prace je tezka, ale je to pro vas samotne.
Tak to je asi vse, co jsem k tomu chtel napsat.
Nebojte se, nehledejte vymluvy, neni to tezke, Tezke je to, co zijete ted a muzete si za to samy.
Pokud nekdo zrecidivuje, tak at to nevzdava. Jet znovu na lecbu atd atd. Asi to tak potreboval.
Kazdy to dno mame proste nekde jinde a bez nej to nejde.
Tak ahoj a drzim palce, ale hlavne si je drzte vy.
|
|
|
|
|
|
|
Někde tady na Alkoholik.cz se objevil můj web
Abstinent
Děkuji PetroviCh za mojí prezentaci a tak tímto podávám tuto zprávu oficiálně. Na svém webu rozebírám celý svůj život. Alkohol mě ohromě změnil, což jsem si vůbec neuvědomoval. Prochlastal jsem celý život a tak dát se zpět do původního tvaru není jednoduché. Píši tyto stránky druhý rok a zdaleka nejsem hotový. Je to o hledání a objevování sám sebe. Je to obrana proti recidivě, je to moje náplň volného času ... prostě alkoholik se nesmí nudit ... všichni, kdo mě znali, nevěřili, že můžu jednou přestat pít, ani já ...
|
|
|
|
|
|
|
Výborný web, Zdeňku. Inšpiroval ma ponúknuť vám vlastný zápisok po dosť nepríjemnom ťahu, rozhodol som sa vtedy svoje pocity verne zaznamenať aby som v budúcnosti nezabudol aké zlé to bolo. Nie je to príjemné čítanie, ale všetko dobre dopadlo.  Zatiaľ.
substance242.blogspot.sk/2013/04/ako-som-prezil.html
|
|
Alan
|
|
|
|
|
Tvrdí se, že každý musí dopadnout na dno, aby se mohl od něčeho odrazit a začít znovu žít.Jenže, naštěstí sem píší lidé, co ještě dno nepoznali, uvědomují si svůj problém,a také skončí s pitím.Je to lepší, lehčí, z toho dna někdy už není síla se odrazit.
|
|
Liba
|
|
|
|
|
Co když z toho důvodu že nepoznáš dno znovu spadneš ... co je bezpečnější a lepší? než poznat ten začatek všeho ,špatnýho. a oct si dávat na tu příčinu pozor... nei lepší to poznat hned než se k tomu dnu vracet????
|
|
TRYFINGER
|
|
|
|
|
Je to moc fajn článek hodně mě překvapil líbý se mi ta upřímnost kterou obsahuje... svoje dno už jsem poznal a mělo další tři... mě dno pomohlo pochopit moje chyby ,, proč fetuju , a co jsem vlastně zač.. ukážo se ti nejsvětlejší i ty nejtemnější kouty tví duše i závislostii.... abstinuju 5 let a jsem rád že sem poznal prvně svá dna než abych všechny ty procesi neopakoval znova... beru to jako šanci na druhý žiot o kterém jsem v zavislosti snil , a nemohl ho začít... fandim ti je z toho citi síla sebepoznání což je strašně duležitý...
|
|
TRYFINGER
|
|
|
|
|
Je to lehčí ::: to je práě to nebezpečné co kdiž se kůli tomu ulehčení .. budeš muset vrátit na začátek nebo začneš pít..??? neni lepší si to dno ohmatat, a pak vedět co tě k němu dostalo... ulehčování je na prd , čím víc práce do sví abstinence investuješ .,tim silnějši základy postaviš. a jak sama víš zaklady sou pro každou stavbu nejdůležitějši , protože se ti zbytek jinak zhroutí... tohle uz sem taky poznal.. ale ty tomu mužeš předejí , ale poctivostí...
|
|
TRYFINGER
|
|
|
|
|
TRYFINGER napsal:
Co když z toho důvodu že nepoznáš dno znovu spadneš ... co je bezpečnější a lepší? než poznat ten začatek všeho ,špatnýho. a oct si dávat na tu příčinu pozor... nei lepší to poznat hned než se k tomu dnu vracet????
Urcite je lepsie k problemu sa postavit skor ako neskor. Podla toho co viem a citam, tak ti co sa prepili do toho najtazsieho stadia alkoholizmu, tak casto uz nemaju silu odrazit sa, pripadne zas a znovu do toho padaju.
Tu nejde o ulahcenie, ale o zatiahnutie zachrannej brzdy, pokial je este kde brzdit. Ked si popalim prst, nepotrebujem si popalit aj celu ruku, aby som si vedela predstavit, co je to za bolest. Povazujem za inteligentnejsie riesenie, tu ruku do toho ohna uz znovu nepchat  Ten co ju tam pcha dookola a utesuje sa tym, ze ved este nie je uplne spalena a este ma cas na jaj vytiahnutie, riskuje, ze mu v tom ohni raz moze zostat cela a uz mu ju nepodari zachranit.
Ti co sa tu utesuju tym, ze este pit mozu, kedze este to svoje dno nedosiahli, su podla mna alibisti. Ako mozu vediet, ze ked na to dno pridu, tak sa este odrazia? Vacsine ludi sa to zial uz nepodarilo.
|
|
Kira
|
|
|
|